Artikel bewaren

Je hebt een account nodig om artikelen in je profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

Zelfstandige ZorgProfessionals gaan krachten bundelen

Als ZZP-er in de zorg ben ik eigen baas. Op dit moment ga ik in mijn eentje op zoek naar cliënten, en bepaal zelf mijn tarieven (voor zover ik niet via het bemiddelingsbureau werk). Ook probeer ik bijscholingen te vinden die qua prijs/kwaliteitverhouding bij me passen.

Op deze solistische manier kan ik ver komen maar dat kost tijd, energie en geld en heeft natuurlijk zijn beperkingen. Zo zal 24-uurszorg verlenen in mijn eentje niet meevallen, en voor goedkoop inkopen van bijvoorbeeld verzekeringen kom ik niet in aanmerking. Ik zie mezelf ook niet bij de minister op de stoep staan om te lobbyen. 12 mei 2010 is een datum die ik daarom niet snel zal vergeten. Op deze Dag van de Verpleging ben ik naar de introductiebijeenkomst geweest van de ZZP-Coöperatie in oprichting. In mijn ogen een fantastisch initiatief dat ik jullie niet wil onthouden.

Een groep ZZP’ers met als kartrekkers Lex Tabak en Karel Hoenderdos heeft het idee opgevat om een COLLECTIEF op te richten in de vorm van een Coöperatie Vereniging. Wat houdt dat in? De coöperatie is een collectief van gemeenschappelijke eigenaren die hun zelfstandigheid volledig behouden. Ieder aangesloten lid blijft ZZP-er, dus zelfstandig, en verantwoordelijk voor zijn of haar zorg. Maar… de leden kunnen een aantal zaken beter gezamenlijk oppakken en uitwerken dan individueel. Daarnaast biedt de coöperatie een ondernemingsvorm die aanspraak kan maken op iets dat zij individueel niet kunnen; een AWBZ-erkenning.

Wat zijn de doelstellingen?

  1. De ZZP-er centraal stellen, ondersteunen en faciliteren in zijn/haar beroepsuitoefening.
  2. Hoge kwaliteitscriteria stellen aan de professionaliteit van de zorg (o.a keurmerk, klachtenregeling, bijscholing en Kwaliteitsregister).
  3. Belangenbehartiging op nationaal niveau (politiek, ministerie, verzekeraars, fiscus, inspectie, brancheorganisatie).
  4. Producten en diensten leveren die voordeel en winst opleveren voor de leden, bijvoorbeeld verzekeringen, administratie, bijscholing).
  5. Nieuwe ondernemers begeleiden tot zelfstandige zorgprofessional (groei van de sector).
  6. Acquisitie bij instellingen en particulieren door middel van het volledig digitaal koppelen van een opdrachtgever aan een opdrachtnemer.
  7. Support bij de promotie van elk lid via een centraal portal op internet.

Word je nieuwsgierig en wil je meer informatie? Inmiddels is de site met de definitieve naam zelfstandigprofessionals.nl geopend. Maar je kunt ook kijken op de site van Lex Tabak of stuur een e-mail naar info@zelfstandigprofessionals.nl

Wieke begon in maart 2009 voor zichzelf als zelfstandige zonder personeel (ZZP). Ze werkt sinds mei 2005 in de thuiszorg, en is vooral gericht op ouderen.

Geef je reactie

Om te kunnen reageren moet je ingelogd zijn. Heb je nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.