Home Challenge Overzicht Nursing Challenge toetsen

Overzicht Nursing Challenge toetsen

Nursing Challenge | Heparines

0
1755
Heparines worden met name ingezet voor de behandeling of profylaxe van diep veneuze trombose of longembolie. Met de toets bij dit artikel verdien je 1 accreditatiepunt.

Nursing Challenge | Leukemie

6
1995
Leukemie is een relatief zeldzame, levensbedreigende aandoening die zich in zeer korte tijd kan ontwikkelen. Wat is het beloop en wat zijn de verpleegkundige aandachtspunten? De toets levert 2 accreditatiepunten op.

Nursing Challenge | Eczeem

2
3793
Constitutioneel eczeem komt veel voor in Nederland, maar over de juiste manier van behandelen bestaan nog regelmatig misverstanden. De toets bij dit artikel levert 2 accreditatiepunten op.

Nursing Challenge: Protonpompremmers

6
3181
Protonpompremmers verminderen de secretie van maagzuur en verhogen zo de pH van de maag. Met de toets bij dit artikel verdien je 1 accreditatiepunt.

Nursing Challenge: IJzerpreparaten

3
3557
IJzerpreparaten - zoals ferrofumaraat en ferrogluconaat - worden voorgeschreven bij ijzergebrek en ijzergebreksanemie. Hoe moet de patiënt ze innemen en wat zijn de bijwerkingen? Met de toets bij dit artikel verdien je 1 accreditatiepunt.

Nursing Challenge: Targeted therapy

0
2187
Doelgerichte therapieën zijn in de oncologie inmiddels bijna net zo mainstream als chemotherapie. Waar let je op bij patiënten die deze targeted therapy krijgen? Met de toets bij dit artikel verdien je 2 accreditatiepunten.

Astrid van Delden wint de Nursing Challenge 2021

0
788
Met het halen van een hoge score was verpleegkundige Astrid van Delden (60) helemaal niet bezig, maar toch won zij glansrijk de Nursing Challenge 2021. Het maken van de toetsen helpt haar als zzp’er bij te blijven in het vak. Naast Astrid zijn er nog 4 andere winnaars.

Nursing Challenge: orale bloedglucoseverlagers

5
5741
Orale bloedglucoseverlagende middelen worden vooral ingezet bij de behandeling van diabetes mellitus type 2 (DM2). De toets bij dit artikel levert 1 punt op.

Nursing Challenge: Multiple sclerose

4
4523
Multiple sclerose is een van de belangrijkste oorzaken van chronische neurologische invaliditeit op jonge leeftijd. De toets bij dit artikel levert 2 accreditatiepunten op.

Nursing Challenge: Antipsychotica

2
5842
Antipsychotica worden ingezet bij psychosen en aandoeningen met psychotisch gedrag zoals dementie, maar ook om delier te behandelen. Met de toets bij dit artikel kun je 1 accreditatiepunt halen.

Accreditatie

Met de Nursing Challenge dagen we je uit om je kennis te toetsen en te vergroten. In elke Nursing vind je twee artikelen met een online kennistoets. Deze toetsen mag je als abonnee maken. Je verdient hiermee accreditatiepunten én maakt kans op leuke prijzen.