Let op: de informatie in dit artikel is ten minste vijf jaar oud

Artikel bewaren

Je hebt een account nodig om artikelen in je profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

Botox goed middel tegen incontinentie

Patiënten met incontinentieproblemen kunnen bij het HagaZiekenhuis in Den Haag poliklinisch terecht voor een behandeling met botox.

Het middel, waarvan al bekend was dat het rimpels wegwerkt, blijkt vaak de ideale oplossing voor mensen die problemen hebben hun urine of ontlasting op te houden. Dat liet het ziekenhuis dinsdag weten.

Effect
Door botoxinjecties in de plasspier verdwijnen de problemen bij zeker 80 procent van de gevallen. De patiënt krijgt het middel op dertig plaatsen in de blaasspier gespoten, waardoor die minder gevoelig wordt voor de prikkel om te plassen. De behandeling blijft tot zes maanden effectief. Alleen mensen bij wie traditionele medicijnen tegen incontinentie niet helpen, komen in aanmerking voor de behandeling met botox.

Behandeling
De behandeling is ook in andere ziekenhuizen mogelijk. Het Hagaziekenhuis is een van de weinige ziekenhuizen waar patiënten voor een poliklinische behandeling terecht kunnen. Volgens een woordvoerder zijn mensen over het algemeen tevreden over de behandeling, omdat hen een algehele narcose of een ruggenprik bespaard blijft. De patiënt wordt slechts plaatselijk verdoofd. Na het inbrengen van de injecties kan hij direct naar huis.

Geef je reactie

Om te kunnen reageren moet je ingelogd zijn. Heb je nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.