Artikel bewaren

Je hebt een account nodig om artikelen in je profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

Verspilling

Conny verwondert zich over wat er allemaal door verzorgenden verspild wordt.

Ik las laatste een opmerkelijk bericht in de krant over een arts die zich al jaren ergert aan het feit dat er zoveel verspilling plaatsvindt in medicatie. Hij heeft een periode de voorgeschreven pillen die zijn patiënten niet meer gebruikten, teruggenomen, opgespaard en weer gegeven aan andere patiënten. Uiteraard gaf hij ze alleen na inspectie van datum en de staat van de verpakking. Hij wilde hiermee een statement maken, de verkwisting van al die medicijnen welke vernietigd dienen te worden bij het stoppen van inname. Hij overtrad hiermee de regelgeving en heeft een berisping gekregen voor zijn ‘daad’.

 

Verbandmateriaal

Niet alleen medicatie wordt zondermeer vernietigd. Iedereen die in de gezondheidszorg werkt weet dat er enorm veel materialen worden weggegooid. Ik weet uit ervaring dat er ook grote hoeveelheden aan verbandmateriaal hetzelfde lot ondergaan. En wat er aan voedsel in de containers verdwijnt, in instellingen. Daar zouden hele gezinnen nog van kunnen leven. En dan wil ik het niet eens hebben over bedden, matrassen, linnengoed, stoelen, tafels etc. etc. wat na afschrijving na zoveel jaar vervangen wordt. En wacht dacht je van de vaccinaties tegen de Mexicaanse griep? Het is nog maar de vraag of er wel animo zal zijn, er is zo’n 700 miljoen euro mee gemoeid.

 

Omslag

Ik heb begrepen dat onze ziektekostenpremie weer fors omhoog gaat. Dat verbaast mij niets, en ik ben bang dat het straks onbetaalbaar gaat worden. Er zit overal een limiet aan, ook aan onze gezondheidszorg. Er valt nog heel veel te bezuinigen. Het overgrote deel mensen zal eerst een cultuuromslag moeten maken, willen met zijn allen onze standaard in stand houden.

Geef je reactie

Om te kunnen reageren moet je ingelogd zijn. Heb je nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.