Artikel bewaren

Je hebt een account nodig om artikelen in je profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties1

Vrijwilligerswerk, reanimeren en plannen!

2012, nieuwe kansen, nieuwe doelen, goede voornemens en mijn theoretische afstudeerjaar. In mijn vorige blog beschreef ik hoe het jaar 2011 voor mij voorbij vloog. Het ging mij zo snel dat ik dingen heb moet laten schieten omdat ik het te druk had. In 2012 wil ik hier echter verandering in brengen door middel van een duidelijk agenda, coördinatie en doelen.
Vrijwilligerswerk

Vorig jaar blogde ik over buitenschoolse activiteiten, activiteiten die je naast je opleiding doet. In diezelfde blog schreef ik dat verplegen op een cruiseschip mij wel wat leek, maar vanwege een verouderde vacature kon ik helaas niet meer solliciteren. Op het Nursing Event sprak ik met een IC-verpleegkundige die, voor het Rode Kruis, vrijwilligerswerk doet op een cruiseschip. Het heeft mijn interesse getrokken dus ik heb er werk van gemaakt en heb mij aangemeld als vrijwilliger! Mijn doel is om dit jaar (als verpleegkundige i.o.) vrijwilligerswerk te doen en dat het liefst op een schip!

Ondanks dat ik word opgeleid tot ziekenhuisverpleegkundige heeft de psychiatrie mijn interesse weten op te wekken. Deze interesse is zelf zo groot dat ik mijn stagecoördinator heb benaderd met de vraag of dit te realiseren viel. Na een halfjaar heb ik eindelijk de bevestiging gekregen en krijg ik dus een psychiatrie stage.  Ik ben hier erg blij mee en mijn doel is om deze stage succesvol af te sluiten. Naast mijn psychiatriestage heb ik ook een ziekenhuisstage van 20 weken op de afdeling orthopedie en shortstay. Hier heb ik erg zin in, want dit wordt een totaal andere patiëntcategorie dan ik gewend ben van mijn cardiologie/long stage. Het doel die ik geformuleerd heb voor mijn psychiatriestage geldt dan ook voor deze stage.

Ik heb wel reanimatielessen gehad op school, maar toch vind ik dat niet goed genoeg geschoold ben voor het echte werk, een reanimatie. Ik wil adequaat kunnen handelen  als ik geconfronteerd word met bijvoorbeeld een hartstilstand. Mede geïnspireerd door een blog van hoofdredacteur Alexia Hageman waarin zij beschrijft hoe haar eerste reanimatie was heb ik hier serieus werk van gemaakt. Mijn doel hiervoor is om bij een externe organisatie mijn reanimatiediploma te halen.

Ik heb nu een aantal doelen geformuleerd, maar om deze doelen ook te halen heb ik ook een goede voorbereiding nodig. Door middel van tijdig plannen en coördineren wil ik deze doelen halen. Hetgeen wat ik in 2011 aardig achterwege liet, sterker nog, ik had zelfs geen agenda. Dit jaar wil ik dat anders aanpakken. Om het verpleegkundig af te maken formuleer ik dit doel volgens de RUMBA eisen: Ik heb voor 31 december 2012 mijn geformuleerde doelen in deze blog behaald!

Wil je mij volgen op Twitter dan kan dat, stel gerust een vraag! @QuintenManuel Twitter

1 REACTIE

 1. Hi Quinten,
  Ook van mij de beste wensen voor 2012.
  Goed dat je evalueert en je doelen bijwerkt.Door de doelen SMART of RUMBA te formuleren, zijn ze vlgs mij makkelijker te omschrijven en te behalen.
  Een agenda aanschaffen geeft uit ervaring ook meer inzicht en richting aan het behalen van de gestelde doelen.
  Ik wens jou ook veel studieplezier, inzicht met de dingen die je wil doen in 2012.
  Blijf je zelf ook op de werkvloer en in je blogs.
  Collegiale groeten,
  Kensie

Geef je reactie

Om te kunnen reageren moet je ingelogd zijn. Heb je nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.