Artikel bewaren

Je hebt een account nodig om artikelen in je profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties13

Wat is een verpleegkundige waard?

Ik kreeg ooit verkering met een lieve jongen. Hij ging HEAO-accountancy studeren. Ik HBO-v. Allebei hadden we na 4 jaar een HBO-diploma op zak. Alleen hij kon rekenen en ik verplegen.

Een accountant heeft een ingewikkeld en verantwoordelijk beroep. Niet een baan voor luilakken met een 9 tot 5 mentaliteit. Voor een accountant is er altijd een spoedfaillisement of belastingding, waardoor zij nogal eens later thuis komen dan gepland.

Natuurlijk krijgt een accountant goed betaald. Hij heeft een dure opleiding gevolgd en draagt vervolgens veel verantwoordelijkheid. Andermans geld en toekomst ligt in zijn of haar handen. Maar stel dat die klant vermoeid van het geld tellen ineens op de vloer zakt. Gaspend en cyanotisch zakt hij over de vloer… dan heeft de klant niet veel aan zijn dure accountant.

Ik ben verpleegkundige en weet niks van kasboeken en jaarrekeningen. Met mij aan je financiële zij zit faillissement je op de hielen. Grijp je echter door je geldzorgen naar je borstkas, dan is de redding nabij. Ik kan misschien slecht rekenen, maar ik kan prima reanimeren.

Het accountantsvriendje werd mijn man. Ik werd een zeer ervaren verpleegkundige. Hij verdiende veel, meer, meest. Van mij wil men binnenkort zelfs mijn ORT afpakken…

Twee mensen in één provincie. Twee HBO-diploma’s. Maar hij kan rekenen en ik heb daar niet zoveel mee. Ik zie zijn salarisstrookje en het mijne. Kennelijk is het meer waard om flink te kunnen goochelen met geld en belastingteruggaven, dan om levens te redden of veranderen. Tja.

13 REACTIES

 1. Mooie tekst, inderdaad de harde waarheid. Dit moet veranderen in de toekomst anders ziet het er niet goed uit voor de gezondheidszorg in België en Nederland… Personeelstekort (verpleegkundigen) is gecorreleerd met een verhoogde mortaliteit! Er moeten voor de maatschappij blijkbaar nog meer doden vallen voor het salaris omhoog gaat (geloof mij dat is één van de manieren om meer en kwaliteitsvol personeel aan te trekken in de zorg, ook al beweren politiekers van niet).

 2. Lees alle reacties
 3. Ik vind persoonlijk dat je verpleegkundige niet kunt vergelijken met iemand als account of iemand anders in bedrijfsleven. de salaris is nooit gelijk te trekken. Ik vergelijk met een docent dan vind ik wel dat we voornamelijk van onze ORT moeten hebben. Anders verdient je wel erg weinig. Al zolang ik dit werk doe zeuren de mensen hierover. Doe gewoon je werk met plezier

 4. Ik ben zelf ook verpleegkundige en ik sta er elke dag weer van te kijken dat wij dit met zijn allen pikken. Het is toch te zot voor woorden wat voor salaris wij krijgen bij wat we allemaal moeten kunnen en weten? Bovendien is het schandalig dat er grove fouten worden gemaakt doordat er te weinig personeel is! Ik zou zelf niet graag meer in een ziekenhuis willen liggen. Het is ook niet normaal dat mensen soms een paar uur in hun eigen ontlasting liggen. En dan dat rottige salaris is al helemaal bizar! Ik snap soms niet dat mensen het allemaal maar pikken. En ik vind dat patienten er te vaak onder lijden. Dit is echt schandalig!!!

 5. Gezondheid is niet in geld uit te drukken. Maar een passende waardering voor het moeilijke werk wat je als medewerker in de gezondheidzorg doet is op zijn plaats..
  Kantekeninge:
  1 Elke maand wordt er door een groot deel van de nederlands bevolking een bijdrage voor gezondheidzorg ingehouden (Zorg verzekering) Hoeveel hebben wij over voor onze zorg per maand???
  2 Privatisering van de zorg wordt niet als wenselijk beschouwd…
  3 Er werken meer dan 300.000 verpleegkundige en verzorgenden in nederland… volgens mij meer.
  3 Dag, avond, nacht, weekend diensten worden verschillend uit betaald.
  4 Als medewerker in de zorg heb je vele mogelijkheden om je te specialiseren. In wat voor gebied dan ook.
  5 Veel scholingen.
  Zet dit eens af tegen iemand die een accountency opleiding heeft gedaan? IK ben ben geen accountant maar een verpleegkundige met inmiddels 35 jaar ervaring in de gezondheidzorg. Ik heb vele takken van de gezondheidzorg gezien en mee gewerkt.
  Ik heb bijna onbeperkte mogelijkheden wat mijn beroep betreft. Ik verdien niet zo veel als een accountend. Maar ik zou voor geen goud willen ruilen.
  Ik denk dat die accountend ook veel eerder voor een reanimatie beleid in aanmerking komt dan een verpleegkundige…..
  Dus moraal van het verhaal?
  Geld maakt niet gelukkig maar is wel makkelijk als je er genoeg van hebt. Echter een redelijk salaris is een juiste afspiegeling van de waardering die de gemeenschap over heeft voor het soms moeilijke werk wat wij doen.
  Toch, wij zijn met zijn allen de gemeenschap en willen de zorgkosten met zijn allen niet te duur maken.
  Dus laat de accountends maar goed uitrekening wat de acceptabel is voor de mensen in de gezondheidszorg en de gemeensschap

Geef je reactie

Om te kunnen reageren moet je ingelogd zijn. Heb je nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.