Artikel bewaren

Je hebt een account nodig om artikelen in je profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

‘Yes we care’

Onder het motto 'Yes we care' belooft Bussemaker veel moois, constateert verzorgende Conny.

‘Zorgaanbieders moeten zich meer richten op de wensen van de cliënten, bij de uitvoering van AWBZ-zorg’, aldus staatssecretaris Jet Bussemaker. Tijdens een openingtoespraak op het congres ‘Yes we Care’, liet zij weten dat als een zorgvrager meer of zwaardere zorg nodig heeft, er ook meer geld voor deze persoon beschikbaar is. Dit wordt met een mooie term ‘cliëntvolgende bekostiging’, genoemd. De cliënt heeft het voor het zeggen en zoekt zelf een zorgaanbieder. En de aanbieders zullen hun best moeten doen om de cliënt voor zich te winnen, want geen cliënten, geen centen!

 

Bureaucratie

De staatssecretaris kondigde ook aan dat ze extra aandacht zal geven aan de functie van de zorgverleners binnen de AWBZ. Ze belooft om de professional weer het plezier in de zorg terug te geven. En de bureaucratie zal aangepakt worden! En als klap op de vuurpijl zal toezicht op bestuurders worden gehouden. En wordt men afgerekend op geleverde prestaties.

 

Pluspakketten

Leuk gezegd door mevrouw Bussemaker, maar zal ze wel op de hoogte zijn van de praktijk, vraag ik mij af. Valt er eigenlijk wel te kiezen voor de cliënt? En is er dan echt meer geld voor die zwaardere zorgvrager? Volgens mij staat dit haaks op het bericht over de zogeheten pluspakketten: waarbij mensen voor extra zorg een aanvullende vergoeding betalen.

 

Ik hoop dat de woorden van Jet Bussemaker uitkomen. Het zou heel mooi zijn om al deze voornemens werkelijkheid te laten worden. Voor de mensen die de zorg nodig hebben en voor de vele zorgverleners. Ze verdienen het!

Geef je reactie

Om te kunnen reageren moet je ingelogd zijn. Heb je nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.