Artikel bewaren

Je hebt een account nodig om artikelen in je profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

Waardering

Een mens heeft op zijn tijd een schouder- klopje nodig. Verzorgenden ook!

Een mens heeft op zijn tijd een schouderklopje nodig. Het geeft je een prettig gevoel als iemand waardering uitspreekt over jouw aandeel in iets. Meestal maakt het dat je gemotiveerd blijft in hetgeen wat je doet. Andersom heeft het ook een uitwerking. Als je nooit merkt dat je werk wordt gewaardeerd, dan kan het zijn dat er een moment komt dat je er de brui aan geeft.

 

Dankbaar

Als iemand iets voor jou doet, is dat iets om dankbaar voor te zijn. Het liefste wil je dan iets terug doen. Het is dan een mogelijkheid om ‘dank je wel’ te zeggen. Het bijzondere in ons werk is dat het juist bol staat van bedankjes en dankbaarheid van de zorgvragers. Dit is een grote impuls om het werk te doen en om het vol te houden. Voor de meeste collega’s onder ons is het zeer herkenbaar.

 

Teamgevoel

Juist omdat wij weten wat het met ons doet, is het belangrijk dat wij het zelf ook doen. Als collega’s onder elkaar kan dat een bindende factor voor het teamgevoel zijn. Ook richting de leerlingen en stagiaires is het een katalysator om hun best te doen. En het kost helemaal niets, iedereen wordt er alleen maar beter van. Een oproep voor de komende week van mij luidt dan ook:

 

Wees je ervan bewust wat waardering kan doen

In welke vorm dan ook gegoten

Een lach, dankjewel zeggen of een zoen

Laten wij dit met zijn allen blijven promoten!

 

 

Geef je reactie

Om te kunnen reageren moet je ingelogd zijn. Heb je nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.