Artikel bewaren

Je hebt een account nodig om artikelen in je profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

Voedselvoorschriften

Ben je zwanger, dan mag je geen Filet Americain. Het is dan ook dé truc om een van zwangerschap verdachte vriendin of zus uit de tent te lokken. Bied ze een toastje aan. Wijntje erbij?
Voedselvoorschriften

 

Wat heb ik staan kwijlen boven de bakjes met rood vlees in de supermarkten. En wat heb ik ervan gesmuld  van de Filet Amercain toen ik eenmaal zwanger-af was. Heb manlief met spoed naar de vleeswarenafdeling gestuurd. Mijn kraamverzorgende had echter nog een verrassing voor me in petto. Ben je namelijk niet meer zwanger, maar ‘zogend’ dan zijn er weer andere voedingsstoffen die je beter kunt weerstaan.

Vanwege de krampgevoelige darmpjes van mijn dochter eet ik nu al wéken geen kool (ben gek op de bloemvariant). Ik mag geen uien (eindelijk tijd voor stamppotten en andere winterkost). Ik eet geen knoflook of pikante kruiden. Mijn favoriete jus d’orange moet ik even laten staan. Zelfs druiven bleken kwaad te kunnen. Eén blik in de betraande ogen van mijn dochter en ik had het er voor over. Maar wat moet je tegenwoordig nadenken over eten. Ik krijg er buikpijn van. Dat terwijl míjn moeder er lustig op los kauwde. Kool, uien. Wist zij veel. En ik ben toch ook groot geworden.

Het is heel dubbel. Het frequent eten van uien en knoflook zou namelijk aftakeling van het geheugen tegengaan. Tsja. Moet mijn zwangerschapsdementie (die ook nadien niet wil genezen) dus nog even geduld hebben.  Een positief gegeven is foliumzuur. Iedere zwangere slikt dat tegenwoordig trouw. Dagelijkse inname zou gehoorverlies vertragen. Tenminste, dat hoorde ik ergens! Het regelmatig eten van pinda’s zou goed zijn voor het hart. Ik ben dan ook direct naar de supermarkt gevlogen toen ik het las. Heb grote hoeveelheden borrelnoten en M&M’s ingeslagen.

Bewegen. Bezig zijn. Als je jezelf er éénmaal toe aanzet, heb je dubbel winst. Uit onderzoek is namelijk gebleken dat je met bezigheidstherapie een aanzienlijke verbetering kunt bewerkstelligen in de motoriek. Als je dus bezig bent met sporten, kun je gemakkelijker bewegen. Waardoor je weer meer kunt sporten.

Ik stop dan ook nu met schrijven. Ik ga een stukje hardlopen. Met in mijn ene hand een bult suikerpinda’s en in de andere de krant op zoek naar andere voedselvoorschriften.

 

Geef je reactie

Om te kunnen reageren moet je ingelogd zijn. Heb je nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.