Artikel bewaren

Je hebt een account nodig om artikelen in je profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

Verpleegkundig strafblad

Minister Klink wil dat zorgverleners een ‘Verklaring Omtrent Gedrag’ overleggen om een BIG-registratie te verkrijgen. Want iemand zonder strafblad kun je vertrouwen, vindt hij kennelijk.
Verpleegkundig strafblad

Maar zijn de niet-gepakten niet veel enger dan zij die op hun vingers zijn getikt en hun lesje leerden?

Wie weet wat ik ooit deed en uitprobeerde. Maar na wat levenslessen ben ik een heel behoorlijke pleeg geworden. En ik kan er kleurrijk over vertellen. Zonder strafblad was ik saaier en waarschijnlijk minder empathisch. Van kattekwaad (en straf) leer je je grenzen kennen. Iemand met iets meer lef en een avontuurlijke geest zou best een beter pleeg kunnen zijn. Met ervaringsverhalen en glimmende ogen.

Mensen in de zorg moeten straks hun verleden prijsgeven, omdat zij werken met mensen. Mensen die nauw werken met mensen, hebben kennelijk geen recht op privacy of een verleden.

En hoe zit dat met andere met-mens-werkende mensen? Zullen we dan direct maar iedereen grondig doorlichten? Degene die mijn hotelkamer schoonmaakt, terwijl ik ontbijt. Of de man of vrouw die buiten mijn gezichtsveld mijn eten bereidt. De chauffeur van een bus vol mensen.

En ík wil niet graag een verknipte kapper, seriemoordende melkboer of kleptomane interieurverzorger. Wat voor verleden heeft de kleuterjuf van mijn dochter? En hoe is dat eigenlijk met ministers van volksgezondheid ?

Geef je reactie

Om te kunnen reageren moet je ingelogd zijn. Heb je nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.