Home Challenge Overzicht Nursing Challenge toetsen 2018

Overzicht Nursing Challenge toetsen 2018

kennistoets

Nursing Challenge: Macrogol

6637
Macrogol is een laxans en wordt onder andere gebruikt voor de behandeling of het voorkomen van obstipatie en voor darmlediging voorafgaand aan een darmonderzoek.
kennistoets

Nursing Challenge: Longembolie

6193
Een longembolie is een veelvoorkomende aandoening en kan een fatale afloop hebben. De symptomen variëren van patiënt tot patiënt. Dit maakt het een uitdaging om een longembolie tijdig te herkennen.

Nursing Challenge: Hydrochloorthiazide

2491
Hydrochloorthiazide is een diureticum. Het bevordert de uitscheiding van water door de nieren.
hechtingen

Nursing Challenge: wondcasus toxische epidermale necrolyse

1181
Mevrouw Smits heeft toxische epidermale necrolyse: haar huid laat los ter hoogte van de dermale en epidermale verbinding. Een potentieel levensbedreigende situatie, waarvoor ze drie weken in een brandwondencentrum verblijft. (De toets bij dit artikel levert 1 accreditatiepunt op.)

Nursing Challenge: Dwarslaesie

2151
Naast verlamming heeft dwarslaesie veel secundaire gezondheidsklachten tot gevolg. In dit artikel lichten we er enkele uit: blaas- en darmproblemen, pijn, seksuele problemen en decubitus. De bijbehorende toets levert twee accreditatiepunten op.

Nursing Challenge: tramadol

3406
Tramadol is geregistreerd voor de behandeling van matige tot hevige acute en chronische pijn. Nursing beantwoordt de negen meest gestelde vragen.

Nursing Challenge: alcoholverslaving

3205
Een ziekenhuisopname hakt er bij een alcoholverslaafde patiënt behoorlijk in. Abrupt stoppen met drinken kan zorgen voor afkickverschijnselen. Hoe kun je dat voorkomen? En wat doet alcohol met de lever?

Nursing Challenge: simvastatine

4548
Simvastatine (Zocor®) is een cholesterolsyntheseremmer. Het verlaagt de cholesterolconcentratie in het bloed. Een overzicht van indicaties, contra-indicaties en bijwerkingen.
urine observeren

Nursing Challenge: observeren van urine

5086
Gezonde urine is bijna geurloos en heeft de kleur van stro of een blond biertje. Veranderingen in de kleur of geur van urine kunnen allerlei oorzaken hebben. Wanneer moet je niet-pluisgevoel aanslaan?

Nursing Challenge: Anti-emetica

4334
Domperidon en metoclopramide zijn dopamine-antagonisten. Ze onderdrukken misselijkheid en braken, en bevorderen de maagontlediging. Maak de toets en verdien een accreditatiepunt.

Accreditatie

Met de Nursing Challenge dagen we je uit om je kennis te toetsen en te vergroten. In elke Nursing vind je twee artikelen met een online kennistoets. Deze toetsen mag je als abonnee maken. Je verdient hiermee accreditatiepunten én maakt kans op leuke prijzen.