Artikel bewaren

Je hebt een account nodig om artikelen in je profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

Werkbeleving

Verzorgende Conny heeft haar collega's gevraagd wat zij nu het vervelendst vinden om te doen en wat het leukst.

Wat ik mij al jaren afvraag is: wat vinden de collega’s nu het vervelendst en het leukst om te doen. Tijdens een koffiepauze stelde ik deze vraag. Er werd meteen gelachen want er zijn natuurlijk karweitjes waar wij niet op zitten wachten en dus niet tot de favorieten behoort. Zoals bijvoorbeeld een cliënt die helemaal onder de dunne def zit en hulp nodig heeft bij het verschonen. Eigenlijk stond dit wel nummer één bij de meest onaangename werkjes.

 

Opruimtype of bureautype

Over het fijnste werk, waren de meningen nogal verdeeld. Het ligt er natuurlijk ook aan wat voor soort type je bent. Ben je een opruimtype of ben je meer een bureauwerktype etc. Uiteindelijk waren wij het met elkaar over eens dat het werk dat je een goed gevoel geeft en de dankbaarheid van een bewoner, toch wel het meest prominent is.

 

Bewust zijn

We spraken met elkaar af om elke dienst bewust te zijn van deze momenten. En zo gingen wij een poosje turvend de diensten door. Tijdens een werkoverleg hebben we het onderwerp naar voren gebracht. De conclusie was dat het een eyeopener kan zijn wanneer je hier doelbewust op gaat letten. Je kijkt naar je gevoel, naar wat je ervaart. Wij gaan allemaal meestal op de automatische piloot. Daardoor schakel je jezelf qua gevoel uit. Hiervan bewust zijn maakt dat je dan even als het ware stilstaat bij het moment zelf. Het geeft ook stof om met elkaar inhoudelijk over je werk te praten.

Dat is heel goed voor de teamspirit en voor jezelf!

 

Wat vind jij het leukst aan je werk? En het minst leuk? Laat je reactie hieronder achter!

Geef je reactie

Om te kunnen reageren moet je ingelogd zijn. Heb je nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.