Let op: de informatie in dit artikel is ten minste vijf jaar oud

Artikel bewaren

Je hebt een account nodig om artikelen in je profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

Buurtzorg opnieuw beste werkgever

Stichting Buurtzorg Nederland is voor de tweede achtereenvolgende keer de beste werkgever in de categorie meer dan 1000 medewerkers. Dat blijkt uit het zogenaamde ‘Beste Werkgeversonderzoek’ van Effectory en VNU Vacature Media.
Buurtzorg opnieuw beste werkgever

De score van Buurtzorg Nederland is weer iets hoger dan vorig jaar. Buurtzorg behaalde een 9 voor algemene tevredenheid en verdiende daarmee de eerste plaats. Vorig jaar won Buurtzorg nog met een score van 8,7. De positie die organisaties op de ranglijst krijgen is gebaseerd op de algemene tevredenheid van de eigen medewerkers. Zij zijn ondervraagd over hun werkzaamheden, arbeidsomstandigheden, collega’s, leidinggevenden, beloning en ontwikkelingsmogelijkheden.

Focussen op patiënt
Jos de Blok, oprichter van Stichting Buurtzorg Nederland, vertelt: ‘Wij zijn een thuiszorgorganisatie, iemand helpen met zijn gezondheid geeft onze mensen voldoening. Dat is wat wij mogelijk maken. Onze medewerkers worden uit de wind gehouden als het gaat om administratieve lasten en andere randzaken. Een verademing in onze vaak logge zorgsector. Professionals kunnen zich focussen op de patiënt. Zij hebben de vrijheid om hun patiënten op hun manier te behandelen en zitten niet vast aan protocollen. Nieuwe werknemers zeggen weleens dat ze hun baan hebben teruggekregen: ze kunnen mensen weer helpen.’

Meer lezen over Buurtzorg?
‘Buurtzorg staat model voor de thuiszorg’
Buurtzorg breidt uit naar Zweden

Door: redactie Nursing

Meer Nursing

Richtlijnen en protocollen
Op deze pagina proberen we de laatste richtlijnen voor je bij te houden. Heb je een tip? Mail marloes.oelen@reedbusiness.nl
Ga naar de pagina verpleegkundige richtlijnen en protocollen

Nursing experts
Collega’s die weten waar ze het over hebben, die de diepte ingaan. Paul, Annelies en Henri zijn ieder op hun eigen vakgebied experts. Iedere zes weken plaatsen zij een nieuwe vakinhoudelijke blog over hun werk. Zo blijf je bij!
Ga naar de Nursing Experts


Leren en loopbaan
In de sectie Leren en Loopbaan lees je de leukste artikelen over je carrière, salaris, onderhandelen werken in de nacht en agressie.
Lees meer.

Geef je reactie

Om te kunnen reageren moet je ingelogd zijn. Heb je nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.