Artikel bewaren

Je hebt een account nodig om artikelen in je profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

Blog Conny: ‘Ik krijg een mailtje van een oud stagiaire’

Conny krijgt mail van een oud stagiaire. Ze begon als een schuchter meisje met enorme faalangst.
werk

 

Pas geleden kreeg ik een email van een oud stagiaire van mij. Ze wilde laten weten dat ze na veel zwoegen haar doel had bereikt. Ze was nu gediplomeerd als verpleegkundige had een baan gevonden in een ziekenhuis. En voelde zich als een vis in het water bij het verplegen van haar patiënten. Ze vroeg zich af of ik nog wist wat ik destijds over haar had gezegd. Dat ze het nog ver zou schoppen.

Schuchter meisje

Uiteraard wist ik nog precies wie zij was. Een schuchter jong meisje met totaal geen ervaring. Ze had iets in zich wat ik al snel zag. Een flinke portie gedrevenheid en motivatie om alles aan te pakken wat nodig was om zich te ontwikkelen tot een goede zorgverlener. Alle ingrediënten waren bij haar aanwezig.

Angst aanpakken

Helaas werd het meisje enorm gekweld door faalangst. Het ging perfect als er maar geen toetsing plaatsvond. Telkens als het erop aankwam om onder druk te presteren, liep ze helemaal vast. Ze kreeg het advies om met een professional haar angst aan te pakken. Ik zei haar dat ik wel in haar geloofde. Ze moest het alleen nog zelf gaan geloven.

Voldoende

Gaandeweg zag ik haar veranderen, langzaam maar zeker verdween het schuchtere meisje en kwam een zelfbewuste jonge vrouw naar voren. Nadat ze bij ons haar stageperiode met een voldoende had afgerond, wenste ik haar alle geluk bij het vervolg van haar studie. Ze bedankte mij in de mail dat ik meegeholpen had aan de groei van haar zelfvertrouwen. Wat een fijn beroep als werkbegeleider hebben wij toch!

Geef je reactie

Om te kunnen reageren moet je ingelogd zijn. Heb je nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.