Artikel bewaren

Je hebt een account nodig om artikelen in je profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties8

Voor het eerst bijscholing!

Morgen ga ik naar een symposium, mijn eerste welteverstaan. Leuk! Nu ik in een huisartsenpraktijk werk, wil ik natuurlijk zoveel mogelijk leren om zo goed mogelijk te functioneren.

Nu ik in de huisartsenpraktijk stage loop, heb ik veel te maken met diabetes mellitus patiënten, daarom ga ik morgen naar een symposium over de diabetische voet.

In de huisartsenzorg wordt regelmatig deelgenomen aan symposia. Dat ben ik niet gewend in het ziekenhuis en de thuiszorg. Er werden daar niet echt van dit soort bijeenkomsten aangeboden, in ieder geval niet voor studenten.

Als mij daar iets onduidelijk was, of als ik gewoon in het algemeen iets over een onderwerp te weten wilde komen, moest ik dat maar zelf uitzoeken, dat idee had ik.

Huisartsen en praktijkondersteuners krijgen ook daadwerkelijk uitnodigingen voor symposia. Voor mij is dat een teken dat de beroepsgebonden verenigingen van deze branche ook moeite doen om kwaliteitsbevordering aan te brengen.

Dat vind ik echt goed! Op die manier houd je je kennis op peil en blijf je op de hoogte van de nieuwste ontwikkelingen op het gebied van behandelingen door praktijkverpleegkundigen.

In andere sectoren van de zorg heb ik nooit gemerkt dat er zoveel aanbod was voor symposia. Is het niet een taak van de manager om zijn personeel deze mogelijkheden aan te bieden of staat kwaliteit niet zo hoog in het vaandel in andere zorginstellingen of thuiszorgorganisaties?

Hoe denk jij over het belang van symposia voor klinische en thuiszorgverpleegkundigen? Moet het meer gepromoot worden door het management en de opleiding?

8 REACTIES

 1. Lees alle reacties
 2. ik werk bij een thuiszorg stichting, als verpleegkundige niveau 4.
  Vroeger werd je vaak uitgenodigd voor een bijscholing,nu helemaal niets meer.Je bent nu verplicht om je zelf te scholen.
  Erg jammer, het is leuk dat samen met collegas te doen en er over te discusieren.Nu draait alles om productie en zo min mogelijk geld uit geven, en dat is niet sinds de “crisis”.

 3. Ik zit al lang in de verpleeging en vind het heerlijk om weer eens een bijschooling te doen. Zeker in de oncologie terrain is er zat en zelfs als verpleegkundige op de poli urologie heb ik mogelijkheden zat. Het is je plicht en recht om je goed bij te houden, vind ik!

 4. Ik ben derdejaars student,HBO-V voltijd. Ik droom er over om naar symposia,congressen te gaan .ik vind de toegangs prijs erg belagelijk.soms moet je 250 euro voor betalen. Ik bedoel als student betaal je zoveel voor je collegegeld. en als je extra wil leren en of van anderen ervaringen wil profiteren moet je ook zoveel voor betalen.

 5. Ik ben vierderjaas studente HBO-V voltijd en hou regelmatig mijn ogen en oren open over symposia, congressen, conferenties, referaten en klinische lessen en bezoek deze ook zoveel mogelijk.
  Ik vind het belangrijk om dit te doen en je kennis blijft erdoor op peil.
  Ik volg zelf de richting Geestelijke Gezondheidszorg, en daar worden regelmatig dingen aangeboden. Ik weet niet of verpleegkundigen veel naar dat soort dingen heen gaan. Persoonijk vind ik het erg belangrijk. Nu als student, maar straks als beroepsbeoefenaar minstens net zo belangrijk!

 6. hallo ,
  via TvV , en de nieuwsbrief van nursing staan altijd de vermeldingen wanneer de symphosia zijn en waar.
  Ik zelf vind de prijs ook hoog.
  Zelf ga ik altijd naar de bijscholing van Precision in Ridderkerk. Je krijgt daar heel veel handige tips e.d. te horen voor v.p-er of z.v.er in de thuiszorg.
  Ik kan je deze zéér aanbevelen en ze zijn landelijk erkend.

 7. Ik ben vierderjaars student en ben wel eens naar een symposium geweest.. Ook ga ik binnenkort naar een congres over Zorglogistiek.. Het is inderdaad zo dat je je ogen open moet houden voor leuke symposia en dat ze soms erg veel kosten, maar vaak is er wel een studententarief, hierover kun je contact opnemen met de organisatie! Je betaalt dan vaak 75 euro (nog wel veel, maar een stuk minder dan 355 of 250 euro o.i.d.) Ik vind zelf dat je wel wat over moet hebben om straks een goede verpleegkundige te worden.. Want alleen met de kennis van school kom je er niet!

Geef je reactie

Om te kunnen reageren moet je ingelogd zijn. Heb je nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.