Let op: de informatie in dit artikel is ten minste vijf jaar oud

Artikel bewaren

Je hebt een account nodig om artikelen in je profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties11

Cathelijn de Haan Verpleegkundige van het Jaar

Met bijna de helft van de stemmen is Cathelijn de Haan de Nursing Verpleegkundige van het Jaar 2009 geworden. Gefeliciteerd Cathelijn!
Cathelijn de Haan Verpleegkundige van het Jaar

Meer dan zesduizend bezoekers van Nursing.nl brachten de afgelopen week hun stem uit op Nursing.nl. 49% daarvan koos voor Cathelijn.

Meeleven
Cathelijn de Haan (29) is verpleegkundige op afdeling chirurgie in het Diakonessenhuis in Utrecht. Zij werkt daar nu zo’n zes jaar met veel plezier. ‘Ik ben ontzettend blij,’ laat ze weten. ‘Helemaal geweldig hoe iedereen met me meeleefde, zelfs op het laatste moment hebben er nog mensen voor me gestemd!’

De verkiezing
De Nursing Verpleegkundige van het Jaar Verkiezing is een jaarlijks terugkerende aangelegenheid om verpleegkundigen die dat verdienen eens in het zonnetje te zetten. Uit alle aanmeldingen nomineerde de redactie van Nursing drie verpleegkundigen die uitblinken in collegialiteit, hart voor patiënten en die het vak van verpleegkundige professioneel uitdragen. Via de website www.nursing.nl kon het publiek stemmen op zijn favoriet. De andere twee genomineerden, Jip Lubberink en Yfke Nawijn, zijn met 30% en 21% respectievelijk tweede en derde geworden.

Stapje extra
Cathelijn werd voor de verkiezing aangemeld door haar collega’s. ‘Cathelijn toont een grote betrokkenheid bij patiënten, treedt op als hun advocaat richting artsen en zal de patiënt áltijd voorop stellen, ook als ze daarvoor een stapje extra moet zetten’, motiveren zij hun keuze.‘Dit alles in combinatie met haar zachte, bescheiden karakter maakt Cathelijn een bijzondere en zeer gewaardeerde collega, die het verdient een keer in het zonnetje gezet te worden!’ De prijs die Cathelijn ontvangt zal tot op de dag van de uitreiking, aanstaande dinsdag, een verrassing blijven.

Lijst
De lijst van alle genomineerde verpleegkundigen mét een toelichting zal in het meinummer van Nursing verschijnen.

Door: redactie Nursing, Nienke Berends

Even voorstellen: Cathelijn de Haan
Lijst van alle genomineerden

11 REACTIES

 1. Lees alle reacties
 2. Hey Cathelijn
  Gefeliciteerd!! De titel maak je helemaal waar!!
  Beste ziekenhuis van Nederland (AD top 100) heeft de Beste verpleegkundige van Nederland ( nursing)
  Je hebt het dubbel en dwars verdient!! Echt top.
  We zijn trots op je 😉
  Liefs Marloes

 3. Lieve Cathelijn,
  Van harte gefeliciteerd.Ook jij nu een keer haantje de voorste en het is je echt gegund. We zijn supertrots op je!
  Papa, mamma, Janthijs en Nicole,Thijmen en Siebren en Jelte, Letitia en Marcel, Eltjo en Esther, Emilie en Wouter, Jelle en Marieke, Camiel en Renee.

Geef je reactie

Om te kunnen reageren moet je ingelogd zijn. Heb je nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.