Artikel bewaren

Je hebt een account nodig om artikelen in je profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

Wondzorg

Wondzorg is sleutelen tot je het beste resultaat bereikt. Voor verzorgende Conny blijft het een uitdaging.

Hoeveel verbandmiddelen zijn er? Een goede vraag, ik zou het niet weten. Heel veel verschillende soorten en maten, elk met zijn eigen eigenschappen. Bedoeld voor allerlei soorten wonden. Als je in de gezondheidzorg werkt dan heb je er vaak mee te maken.

 

Decubitus
Omdat er diverse aandoeningen zijn, is er ook een uitgebreid aanbod aan wondverzorgingsproducten. Een veel voorkomende aandoening is decubitus, waarvoor tal van mogelijkheden zijn om goede wondzorg te geven. Belangrijk is wel om te weten hoe je de middelen moet gebruiken. En dan is het goed om er een klinische les over te geven. Bij een klein wondje moet je al op je qui vieve zijn. Elk defect van de huid kan immers lelijke gevolgen hebben. Bij verergering wordt de arts ingeschakeld. En meestal volgt er dan een beleid hoe de wond moet worden verzorgd. Mijn ervaring is dat huisartsen niet allemaal op één lijn staan bij het voorschrijven van verbandmiddelen.

 

Wondconsulenten 

Bij ons zijn er wondconsulenten die je kunt inschakelen als je twijfelt bij de verzorging van een wond. Heel prettig, want soms bereik je niet het resultaat dat je wenst. Het blijft soms sleutelen. Zo ook met incontinentiematerialen of stomazorg. Telkens moet je de vraag stellen, wat is het beste? Vaak is het gewoon uitproberen en het ook de tijd te gunnen. Geen één wond is hetzelfde.

 

Genezingsproces

Ik vind het verzorgen van wonden, en dan met name decubituswonden altijd weer een uitdaging. Mede dankzij het aanbod van goede wondverzorgingsproducten geeft het mij veel voldoening als het lukt om het genezingsproces tot een goed eind te brengen.

 

Zie ook:

Geef je reactie

Om te kunnen reageren moet je ingelogd zijn. Heb je nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.