Artikel bewaren

Je hebt een account nodig om artikelen in je profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties14

Verpleegkundige hartenwens

Nul reacties vorige week. Nul op mijn blog. Uiteraard goed mogelijk als gevolg van de hernieuwde, verse en interessante concurrente-schuine-streep-collegablogger Suzan Senczuk.
Verpleegkundige hartenwens

Haar stem waait als een verse wind over de Nursingsite. Haar naam klinkt als een exotische verfrissing in dit onverwachte voorproefje van de zomer.

Gelukkig kan mijn ego het wel hebben. Maar ik ben nog wel heel benieuwd. Schrijf ik een protestblog, dan is iedereen van de partij. Mede-mopperaars en –actievoerders laten hun berichten achter. Vraag ik echter om wat positief meedenken, dan krijg ik nul op mijn rekest.

Wat zou jij doen met een miljoen? Wat zou je kopen voor jouw afdeling, als geld geen rol meer speelde? Wil je er collega’s bij? Of wil je je bazen uitkopen? Een grotere teampost of meer éénpersoonskamers? Wil je konijnenhokken op het platdak? Zijn er aanpassingen of hulpmiddelen die je nodig hebt? Een massagestoel voor in de pauze? Wil je leerlingen vergoeden voor hun harde werken? Of patiënten die met ontslag mogen op taart trakteren?

Wat ik eigenlijk wil vragen: wat zou jij concreet wensen in deze tijd van woelige werkdruk en kredietcrisis?

14 REACTIES

 1. Lees alle reacties
 2. Een heel nieuw interieur op de afdeling, weg met die saaie tinten geen wonder dat men er haast depri wordt, een leueke tentoonstelling van kunstenaars op de afd. etc. dat zou ik met dat miljoen willen doen, wat meer aandacht voor de mens achter zijn of haar ziekte en/of beperking!

 3. Ik denk dat ik een boek vol zou kunnen schrijven over alles wat ik voor mijn afdeling wens.
  Laat ik een begin maken:
  – Voldoende en regelmatig bijscholing van het personeel, zodat we echt kwaliteit kunnen leveren.
  – Een ruimte waar ik echt kan praten met een patiënt of familie, een plek die prettig is ingericht, waar ik privacy kan garanderen, waar ik niet ieder 5 minuten gestoord word.
  – Tijd om eens echt en gesprek te voeren, in plaats van een praatje in het voorbijgaan. De gelegenheid om echt op vragen en onzekerheden van patiënten in te gaan, op zowel fysiek, mentaal als sociaal gebied, zonder regelmatig op de klok te kijken en me schuldig te voelen.
  – Een afdeling die echt schoon is, met voldoende en deugdelijk materiaal, zodat mijn patiënten in een voor hen veilige omgeving verblijven.
  – Aandacht voor teambuilding, voor de opbouw van een hecht team van verpleegkundigen, waar aandacht is voor elkaar en men elkaar stimuleert en aanvult.
  Zou ik voldoende hebben aan een miljoen???

 4. Ik wens dat er eens vanuit de overheid beter wordt gekeken naar welk zwaar werk er in de Thuiszorg/verpleging wordt gedaan, zodat ze zien hoe ziek mensen vanuit ziekenhuizen naar huis komen (Bijv: te vroeg naar huis gestuurd na een operatie of terminale situaties met in ziekenhuizen opgelopen bacterieën, decubituswonden, smetplekwonden,en vele andere complicaties) en hoe de wijkverpleging dan alles maar weer moet oplossen en mensen gerust moet stellen.
  De wijkverpleging wordt zwaar ondergewaardeerd en moet nu eens echt gaan veranderen, betere salarissen is een must. Zeker als je weet dat er op dit moment veel te weinig kinderen vanaf de middelbare scholen in de verpleging willen, “WANT HET BETAALD NIET” !!!
  DUS MIJN WENS IS EEN GOED BETAALD…………………
  WIJKVERPLEEGKUNDIGMENS !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
  XXX Helen

 5. Ik zou graag verloskamers willen hebben waar de partners ook bij kunnen slapen en met een eigen douche op de verloskamers ,niet meer met een pas bevallen vrouw de gang over om naar de (enigste) douche te gaan!!wat een luxe zou dat zijn!!!
  we blijven dromen en hopen!!!

 6. Ik zou wense dat alle bankiers e.d. met de dikke vette bonussen ieder 1 verpleeghuis die bonus moest geven.
  Ik hoef geen hoger salaris, ben 58 jaar, zit tijden met plezier in de zorg en hoor steeds vaker bezuinigen.
  Ik wil graag langer werken, maar elk jaar harder werken met meer verantwoording, waar stopt het.
  Als ik dan die bonus bedragen hoor, vraag ik me af of deze mensen zich ook niet een ietsie pietsie schamen. zal wel niet, en ze lezen dit ook niet.

 7. Mijn wens is een wens voor de toekomst; Een betere opleiding voor meer leerling verpleegkundigen en verzorgende.
  Niet alleen vanuit het onderwijs maar ook in de praktijk. Dat er meer tijd komt om de begeleiding naar deze jonge mensen ( onze toekomst!!) beter te organiseren en garanderen!

 8. Voor mijn grootste wens is in eerste instantie geen geld nodig. Tevredenheid! Tevredenheid onder collega’s, onder de revalidanten, onder het bezoek, onder alle betrokken disciplines. Door tevredenheid zal de dankbaarheid en optimisme weer toenemen! Maar om die tevredenheid te bereiken is toch geld nodig! Voor personeel, voor alles waar we nu verdrietig om zijn omdat het ons belemmerd ons beroep goed uit te voeren

Geef je reactie

Om te kunnen reageren moet je ingelogd zijn. Heb je nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.