Home Challenge Overzicht Nursing Challenge toetsen

Overzicht Nursing Challenge toetsen

Nursing Challenge: Clopidogrel

6396
Clopidogrel is een trombocytenaggregatieremmer (plaatjesremmer). Maak de toets bij dit artikel en verdien 1 accreditatiepunt.
Nursing Challenge epilepsie

Nursing Challenge: Epilepsie

4005
Wat kun je doen als een patiënt een epileptische aanval heeft, en welke complicaties kunnen voorkomen? De toets bij dit artikel levert 2 accreditatiepunten op.

Nursing Challenge: Mirtazapine

3112
Mirtazapine is een antidepressivum, maar wordt ook voorgeschreven bij onder andere slaapproblemen. De toets bij dit artikel levert 1 accreditatiepunt op.
schildklier

Nursing Challenge: Schildklieraandoeningen

5848
Lees hoe de schildklier werkt, en wat er gebeurt bij schildklierstoornissen zoals hypothyreoïdie en hyperthyreoïdie. Haal 2 accreditatiepunten met de toets.
coleclaciferol vitamine D

Nursing Challenge: Colecalciferol

6133
Colecalciferol – vitamine D3 – is bedoeld om een vitamine D-tekort te voorkomen en te behandelen. De toets bij dit artikel levert 1 accreditatiepunt op.
Nursing Challenge pneumonie

Nursing Challenge: pneumonie

6834
Pneumonie is een van de meest voorkomende aandoeningen in de klinische praktijk. In dit artikel komen oorzaken, behandeling en complicaties aan bod. Met de toets bij dit artikel kun je 2 accreditatiepunten halen.
GLP-1-agonisten

Nursing Challenge: GLP-1-agonisten

2176
GLP-1-agonisten worden ingezet bij de behandeling van diabetes mellitus type 2, maar het zijn geen insulines. Maak de toets bij dit artikel en verdien 1 accreditatiepunt.
CVA cerebrovasculair accident

Nursing Challenge: cerebrovasculair accident

5661
Een CVA kan allerlei gevolgen hebben, waaronder motorische uitval, slikproblemen en neglect. Maak ook de bijbehorende toets en verdien 2 accreditatiepunten voor het kwaliteitsregister V&V.

Nursing Challenge: methotrexaat

3243
Methotrexaat (MTX) is een foliumzuurantagonist die onder meer wordt toegepast bij kanker. Het middel grijpt in op de celdeling in het lichaam. De toets bij dit artikel levert 1 accreditatiepunt op.
Pancreas

Nursing Challenge: pancreatitis

3965
Pancreatitis ontstaat doordat spijsverteringsenzymen al in de alvleesklier actief zijn, waardoor het weefsel beschadigd raakt en cellen afsterven. Lees over symptomen en behandeling, en verdien 2 accreditatiepunten met de bijbehorende toets.

Accreditatie

Met de Nursing Challenge dagen we je uit om je kennis te toetsen en te vergroten. In elke Nursing vind je twee artikelen met een online kennistoets. Deze toetsen mag je als abonnee maken. Je verdient hiermee accreditatiepunten én maakt kans op leuke prijzen.