Artikel bewaren

Je hebt een account nodig om artikelen in je profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

Voeten

Het mooie weer nodigt uit om met blote voeten te lopen. Verzorgende Conny vraagt niet alleen aandacht voor je eigen voeten, maar ook voor die van bewoners.

Het mooie weer nodigt uit om met blote voeten te lopen. In het werk, op de afdeling, lopen de meeste collega’s met sandalen. Ik zelf ook, en dan meestal wel met een kort sokje.

 

 

Voetverzorging
Onze voeten hebben heel wat te verduren. Een voet bestaat uit 26 botjes, 33 gewrichten, 107 ligamenten en 19 spieren en pezen. Bij elke stap, wordt ongeveer drie maal het lichaamsgewicht op enkel en voet uitgeoefend. Als je bedenkt dat een doorsnee mens gemiddeld zo’n 8000 stappen zet, dan ben ik benieuwd hoeveel ik  dan wel niet loop. Met een stappenteller kun je een aardige inschatting maken.  En dat zijn er heel wat! Voetverzorging is daarom ook zeer belangrijk. Ik verwen mijzelf ook vaak met een bruisend voetenbadje. Heerlijk verkwikkend na een warme hectische werkdag.

 

Oudere voeten
Ook onze ouderen hebben een goede voetverzorging nodig. Juist mensen op leeftijd kunnen veel narigheid krijgen. Naast het risico op wondjes zijn er vooral de onzichtbare problemen die ellende geven. Bij het ouder worden slijten je voeten. Op de website 50plus.blog.nl wordt dit beschreven: Het vetpolster onder de hak en onder de bal van de voet wordt dunner. Ook de ligamenten worden slapper waardoor de voet gaat doorzakken. Kortom de spieren krijgen steeds meer moeite om het lichaam in balans te houden. Goed passend schoeisel is hierbij zeer belangrijk. Ik adviseer cliënten en familie vaak om daarop te letten.

 

Sinds kort hebben wij een podoloog in huis. Er wordt veelvuldig gebruik gemaakt van deze mogelijkheid. Naast het gebruik van een pedicure is dit een echte aanwinst voor onze bewoners!

Geef je reactie

Om te kunnen reageren moet je ingelogd zijn. Heb je nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.