Artikel bewaren

Je hebt een account nodig om artikelen in je profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

Vacatures in de zorg

Conny hoopt dat mensen tijdens de crisis bewust voor het beroep verzorgende kiezen.

In de sector gezondheidszorg en welzijn neemt de vraag naar personeel ondanks de crisis toe. Terwijl in de overige beroepen een daling laten zien aan vacatures. Dus het werken in de zorg is een branche waar nog wat te verdienen valt, denk je dan. Maar is dat wel zo? Nu wil ik beslist niet klagen over het loon, want je mag tegenwoordig blij zijn als je een baan hebt. En je werkt in een setting wat eigenlijk een motivatie vraagt waarin het loon ondergeschikt is aan de zorgverlening aan mensen. Dat is een gevoel van tegenstrijdigheid: je wilt wat voor mensen betekenen maar ook graag voor betaald worden. Niet iedereen zal zich hierin herkennen. De norm is dan ook wat de Cao voorschrijft, wat redelijk is als beloning.

 

Liefde voor het vak

De oorsprong van het werken in de zorg ligt al in 2000 jaar voor Christus.  Er zijn altijd al mensen nodig geweest die anderen verzorgen. En dit zal ook altijd zo blijven. Gezien de toename van de vergrijzing zal de vraag naar zorgverlenend personeel blijven toenemen. Misschien zal er juist dankzij de teruggang van vacatures in andere beroepsgroepen meer jongeren gaan kiezen voor ons vak. Maar ik hoop dat de motivatie om te gaan werken in de zorg niet alleen het uitzicht op een betaalde baan zal zijn. Het is veel meer dan dat: liefde voor het vak!

Geef je reactie

Om te kunnen reageren moet je ingelogd zijn. Heb je nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.