Artikel bewaren

Je hebt een account nodig om artikelen in je profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

Welke BN’er is de beste verzorgende?

Bekende Nederlanders die zich met de ouderenzorg bemoeien... je ziet ze steeds vaker. Is dat aandachttrekkerij of...

Vorige week was het weer zover… BN’ er Katja Schuurman ging ouderen verzorgen in het kader van haar programma Katja vs de rest. Ze nam het op tegen mede-BN’er Winston Gerstanowitz. Het ging erom wie de beste verzorgende was. Ze hielpen mee in zorgcentrum De Vijf Havens. Leuk programma, dat zeker. Het past ook in een trend: bekende tv-persoonlijkheden die hun naam verbinden aan de ouderenzorg.

  

Maar de reactie van Katja toen ze hoorde was ze moest doen, was tekenend: ze hield haar handen voor haar hoofd. “Oh nee, dat niet!”

 

Laatst was ook Jack van Gelder te zien: hij was in tranen nadat hij even had meegeholpen in een verpleeghuis. Dat was voor het programma Sterren in de zorg.  En de onvermijdelijke Jantje Smit ging in datzelfde programma onverdroten pannenkoeken bakken met mensen met een verstandelijke beperking. In Wendy van Dijks programma Heel Holland Helpt komen wekelijks acties aan de orde waarbij ouderen, al dan niet wonend in een verpleeghuis, worden geholpen met behulp van weldoeners die een groot of klein geldbedrag hebben ingezameld. Zoals een feestavond voor ouderen die meedoen aan de maaltijdservice in Deurne. En Karin Bloemen kletst tegen je aan op de website allehandjeshelpen, bedoeld om een Nationaal Zorgrecord te vestigen.

 

De TvV-redactie is wel nieuwsgierig naar de drijfveren van deze Bekende Nederlanders. Zo was daar een tijdje geleden actrice en presentatrice Yolanthe Cabau van Kasbergen (het liefje van eerdergenoemde Jan Smit inderdaad) die haar gezicht verbond aan uitzendbureau Zorgwerk. De redactie wilde haar graag interviewen voor een stukje in TvV, maar Miss Yolanthe kwam tot drie keer toe haar interviewafspraak niet na. En dan rijst bij mij de twijfel: Om wie gaat het hier nu eigenlijk?

   

Om het koppie van Yolanthe zo vaak mogelijk met haar modellenlijf op de stadsbus te zien of om aandacht voor de zorg? Wel met je mooie bos haar acte de présence geven, maar iets zinnigs zeggen over de ouderenzorg in een vakblad voor verzorgenden, nee dat is mevrouw toch teveel gevraagd.

 

Maar goed, via BN’ers krijg je nu eenmaal veel publiciteit (zie: Ali B, Marco Borsato). Nu is het nog wachten op een BN’er die zich op een geloofwaardige manier aan de ouderenzorg verbindt. Heeft iemand suggesties?

Geef je reactie

Om te kunnen reageren moet je ingelogd zijn. Heb je nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.