Artikel bewaren

Je hebt een account nodig om artikelen in je profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

We zullen doorgaan

In januari kijkt Nursing altijd terug op het Nursing Event. Hoewel onze collega’s van de afdeling Evenementen er keihard aan werken om het iedere keer tot een succes te maken, is het toch altijd weer spannend of dit ook daadwerkelijk lukt. Bovendien vond het Nursing Event deze keer plaats in de Reehorst in Ede in plaats van de Jaarbeurs in Utrecht. Maar we zijn meer dan tevreden! De bezoekers vonden de workshops interessant en de sfeer was uitermate gezellig.

Een van de hoogtepunten was de bijzondere opening op beide dagen. Acteur Thomas Borggrefe speelde Tafel van Twee. Een indrukwekkende theatervoorstelling over de veelomvattende problematiek die dementie heet. Hij speelde in zijn eentje twee verschillende rollen. Bijzonder knap, herkenbaar en zoals hij het zelf ook formuleerde: ‘het is een ode aan verpleegkundigen.’ Ook mochten we velen van jullie ontmoeten op de Nursing-stand, waar de zakwoordenboeken van Coëlho als zoete broodjes de stand uit vlogen en ook de verloting van de sauna-arrangementen een succes was. Kortom, het waren twee fantastische dagen.

Ook zo fantastisch was het gezamenlijke onderzoek dat Nursing deed met actualiteitenprogramma EenVandaag, naar de tevredenheid van verpleegkundigen in de Nederlandse ziekenhuizen (verpleegkundigen in andere velden komen ongetwijfeld een andere keer aan bod). Dankzij deze uitzending is Nursing weer goed op de kaart gezet. En hoe meer aandacht voor Nursing, hoe meer aandacht voor verpleegkundigen. Ruim 1400 verpleegkundigen namen deel aan het onderzoek. Bijna zestig procent gaf aan wel eens te overwegen om het vak te verlaten. Hoewel deze uitslag niet geheel onverwacht kwam, was het toch wel even slikken. Hoe moet het nou verder met ons prachtige vak? En met de kwaliteit van zorg? Lees het artikel op pagina 26 en ontdek wat je zelf kunt doen om de arbeidsomstandigheden voor jezelf te verbeteren. Voor de uitzending van EenVandaag en meer cijfers kun je terecht op onze site. Lees dan het bericht: ‘Meerderheid verpleegkundigen overweegt te stoppen.’

Nursing laat zich niet ontmoedigen door de zorgwekkende resultaten van dit onderzoek. Sterker nog, het geeft ons weer een nieuwe impuls om na te denken hoe we iedere verpleegkundige nog beter met Nursing kunnen bedienen. We staan aan de vooravond van een nieuw decennium en dat biedt ongekende mogelijkheden om plannen te maken voor de toekomst. We zullen doorgaan!

Geef je reactie

Om te kunnen reageren moet je ingelogd zijn. Heb je nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.