Artikel bewaren

Je hebt een account nodig om artikelen in je profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

Tilliften

Conny merkt dat de drempel nemen met een tillift, ten koste gaat van haar rug.
tillift

Het gebouw waar ik werk is een poos geleden gebouwd. Het ziet er na jaren nog best goed uit, dankzij gedegen onderhoud. Het bestaat uit meerdere afdelingen voor verschillende doelgroepen. Mijn afdeling is het woonzorgcentrum en de bewoners hebben een eigen appartement. Deze bestaat uit een zit/slaapkamer met een keukentje en een badkamer met toilet.

 

Tillift 

In de tijd dat het complex gebouwd werd, werd er geen rekening gehouden met het feit dat er cliënten zouden kunnen komen, die van een tillift afhankelijk zijn. Dat is bijvoorbeeld te merken aan de kleine drempeltjes die bij alle deuropeningen aanwezig zijn. En dat geeft problemen bij het verrijden van een tillift. Vooral als je een bewoner moet verplaatsen bijvoorbeeld van de zitkamer naar de badkamer voor een toiletbezoek.

 

Rug forceren

Een drempel nemen met een bewoner in een tillift, vraagt om spierballen en een sterke rug. En aangezien het met enig regelmaat voor komt om met een lift te werken, is het handig om de transfer dan met twee personen uit te voeren. Maar meestal werk je alleen en daardoor forceer ik vaak mijn rug, met alle gevolgen van dien.

 

Zelfrijdende tillift

Wij werken veel met de actieve lift en wat minder met een passieve lift. Er komt op korte termijn nog een type bij: de zelfrijdende tillift. Dit is een welkome aanwinst, vindt ons team. Wij hebben hem al mogen proberen in een pilot-modus. Het is even wennen geweest want het vergt even oefening om er mee te werken. Maar uiteindelijk zijn wij (en onze ruggen) er zeer tevreden mee!

Geef je reactie

Om te kunnen reageren moet je ingelogd zijn. Heb je nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.