Home Challenge Overzicht Nursing Challenge toetsen 2018

Overzicht Nursing Challenge toetsen 2018

Nursing Challenge: Aanprikken van een poortkatheter / Port-a-Cath

985
Hoe prik je een poortkatheter (Port-a-cath) aan en hoe spoel je hem door? Lees het artikel, maak de toets en verdien twee accreditatiepunten.

Nursing Challenge: Direct werkende orale anticoagulantia

885
Er zijn vier direct werkende orale antistollingsmiddelen (DOAC’s) beschikbaar: apixaban, dabigatran, edoxaban en rivaroxaban. Waar moet je op letten bij deze anticoagulantia? De toets bij dit artikel levert een accreditatiepunt op.
medicatie voor maag

Nursing Challenge: Omeprazol

3484
Maagzuurremmers zoals omeprazol staan al jaren in de top-5 van de meest voorgeschreven geneesmiddelen. Waar let je op?

Nursing Challenge: Delier, dementie, depressie

4574
Delier, dementie en depressie zijn vaak lastig van elkaar te onderscheiden. Vooral als ze tegelijkertijd voorkomen. Hoe ontwar je deze kluwen?
palliatieve zorg bij copd

Nursing Challenge: COPD in de palliatieve fase

1687
Omdat er bij COPD geen kans is op genezing, komt een COPD-patiënt vroeg of laat in de palliatieve fase. Wat kom je als verpleegkundige dan tegen? Maak de toets en verdien twee accreditatiepunten.
nadroparine

Nursing Challenge: nadroparine (‘fraxiparine’)

3788
Mensen die terugkomen van een operatie krijgen vaak het antistollingsmiddel nadroparine (Fraxiparine®) om de kans op trombose te verkleinen. Maak de toets en verdien een accreditatiepunt.
Lymfoedeem

Nursing Challenge: herkennen en behandelen van lymfoedeem

2673
Lymfoedeem is een abnormale ophoping van eiwitten en vocht in het weefsel. Het heeft een grote impact op het leven van de patiënt. Wat zijn de aandachtspunten bij lymfoedeem? Maak de toets en verdien twee accreditatiepunten.
haloperidol

Nursing Challenge: haloperidol (‘haldol’)

2889
Mensen met dementie, wanen, psychoses, of een delier krijgen vaak haloperidol voorgeschreven. Maar ook als anti-emeticum in de palliatieve fase is het een vaak gebruikt middel.
verzorging PICC-lijn

Nursing Challenge: verzorging van een PICC-lijn

3965
Een PICC of perifeer ingebrachte centrale katheter biedt een toegangsweg tot de venen die relatief comfortabel is voor de patiënt. In dit artikel een stap-voor-stap handleiding om een of PICC-lijn te verwijderen. (Maak ook de toets en verdien twee accreditatiepunten.)
salbutamol

Nursing Challenge: salbutamol

4530
Veel patiënten met astma of COPD gebruiken salbutamol (Ventolin®, Airomir®). Op welke bijwerkingen en interacties moet je letten als verpleegkundige? Maak de toets en verdien een accreditatiepunt.

Accreditatie

Met de Nursing Challenge dagen we je uit om je kennis te toetsen en te vergroten. In elke Nursing vind je twee artikelen met een online kennistoets. Deze toetsen mag je als abonnee maken. Je verdient hiermee accreditatiepunten én maakt kans op leuke prijzen.