Artikel bewaren

Je hebt een account nodig om artikelen in je profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties5

We gaan een pandemie tegemoet!

In het vroege najaar is de helft van mijn collega’s ziek. Ligt in bed vanwege de H1N1-griep, of de Mexicaanse griep, de varkensgriep, dan wel de nieuwe influenza A. What’s in a name…
We gaan een pandemie tegemoet!

Als we minister Klink mogen geloven dan komt de continuïteit van de zorg ernstig in gevaar. Hij adviseert de zorginstellingen om nu al een noodplan op te stellen. “Bescherm je werknemers en voorkom overbelasting van het gezonde personeel!” is het credo. Ik ben benieuwd wat mijn werkgever hiermee gaat doen. Trouwens, wat doen de thuiszorginstellingen met deze nieuwe financiële tegenvaller?! Want als er 50% ziek is, betekent dat de gezonde zusters en broeders overuren moeten draaien om de zorg te blijven verlenen. En overuren kosten geld, toch?!

Nu hebben wij in ons team al een kleine epidemie gehad…. Afgelopen weekend waren de twee collega’s die overdag werken, beiden geveld door de griep. En in ons kleine team is dat een uitval van meer dan 20%! En dat gecombineerd met de vakantieperiode betekent wel een heel zware wissel op de collega’s die overblijven…

We mogen straks allemaal in de rij gaan staan om het antivirale middel Focetria  ingespoten te krijgen. De eerste injectie biedt 40% bescherming en de herhalingsprik geeft 70% protectie. En dan mogen we nog blij zijn dat de WHO vindt dat werkers in de gezondheidszorg als eerste moeten worden gevaccineerd…

Wat doet jullie werkgever eigenlijk om de werknemers te beschermen? En – die vraag boeit mij nog veel meer – hoe voorkomt je werkgever overbelasting van het gezonde personeel?  Gaan we het aantal zorgminuten per cliënt met 50% beperken, of gaan we meer aan de mantelzorgers overlaten? Ik weet het niet!

Mogelijk helft zorgverleners straks besmet

Ga naar het dossier Mexicaanse griep op nursing.nl

5 REACTIES

 1. De Mexicaanse griep is tot op heden nog lang niet zo dodelijk gebleken als de “jaarlijkse” griep. Toch wordt er nu paniek uitgeroepen. Waarom? Ook de jaarlijkse griep muteert.
  Het woord pandemie staat per definitie niet voor dodelijk, slechts een snel verspreiden virus.
  Maar laten we eens kijken WAT er IN het vaccin zit !!!
  Nou, daar zouden we ons pas zorgen om moeten maken, want:
  Polysorbate 80
  Triton X100
  Thimerosal
  MF59
  Aluminium
  Levend H5N1-virus deeltjes (vogelgriep)
  SV40
  Aspartaam
  en een Nano-supplement. ( Een chip)
  Dr. Wolfgang Bodarg heeft twee maanden geleden al gewaarschuws tegen de zeer ernistig kankerverwekkende stoffen in dit vaccin. Hij niet alleen: Dr. Rebecca Carley, Dr. Andrew Moulden, Dr. Len Horowitz en menig andere doktoren hebben vastgesteld, dat dit een absoluut zeer gevaarlijk vaccin is. Als verpleegkundigen weet U allemaal wat bovenstaande stoffen zijn, die straks, mogelijk verplicht ingespoten gaan worden.
  In Frankrijk zal plm. 50% van de artsen het vaccin niet nemen voor henzelf of hun falimlie en tot op heden zal 63% van de bevolking het vaccin niet nemen.
  Ik vraag U, Google naar twee WHO-documenten uit 1972 en lees daarin, waarom dit opeens een paniek-toestand oplevert. Ik heb de documenten, dus U kunt ze ook lezen op http://www.Farmacie.Come2me.nl. Dit zijn officiele ocumenten, over een pandemie die al in 1976 had moeten plaatsvinden. Zoek: Fort Dix 1976 en Georgia Guide Stones of mail mij: stella_geen_hotmail.com
  e Stones

 2. Lees alle reacties
 3. Wolfgang Bodarg heeft zijn uitspraken gedaan toen het vaccin nog niet eens bestond. De goede man is nooit werkzaam geweest als praktizerend arts of wetenschapper, wel is het een professionele politicus en een populist pur sang. Hij heeft nooit enig onderzoek gedaan naar de veiligheid van het vaccin. Kom op mensen, niet zo naïef. Check je informatie. Vertrouw niet alles wat je leest. Enne… een chip in het vaccin? Dat is ridicuul!

 4. Ik ben het met Mieke eens ,laten we stoppen met die bangmakerij. Wel is het slim om een noodplan klaar te hebben, maar dat kan ook zonder iedereen bang te maken
  Verder vind ik het advies om gezond personeel in geval van een pandemie vooral niet over te belasten ronduit lachwekkend.
  Het personeel wordt nu al overbelast dus hoe willen ze dat voor elkaar krijgen!

 5. De kop luidt: “We gaan een pandemie tegemoet!” Je kent vast het selffulfilling prophecy…..
  Ik word niet goed van die bangmakerij. Hoe kun je nu op voorhand al een vaccin ontwikkelen terwijl men nog niet eens weet welk griepvirus er op komst is.Wanneer we gezond eten en leven dan zal het zo’n vaart niet lopen. Voor mij in ieder geval geen vaccinatie……..

Geef je reactie

Om te kunnen reageren moet je ingelogd zijn. Heb je nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.