Artikel bewaren

Je hebt een account nodig om artikelen in je profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

Versobering

Conny vreest dat Nederlandse ouderen net zulke barre winters zullen gaan meemaken als de buitenlandse.
win

Soms zie je op de tv filmpjes voorbij komen welke gaan over arme landen waar de ouderen aan hun lot zijn overgelaten. Schrijnende beelden van mensonteerde toestanden. Je kunt bijna niet geloven dat hier ook landen tussen zitten van binnen de Europese grenzen. De bedoeling van deze filmbeelden is om de kijker over te halen om donateur worden.

 

Staande houden

Het maakt mij verdrietig bij het zien hoe men zich in de winter staande moeten houden. Vaak ziek en sterk ondervoed in een schamel onderkomen. Wat een ellende sommige niet moeten doormaken op hun oude dag. Nee, wij Nederlanders mogen ons zeer gelukkig prijzen dat dit onze ouderen bespaard blijft.

 

Veranderingen

Blijft? Ik hoop dat het inderdaad blijft! Want ik weet niet hoe de toekomst eruit gaat zien. De media staat namelijk bol van komende veranderingen die de ouderenzorg boven het hoofd hangt. 

 

Thuis blijven wonen

Verzorgingshuizen gaan verdwijnen, mensen met een zzp van 1 t/m 4 zullen thuis moeten blijven wonen. Daarbij zal de persoonlijke verzorging zoals wassen en hulp bij aankleden alleen via de gemeente geregeld gaan worden. Huishoudelijke hulp wordt alleen verstrekt voor de allerlaagste inkomens. De dagbesteding wordt sterk versoberd. En de mensen met een spaarpotje zullen een hoge eigen bijdrage moeten betalen.

 

Zelfde kwaliteit? 

Uiteraard is met alle maatregelen dan nog niet zo erg als de vreselijke toestanden van bovenstaande filmbeelden. Maar zal de kwaliteit waar zeer hard aan gesleuteld is van hetzelfde niveau blijven?  Er zijn al plannen om mensen met een bijstandsuitkering de zorg te laten leveren. En wat als er geen beroep gedaan kan worden op familie of buren? Ik zie het somber in…

Geef je reactie

Om te kunnen reageren moet je ingelogd zijn. Heb je nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.