Artikel bewaren

Je hebt een account nodig om artikelen in je profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

Vakantietijd

De vakantietijd is aangebroken, en dat betekent extra drukte voor verzorgenden. Gelukkig krijgt Conny hulp.

Het is weer vakantietijd. Wij draaien dan met aangepaste diensten, er zijn een aantal ingekort aan uren. Ook moet ik nu voor en na mijn eigen vakantie een aantal weekenden achtereen werken. En dat betekent dan voorlopig geen vrij weekend. Zo ook met de aantallen beschikbare collega’s is het tijdelijk minimaal. En nu maar hopen dat het ziekteverzuim niet gaat oplopen.

 

Extra hulp

Gelukkig heeft onze afdelingshoofd een aantal jonge meiden weten te vinden die als afdelingshulpen ons komen bijstaan. Het is een echte luxe dat zij het werk komen ondersteunen. Het scheelt al enorm dat zij de bedden opmaken en verschonen. Ook het ronddelen van de etens,- en koffiekarren zal door hen worden gedaan. Als het straks de temperaturen weer gaan stijgen, zal er extra drinken moeten worden geschonken. Daarnaast gaan zij met de bewoners iets extra’s doen in de vorm van allerlei activiteiten.

 

Tropenjaren 

Het is een geruststellende gedachte dat de bewoners op deze manier niet de dupe worden van deze toch wel hectische tijd. Vakantietijd bij ons in de zorg is meestal een stressvolle periode. Uiteraard ga ik zelf ook op vakantie maar de aanloop er naar toe en de tijd erna, zijn het beslist tropenjaren.

 

Familieleden

Er zijn wat familieleden die hebben aangeboden om te komen te helpen bij het wassen en douchen.  Of te helpen met andere karweitjes. Er is heel veel begrip van het feit dat de zusters ook op vakantie willen. Telkens weer horen we dat wij het verdienen. En dat doet de collega’s en mij heel goed!

Geef je reactie

Om te kunnen reageren moet je ingelogd zijn. Heb je nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.