Artikel bewaren

Je hebt een account nodig om artikelen in je profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

Vriendschap

Conny brengt twee bewoonsters samen, die de dikste vriendinnen worden.

Het is altijd mooi om te zien hoe vriendschappen ontstaan tussen mensen. Ik heb het van dichtbij meegemaakt dat twee totaal verschillende vrouwen een band kregen.

Er kwam een dame met een nog redelijke gezondheid bij ons wonen. Zij was een docente geweest op een groot scholengemeenschap. Eigenlijk had ze boerin willen worden, ‘Maar ja’, zei ze, ‘Ik ben helaas nooit de juiste man tegengekomen. Laat staan een boer die mij als zijn vrouw wilde.’

 

Handwerkclubje

Toen zij na een aantal weken na de opname nog steeds maar niet uit haar kamer kwam, ben ik eens een gesprek met haar begonnen. Ik vroeg of ze al een beetje gewend was. Ze knikte met een niet erg overtuigende blik in haar ogen. Ik stelde haar voor om die middag mee te gaan naar een handwerkclubje. Aarzelend stemde toe, mits ik meeging.

Die middag bracht ik haar zoals beloofd naar de andere bewoonsters die al nijverig aan het handwerken waren. Met een luid welkom van alle dames, liet ik haar met een gerust hart achter.

 

Boerin gevonden

Dat was een schot in de roos! Ze vertelde mij na een paar dagen dat ze een geweldige vriendin had gekregen. Dolenthousiast kwam het verhaal dat een van bewoonsters van die middag, een boerin was geweest. En dat deze graag lerares had willen worden. Ze hadden elkaar heel wat te vertellen. Het klikte duidelijk tussen die twee. Sindsdien zijn ze onafscheidelijk. Soms moet je als verzorgende andere talenten gebruiken om een goede zorg te geven.

Geef je reactie

Om te kunnen reageren moet je ingelogd zijn. Heb je nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.