Artikel bewaren

Je hebt een account nodig om artikelen in je profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties1

Vrouwenberoep

Vrouwen werken liever samen met mannen. Het is de conclusie uit het onderzoek dat Randstad uit liet voeren. Vrouwen werken liever met een team dat vooral uit mannen bestaat.
Vrouwenberoep

 

Sterker nog, volgens Randstad zouden vrouwen zelden de voorkeur geven aan collega’s van dezelfde sekse. Grappig eigenlijk, want in ons vak bestaat een team vooral uit vrouwen. Hoezeer wij ook smachten naar broeders in ons vak, verpleegkundigen zijn vooral vrouwen. Zou dat de samenwerking wel ten goede komen?

Ook ons team bestaat voor het grootste deel uit vrouwen. Van de vijftig collega’s zijn er maar twee broeders. Soms is het team een kippenhok. Die momenten overvallen ons vooral op vrijdagmiddag of ’s nachts. Dan lachen we om te relativeren, om de tijd te doden, of om de drukte. Maar we kunnen ook serieus zijn. En altijd bij elkaar terecht met vragen. Ons werk heeft een grote verantwoordelijkheid, het is fijn om daar met elkaar over te praten. Met collega’s die hetzelfde meemaken als jij. Waar je aan een half woord genoeg hebt. Onze bazen zijn mannen. Is dat dan weer typerend? Mannen aan de macht?

Hoe zie jij de man-vrouwverdeling in de zorg? En werk jij graag samen met de andere sekse?

 

1 REACTIE

  1. Wat me opvalt is dat vrouwen ook helemaal niet duidelijk(concreet) communiceren, ik heb in mannen teams gewerkt en idd mannen zijn to the point,die voeren gewoon een opdracht uit en voeren geen ellenlange discussie, opdracht is opdracht punt uit!
    Daar kunnen wij vrouwen nog wat van leren, wij vrouwen roddelen te veel(dikwijls teveel) waarmee we eigenlijk kostbare tijd staan te verkletsen(tijd die we ook aan clienten hadden kunnen besteden) Met roken idem dito!
    En nog steeds is het geven van feedback a big isseu, men vind hety lastig, vervelend is bang voor de reactie van de ander, als of ik mensen opvreet als ze mij op een fout wijzen!?
    Neen integendeel, ook ik moet en kan alleen maar leren van mijn fouten!

Geef je reactie

Om te kunnen reageren moet je ingelogd zijn. Heb je nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.