Artikel bewaren

Je hebt een account nodig om artikelen in je profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

Ziek zijn? Kom nou!

Het is zover: we hebben officieel een griepepidemie in Nederland. Worden wij, verpleegkundigen, ook massaal geveld?
Ziek zijn? Kom nou!

 

Van de 100.000 mensen hebben er zo’n 86 de griep. Dat zijn de mensen die zich bij de huisarts gemeld hebben. Daarnaast zijn er natuurlijk nog genoeg mensen die liggen te zweten en te snotteren in hun bedje en te beroerd zijn om überhaupt naar de dokter te gaan.

Ikzelf heb de griep net overgeslagen. Buiten een fikse verkoudheid heb ik dit jaar niet te klagen. Toch ben ik een eigenwijze zuster die geen griepprik haalt. ‘Al die antistoffen maak ik vanzelf wel aan’, denk ik dan. En daar zit natuurlijk wel een kern van waarheid in: wanneer je bijna dagelijks in contact komt met zieke, snotterende kindjes moet je wel een weerstand opbouwen.

Bovendien vind ik er ook niks mis mee om een keer ziek te zijn.
Ook ons ziekenhuis biedt de griepprik ijverig aan. Nog voordat de R in de maand is krijgen we een brief met het aanbod. Bij ons op de afdeling wordt er maar weinig gebruik van gemaakt. Wel worden er preventief mondkapjes gedragen wanneer we verkouden zijn. Al snotterend werken we ons met het mondkapje de dag door. Eigenlijk te beroerd om te blijven werken, maar met paracetamol kom je een heel eind. En als je uit je nachtdienst ’s middags om vijf uur ziek wakker wordt, nee dan kun je je niet meer ziek melden. Snotterend, kuchend, trillend op je benen, zwaar hoofd…

Maar ziek? Daar doe we toch niet aan…

De griepprik voor verplegend personeel, onzin of niet..?

Geef je reactie

Om te kunnen reageren moet je ingelogd zijn. Heb je nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.