Artikel bewaren

Je hebt een account nodig om artikelen in je profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

Vrij

Conny heeft een dagje vrij, maar kan zich niet ontspannen: ze weet dat het werk zich intussen opstapelt.

Vandaag vrij! Heerlijk even niets verplicht om te doen. Ja, natuurlijk wel het huishouden. Maar ik hoef niet op de klok te kijken en een planning te maken. Niemand die bij mij thuis er wakker van ligt als ik een keer niet stofzuig of de ramen lap.

 

Werk gaat door

Waar ik wel van wakker kan liggen is dat ondanks dat ik nu acht dagen heb gewerkt, met één dag tussendoor vrij, het gevoel heb dat er stapels met werkzaamheden zijn blijven liggen. Helaas zijn er veel factoren die hieraan debet zijn. Minder formatie op de afdeling, werkdruk, ziekteverzuim etc. etc.  Het toegenomen paperassenwerk, blijft meestal als sluitstuk liggen. En dat geeft nu niet bepaald een opgeruimd gevoel…

 

Minder papierwerk

Soms bekruipt mij het gevoel van onmacht en iedereen die in de zorg werkt zal dit wel herkennen. Ik kan niet in de toekomst kijken, het zijn spannende tijden. Het draait in de zorg ook om geld, daar is alles op gebaseerd. Efficiëntie, ofwel economisch werken is het toverwoord. Volgens mij is daar nog veel winst uit te halen. Maar dat betekent dan wel dat er minder papierwerk wenselijk zou zijn. Daarmee kan er een verschuiving plaatsvinden van het bureau naar de plek waar de zorg primair nodig is namelijk: handen aan bed!

Geef je reactie

Om te kunnen reageren moet je ingelogd zijn. Heb je nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.