Home Challenge Overzicht Nursing Challenge toetsen 2018

Overzicht Nursing Challenge toetsen 2018

Lymfoedeem

Nursing Challenge: herkennen en behandelen van lymfoedeem

1748
Lymfoedeem is een abnormale ophoping van eiwitten en vocht in het weefsel. Het heeft een grote impact op het leven van de patiënt. Wat zijn de aandachtspunten bij lymfoedeem? Maak de toets en verdien twee accreditatiepunten.
haloperidol

Nursing Challenge: haloperidol (‘haldol’)

1628
Mensen met dementie, wanen, psychoses, of een delier krijgen vaak haloperidol voorgeschreven. Maar ook als anti-emeticum in de palliatieve fase is het een vaak gebruikt middel.
verzorging PICC-lijn

Nursing Challenge: verzorging van een PICC-lijn

3051
Een PICC of perifeer ingebrachte centrale katheter biedt een toegangsweg tot de venen die relatief comfortabel is voor de patiënt. In dit artikel een stap-voor-stap handleiding om een of PICC-lijn te verwijderen. (Maak ook de toets en verdien twee accreditatiepunten.)
salbutamol

Nursing Challenge: salbutamol

3692
Veel patiënten met astma of COPD gebruiken salbutamol (Ventolin®, Airomir®). Op welke bijwerkingen en interacties moet je letten als verpleegkundige? Maak de toets en verdien een accreditatiepunt.

Nursing Challenge: fentanyl-pleisters

4182
Fentanyl is een krachtig opioïd, dat bij voorkeur wordt toegediend via een transdermale pleister. Waar let je op bij patiënten die fentanyl-pleisters gebruiken? Maak de toets en verdien een accreditatiepunt.

Nursing Challenge: klinisch redeneren bij hypovolemische shock

2919
Interventies onderbouwen met kennis van de fysiologie, anatomie en farmacologie. Oefen het klinisch redeneren met deze casus, waarin een patiënt post-ok een acute hypovolemische shock ontwikkelt. Met de bijbehorende toets verdien je twee accreditatiepunten.

Nursing Challenge: bijwerkingen bij geneesmiddelengebruik

4598
Een belangrijke taak van verpleegkundigen is het signaleren van bijwerkingen van medicatie. Waar let je op? (Maak ook de toets en verdien een accreditatiepunt.)
rectumcarcinoom

Nursing Challenge: rectumcarcinoom

3039
De curatieve behandeling van rectumkanker bestaat meestal uit een operatie, soms voorafgegaan door bestraling en/of chemotherapie. In dit artikel een overzicht van de perioperatieve verpleegkundige zorg. (Maak ook de toets en verdien twee accreditatiepunten.)

Accreditatie

Met de Nursing Challenge dagen we je uit om je kennis te toetsen en te vergroten. In elke Nursing vind je twee artikelen met een online kennistoets. Deze toetsen mag je als abonnee maken. Je verdient hiermee accreditatiepunten én maakt kans op leuke prijzen.