Artikel bewaren

Je hebt een account nodig om artikelen in je profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

Veilige zorg?

Bij ons in het ziekenhuis werken wij met veilige zorg, veilig incidenten melden, waar je ook je melding kwijt kunt over agressiviteit. Helaas moest een collega daar van de week gebruik van maken.
Veilige zorg?

Een vader had de huid vol gescholden van een student. Zomaar, omdat hij vond dat hij te lang moest wachten op de dokter. De man was niet voor rede vatbaar en ook zijn vrouw leed eronder. Mijn collega was helemaal overstuur en ondanks dat de vader later die middag zijn excuses via een kaartje aanbood, kon ze het maar moeilijk los laten.

Ook het ambulancepersoneel heeft vaak te kampen met geweld. Het was deze week zelfs zo erg dat ze van plan waren te gaan staken in Amsterdam. Terecht natuurlijk.Ik schreef al eerder over geweld tegen hulpverleners, en sindsdien lijkt er niet veel veranderd.

Wordt de maatschappij dan alsmaar harder? Lijken mensen steeds meer een kort lontje te krijgen? Met veilige zorg wordt de patiënt of bezoek van ‘gebrandmerkt’ als deze zich zo heeft misdragen dat hij soms zelfs het ziekenhuis niet meer in mag. Dat dat systeem niet waterdicht is heb ik ook al ondervonden, zo kreeg een man die een ziekenhuisverbod had wel toegang tot de afdeling omdat niemand op de hoogte was dat dit zo was. En draai het dan maar eens terug… Slordig hé?

Veilige zorg: hoe kunnen we het écht veilig maken?

Geef je reactie

Om te kunnen reageren moet je ingelogd zijn. Heb je nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.