Let op: de informatie in dit artikel is ten minste vijf jaar oud

Artikel bewaren

Je hebt een account nodig om artikelen in je profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

Samen lopen voor een vitale sector Zorg en Welzijn

Meld je vandaag nog aan voor de sdbzorgmarathon op www.sdbzorgmarathon.nl

Interview met SDB:


Wat is de SDB Zorgmarathon?

SDB Groep wil mensen in de sector Zorg & Welzijn nog meer in beweging brengen en aanzetten tot het werken aan een vitale levensstijl. Na het grote succes (met ruim 600 deelnemers) vorig jaar, zal op vrijdag 25 september 2009 de tweede landelijke SDB Zorgmarathon plaatsvinden.

De SDB Zorgmarathon is een estafetteloop over 42 kilometer en 195 meter voor teams van medewerkers uit de sector Zorg & Welzijn en daarnaast wordt er een congres speciaal voor bestuurders georganiseerd. Een team bestaat uit 6-10 deelnemers. SDB Groep helpt je toe te werken naar het lopen van één of twee rondes binnen de estafettemarathon door het geven van professionele loopclinics en trainingsschema’s. De aanloop naar het evenement vindt plaats door middel van een kick- off voor teamcaptains en bestuurders.

De SDB Zorgmarathon bestaat uit drie onderdelen:

2. Bestuurderscongres voor bestuurders: vrijdag 25 september 2009.
3. Loopclinics voor lopers in het hele land via de Atletiekunie: mei- september 2009.
4. Marathon in estafettevorm voor lopers: vrijdag 25 september 2009.

Hoe ziet de dag eruit?
Op 25 september om 12:00 start je met je team van 6 tot 10 deelnemers en loop je een echte estafette marathon van 42 km en 195 meter op Nationaal Sportcentrum Papendal met medewerking van verschillende bekende Nederlanders (waaronder Leotien van Moorsel, gard Nijboer en Wilfred Genee) en o.a. de atletiekunie, Fonds Gehandicaptensport en een aantal sponsoren.

Voorlopig programma estafette marathon

10.30 – 11.30 uur: Binnenkomst deelnemers, supporters
11.35 – 11.50 uur: Warming-up o.l.v. bekende Nederlander
11.50 – 11.52 uur: Welkom door management SDB Groep
11.52 – 11.55 uur: Bemoedigende woorden door Gerard Nijboer
11.55 – 11.57 uur: Woorden van enthousiasme door startschotgever
11.57 – 12.00 uur: Voorstelronde deelnemende bestuursleden en teams door Frans Heffels
12.00 uur: Startschot door een bekende Nederlander
12.15 uur: Start diverse clinics (rolstoelbasketbal, nordic walking,inloopactiviteiten, etc.
17.15 uur: Start prijsuitreiking
17.45 uur: Afsluiting

Waarom moeten mensen meedoen?

Er zijn heel veel redenen om mee te doen:

• Het stimuleert de collegialiteit.
• Je steunt het goede doel.
• Het bevordert een vitalere levensstijl.
• Je krijgt trainingsschema’s voor de 4 en 8 km.
• Je kunt meedoen aan diverse loopclinics en krijgt professionele begeleiding.
• Het geeft dat steuntje in de rug om eindelijk eens meer te gaan bewegen.

Iedereen weet dat regelmatig sporten gezond voor je is. Toch zullen weinig mensen verschil merken als ze een keertje overslaan. Voor gehandicapte mensen ligt dat anders. Met een lichamelijke handicap is in het dagelijks leven bijvoorbeeld juist extra inspanning vereist om dezelfde dingen te kunnen doen als valide mensen. Sport kan gehandicapte mensen juist die extra kracht en behendigheid geven die ze nodig hebben. jaar lopen we daarom voor het goede doel het “Fonds Gehandicaptensport”. SDB Groep zal voor de winnaars de sponsoropbrengst verdubbelen. Naast deze prijzen, kun je ondermeer een clinic van het Nederlands Rolstoelbasketbalteam op locatie winnen en een professionele loopclinic van de Koninklijke Nederlandse Atletiekunie. O ja, deelname kost helemaal niets.

Meld je vandaag nog aan voor de sdbzorgmarathon op www.sdbzorgmarathon.nl


Intervieuw met deelnemer (teamcaptain vorig jaar):
“Samen hardlopen verzustert”

Petra Baeten, medewerker beleid en Annemiek Verhoeven, beleidsadviseur bij Cordaan in Amsterdam, liepen in 2008 mee in de SDB Zorgmarathon.

Waarom heb je meegedaan, wat vind je van het intiatief?
Petra ontving een e-mail van SDB Groep met de aankondiging voor de Zorgmarathon 2008, en ging als fanatieke loopster direct met Annemiek aan het werven: “We hebben collega’s geworven door bijvoorbeeld de speciale poster van SDB Groep en hadden uiteindelijk een team van 6 collega’s” De Zorgmarathon is voor iedereen, toch? “We hebben zelfs een collega van vijfenvijftig, weer aan het hardlopen gekregen! We doen nu mee aan allerlei loopevenementen” Petra en Annemiek vinden de Zorgmarathon een prima initiatief. Petra sprak vorig jaar zelf met Gerard Nijboer, die aangaf dat vier kilometer zelfs voor zwaardere mensen, met de juiste training goed te doen is.

Wat betekent de zorgmarathon voor jou?
Wat betekent de Zorgmarathon voor Cordaan? “Meer bewegen zou door HRM afdelingen opgepakt moeten worden. Zo blijven we gezond in ons werk. De Zorgmarathon levert hier een bijdrage aan. Dit soort initiatieven zijn een goed alternatief voor allerlei teambuilding programma’s. ”Annemiek vult enthousiast aan: “Lekker samen lopen is goed voor de collegialiteit, het verzustert”

Meld je vandaag nog aan voor de sdbzorgmarathon op www.sdbzorgmarathon.nl

Geef je reactie

Om te kunnen reageren moet je ingelogd zijn. Heb je nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.