Artikel bewaren

Je hebt een account nodig om artikelen in je profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

Zorg wordt zorgelijk

Bezorgde cliënten vragen Conny of ze door de nieuwe kabinetsplannen weg moeten uit het verzorgingshuis.
blog

Dat er veel gedoe is op het gebied van de ouderenzorg blijkt wel uit de aandacht vanuit de media. Het gaat tegenwoordig alleen nog om geld, lijkt het wel. Hoeveel er wel niet wordt uitgegeven en wat alles kost in zorgland. Uiteraard moet het wel betaalbaar blijven. En dus staat zorg op de tocht. Vooral de ouderenzorg in instellingen met de laagste zorgzwaarte pakketten, gaat verdwijnen. Deze zorg wordt aan de thuissituatie gekoppeld. Men moet langer thuis wonen met thuiszorg.

 

‘Mag ik hier niet meer wonen?’

Ik heb er al eerder over geschreven. En het blijft actueel want ik kreeg vandaag tijdens mijn dienst van verschillende cliënten bezorgde vragen. ‘Zuster, mag ik nu niet meer hier wonen volgend jaar?’ Ik merkte dat er een aantal cliënten tijdens het koffie drinken er met elkaar over hadden gesproken. Een paar bewoners hadden in het nieuws op tv wat gehoord maar konden de berichten over de plannen niet in de juiste perspectief zetten. En zo ging het al gauw de ronde dat iedereen die onder de zorgzwaarte pakket 4 zit, niet meer in onze instelling mocht wonen.

 

Veel onrust

Ik ben best geschrokken van deze verontruste cliënten. Ik probeerde hun gerust te stellen dat dit niet voor onze bewoners van toepassing is. Als men eenmaal in een verzorgingshuis woont, mag men gewoon blijven. Jammer dat er veel onrust ontstaat bij juist de groep die het toch al niet zo makkelijk heeft. Hopelijk komt er snel een duidelijker uitleg hoe de ouderenzorg eruit komt te zien. Men heeft recht op een goede verklaring.

 

Lees ook:

Geef je reactie

Om te kunnen reageren moet je ingelogd zijn. Heb je nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.