Artikel bewaren

Je hebt een account nodig om artikelen in je profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

Blog Conny: ‘Het is altijd een verrassing hoe een val uitpakt’

Een cliënt van Conny valt. Het lijkt alsof ze ongedeerd is, tot de volgende dag aanbreekt...
droevig

 

Op mijn afdeling was er een cliënt gevallen. Zo op het eerste oog werd er geen letsel geconstateerd.  Met drie collega’s hebben wij haar weer omhoog gekregen en daarna op haar stoel geplaatst. Het is altijd weer verrassing of het een vervolg krijgt, want zo ook bij haar was de dag erna een heel ander verhaal.

Breuk
Toen bleek dat er wel zeker een letsel waarneembaar was. De hele hand was diep blauw/paars en een vinger stond in een heel rare stand. Omdat de hand sowieso veel pijn deed en het feit dat het enorm dik uitzag, werd er besloten om de huisarts toch maar weer te bellen. De dag ervoor was er namelijk afgesproken met deze huisarts om het even aan te zien. Maar nu werd er besloten om een röntgenfoto te laten maken. En omdat wij een röntgenafdeling op de poli hebben, kon de cliënt meteen er terecht. De foto werd gemaakt en liet duidelijk een breuk in de pink zien. Direct daarna werd de eerste contactepersoon gebeld want mevrouw moest zich melden bij de eerste hulp van het ziekenhuis.

Niet zachtzinnig
In de namiddag kwam de cliënt weer terug. Met de hand in het gips, en een witte snoet, vertelde ze dat ze het afschuwelijk had gevonden. In het ziekenhuis waren ze niet zachtzinnig met haar bezig geweest, vond ze.

Valpartij
Ik vind het altijd weer een wonder dat er relatief gezien, weinig breuken zijn bij valpartijen. Gelukkig maar want elke valpartij is een risico op het welzijn van onze ouderen!

Geef je reactie

Om te kunnen reageren moet je ingelogd zijn. Heb je nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.