Artikel bewaren

Je hebt een account nodig om artikelen in je profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

(Werk)plezier

Ik moet er weer aan: aankomende vrijdag ga ik weer in het wit. Kinderloos en met al die moedergevoelens onder mijn arm. Maar zes of zeven patiënten rijker. Vastberaden om meer plezier uit te stralen.
(Werk)plezier

Daar gaat het om: meer lachen. Ik hoor over een meldpunt Plezier in Zorg . The place to be om inspiratie op te doen of je onstilbare verpleeggeest met een ander te delen. Er staan ideeën en verhalen van en voor zorgverleners. Tips om ervoor te zorgen dat je niet moedeloos je werkbijltje erbij neergooit.

Ik lees online van moppen tappen. Maar zit een kortademige cliënt werkelijk te springen om een geintje? Vooral niet van mij. Bij mij komt namelijk gegarandeerd éérst de clou en dan de grap. Maar de site promoot ook zingen. Dat brengt een beetje warmte bij je zorgvrager. Haal kwelend herinneringen op met Doe Maars ‘Nachtzuster’. Of ken je deze: ‘Breng die rozen naar…’

Hoe dan ook. Dat moet ik vrijdag maar niet proberen, zingen. Ze zien me aankomen. Sterker nog, ze zullen me onmiddellijk weer wegsturen. Ben namelijk allerminst een nachtegaaltje.

Maar hoe dan? Hoe kan ik vreugde ervaren en verspreiden in mijn werk?
Plezier met collega’s. En niet alleen stiekem in de teampost. Juist ook op zaal. Wat kunnen mensen genieten van vlijmscherpe, maar overduidelijk niet gemeende sneren over en weer. Een vrolijk en wél gemeend ‘goeiemorgen’.

Een modeshow voor de in pyjama gehulden. Of een slaapfeestje, met chips en een film in de late dienst. Kroketten uitdelen op vrijdagavond. Een beautyarrangement organiseren met uitgebreid haren wassen en kinharen terugdringen. Even een nagellakje. Of wat dacht je van een bezoekje van het hondje dat ze zo missen? Posters met bloemen op de gangen. En vrolijke gordijntjes. Een muurschildering die iedere maand verandert op zaal. Een werkgroepje Plezier In Zorg opzetten met collega’s.

Heb jij nog een leuk idee?

Geef je reactie

Om te kunnen reageren moet je ingelogd zijn. Heb je nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.