Artikel bewaren

Je hebt een account nodig om artikelen in je profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

Uitvindingen

Conny zet de mooiste uitvindingen voor ouderen voor je op een rij.

Er wordt heel wat uitgevonden wat eigenlijk heel simpel is. Vaak denk ik, hoe bedenk je nu zoiets? De rollator is in mijn ogen de uitvinding voor ouderen! De meeste mensen van onze instelling hebben deze handige vinding in gebruik. Het is een multifunctioneel hulpmiddel, je kunt hem overal voor gebruiken. Stel je voor dat die dingen er niet meer zijn… Dan zouden heel wat mensen minder mobiel zijn.

 

Grijper 

En wat dacht je van zo’n grijper? Ook zo handig, zeker voor mensen die niet kunnen bukken. Op sommigen zit ook nog een magneet aan het uiteinde om metalen voorwerpen op te pakken. Het scheelt ook voor ons zorgverleners heel wat lopen. Want hoe vaak laat een cliënt niet iets vallen? En als men het zelf niet kan oprapen, dan worden wij gebeld om dit op te lossen.

 

Veters

Elastische veters vind ik ook een bijzondere uitvinding. Je hoeft maar één keer de veters op maat te strikken en vervolgens blijft deze mooi zitten. Mensen die beperkt zijn met hun handen of met het buigen van de rug, kunnen op deze manier heel makkelijk zichzelf redden.

 

Blik openen 

Zo ook met de knoopsgatenhulp, alle soorten van keukenhulpmiddelen om flessen, pakken, blikken enz. te openen. Hoeveel mensen met reuma of andere aandoeningen zijn hiermee niet geholpen?

 

Slaapmuts

Nu is er aan de lange rij van uitvindingen nog iets bijgekomen; de slaapmuts. Nu hoor ik je al denken, die bestond al. En dat klopt, maar deze: kun je toepassen bij mensen die slaapproblemen hebben. Als je deze muts gebruikt, slaap je als een roosje. Weg met het chemisch pilletje! Simpel maar wel een doeltreffende uitvinding.

 

Wat vind jij de beste uitvinding voor ouderen? Laat je reactie hieronder achter!

Geef je reactie

Om te kunnen reageren moet je ingelogd zijn. Heb je nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.