Artikel bewaren

Je hebt een account nodig om artikelen in je profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties1

Waar gaat het deze week over?

'Weet je al waarover je gaat schrijven?'
Waar gaat het deze week over?

Het is bijna een standaardvraag die mijn vrouw Marion me stelt als zij naar bed gaat en ik op woensdagavond achter de laptop kruip om mijn weblog te schrijven. Vaak is het antwoord ‘ja’, maar vandaag is het antwoord ontkennend. Ik moet je eerlijk zeggen; ik ben maar gaan zitten en heb mijn vingers het werk laten doen. Natuurlijk aangestuurd door de grijze cellen.

Er is namelijk weer veel te doen
op deze speciale dag. De onderhandelingen voor de CAO VVT stonden op de agenda, maar die zijn feitelijk niet eens begonnen. De Abvakabo vond het nodig om tegen de afspraken in met een grotere delegatie aan de onderhandelingstafel te willen plaatsnemen. Werkgevers waren het hier niet mee eens. Ook de andere vakbonden hadden zo hun bedenkingen.

Ik maak me zorgen over de resultaten van de bezuinigingsbesprekingen die de kopstukken van VVD, CDA en PVV gaan houden in het Catshuis. Nog meer bezuinigen op de zorg? Doen we de kaasschaaf er nog eens dunnetjes over heen, of wordt het basiszorgpakket nog meer uitgekleed?

Ik heb trouwens nog wel wat suggesties waarop bezuinigd kan worden, als je kijkt naar de declaraties van de bewindslieden die openbaar zijn geworden. Maar dat is helaas maar een druppel op een gloeiende plaat.

Wat ik me wel afvraag als ik al die etensbonnetjes doorlees: waarom stopt zo’n fietsende minister of staatssecretaris niet gewoon eens boterhammetjes van thuis in een trommeltje onder de snelbinders? En kan de collega van Volksgezondheid niet eens tegen de minister van Financiën zeggen dat  haring wellicht gezond is, maar de meeste Burger King producten toch een stuk minder?!

De week is pas drie dagen oud. En dan heb ik nog een drukke donderdag voor de ondernemingsraad voor de boeg, het bezoek aan Mappa Mondo in Waalre op vrijdag en mijn twee avond- en nachtdiensten in het weekend.

Kortom, ik kan Marion straks vertellen dat mijn weblog eigenlijk nergens over ging, maar dat ik er toch wel weer bijna 350 woorden aan heb besteed.

1 REACTIE

Geef je reactie

Om te kunnen reageren moet je ingelogd zijn. Heb je nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.