Artikel bewaren

Je hebt een account nodig om artikelen in je profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

Verplegen in je vakantie

Vakantie. Voor de meesten van ons betekent dit drie weken weg van ziekte en verplegen.
Verplegen in je vakantie

Ikzelf ben tijdens mijn stage bij gehandicapte jongeren een week op ‘vakantie’ geweest. Een tijdlang voorbereiding ging hier aan vooraf. Niet alleen moest alles geregeld en gefinancieerd, ook de gehandicapte jongeren werden langdurig voorbereid om de kans op epileptische insulten te verminderen.

Het werd een heerlijke week in Kijkduin. Wat me vooral opviel was het plezier dat we beleefden. De jongeren genoten intens en voor ons wat het naast hard werken ook wel erg genieten. En doordat de begeleiding het ’s avonds ook heel gezellig had en het laat maakte, was het overdag best zwaar. Maar wat hebben we genoten! Ondanks dat alles strak was georganiseerd, was er ook zeker plaats voor flexibiliteit. En dát maakt vakantie vakantie.

Ook collega’s van mij gaan in hun vakantie verplegen. Zo is er het zomerzotheidkamp. Een zeilweek op de Friese meren met kinderen die een oncologische aandoening hebben. Plezier met water staat voorop. Even de ziekte vergeten. Mijn collega heeft daar zelfs haar grote liefde ontmoet.

Organisaties als Villa Pardoes, het Rode Kruis, en Kico organiseren iedere zomer vakanties. Ook zijn er speciale kampen waarin de ouders even ontlast kunnen worden. Ik hoef natuurlijk niet te zeggen hoe goed dat is. Verplegen in je vakantie: hoe kijk jij er tegenaan?

Geef je reactie

Om te kunnen reageren moet je ingelogd zijn. Heb je nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.