Artikel bewaren

Je hebt een account nodig om artikelen in je profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties1

Cao ziekenhuizen: CNV en FNV sluiten akkoord, NU’91 niet

Vakbonden CNV en FNV hebben een onderhandelaarsakkoord cao ziekenhuizen bereikt met werkgeverskoepel NVZ. Beroepsvereniging NU’91 gaat niet akkoord.
verpleegkundige ondersteunt patiënt op verpleegafdeling
Foto: ANP

Vakbonden FNV Zorg & Welzijn en CNV Zorg & Welzijn melden dat ze donderdagavond 20 januari een akkoord hebben bereikt over de cao ziekenhuizen. Onderdeel daarvan zijn onder andere een structurele loonsverhoging van 2%, voor sommige groepen een extra periodiek en aanpassingen in de vergoedingen voor bereikbaarheidsdiensten. FNV en CNV gaan het voorstel nu voorleggen aan hun leden.

NU’91 niet akkoord

NU’91 gaat niet akkoord met het voorstel, omdat zij de structurele salarisverhoging te laag vindt. Voorzitter Stella Salden meldt op de website van NU’91: ‘Tijdens de pandemie is, en wordt nog steeds, het uiterste van de verpleegkundigen en verzorgenden gevraagd. Toch staan zij nu weer achteraan. Het is tijd voor een passende waardering.’

Heb jij vragen over dit onderhandelingsakkoord van de cao ziekenhuizen? Laat ze ons weten, dan gaan wij op zoek naar de antwoorden!

Belangrijkste punten cao-akkoord

Een aantal belangrijke punten uit het huidige cao-akkoord:

  • Structurele loonsverhoging van 2% voor alle medewerkers met een minimum van 90 euro per maand (per 1 januari 2022).
  • Naast de generieke salarisverhoging wordt aan de FWG-schalen 40 t/m 65 een extra trede toegevoegd (per 1 maart 2022).
  • In de FWG-schalen 45 t/m 55 wordt de aanvangstrede (trede 0) weggehaald. Hierdoor stijgen medewerkers in de huidige treden 0 t/m 11 in FWG 45 t/m 55 een extra trede (per 1 maart 2022).
  • Eenmalige uitkering van 250 euro bruto bij voltijd dienstverband voor medewerkers die op 1 december 2021 in dienst zijn.
  • Overwerktoeslag wanneer diensten binnen 72 uur voor aanvang worden verschoven.
  • Bereikbaarheidsdienst wordt vergoed als aanwezigheidsdienst wanneer de medewerker op elk moment opgeroepen kan worden om binnen 15 minuten aanwezig te zijn (per 1 juli 2022).
  • Overuren worden sneller uitbetaald (binnen 1 maand) of op verzoek van de medewerker vergoed in vrije tijd (3 maanden) (per 1 juli 2022).

Meer informatie is te lezen in het onderhandelingsakkoord cao ziekenhuizen 2021-2022.

Acties van de baan

De cao ziekenhuizen loopt van 1 juli 2021 t/m 31 januari 2023. De onderhandelingen waren al maanden aan de gang en verliepen moeizaam. Eind 2021 liepen de onderhandelingen volledig vast. Begin 2022 dreigden de vakbonden FNV Zorg & Welzijn, CNV Zorg & Welzijn en FBZ daarom met acties in de ziekenhuizen. De plannen voor acties zijn nu van de baan.

Na verschillende protestacties werd in november 2021 een akkoord bereikt over de cao umc’s. Die cao loopt van 1 januari 2022 tot 1 januari 2024.

1 REACTIE

Geef je reactie

Om te kunnen reageren moet je ingelogd zijn. Heb je nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.