Home Challenge Overzicht Nursing Challenge toetsen

Overzicht Nursing Challenge toetsen

Nursing Challenge 2022 gewonnen door Petra de Jong

0
2339
Petra de Jong (59) is verrast dat zij de topscorer is over alle Nursing Challenges in 2022. Ze maakt de toetsen trouw, omdat ze het belangrijk vindt om bij te blijven, maar had er nooit bij stil gestaan dat ze er een prijs mee kon winnen. Behalve Petra zijn er nog 4 winnaars.

Nursing Challenge Diabetes | 4 Veelgestelde vragen over insulinetoediening

0
7578
De juiste injectieplaats kiezen, correct gebruik van de insulinepen, rotatieschema’s: allemaal heel belangrijk voor een optimale bloedglucoseregulatie. Toch is er soms nog onduidelijkheid over. Wij beantwoorden enkele veelvoorkomende vragen.

Nursing Challenge Diabetes | Verstoorde bloedglucoseregulatie

0
3045
Een chirurgische ingreep, koorts, infectie, braken, diarree: bij patiënten met diabetes kan de bloedglucosespiegel erdoor ontregeld raken. Wat zijn de verpleegkundige aandachtspunten?

Nursing Challenge Diabetes | Bloedglucose, HbA1c en andere labwaarden

0
2120
Patiënten met diabetes meten vaak zelf hun bloedglucosewaarde, maar om de 3 à 4 maanden wordt ook het HbA1c bepaald. Wat zeggen beide waardes ook alweer? Een opfrislesje.

Nursing Challenge Diabetes

0
2997
Diabetes reguleren is maatwerk. Deze maand een Nursing Challenge over verpleegkundige aandachtspunten bij verstoorde bloedglucoseregulatie, labwaarden bij diabetes en veelgestelde vragen over insulinetoediening. De toets bij deze Nursing Challenge levert 2 accreditatiepunten op.

Nursing Challenge | Vitamine K-antagonisten

0
2225
Vitamine K-antagonisten (VKA’s) worden toegepast bij de profylaxe en behandeling van trombo-embolieën, onder andere bij atriumfibrilleren en mechanische hartklepprothesen. De toets bij dit artikel levert 1 accreditatiepunt op.

Nursing Challenge | Verpleegkundige interventies bij ALS

0
2441
ALS is een progressieve en fatale ziekte waarbij langzaam steeds meer spieren uitvallen. Hoe ondersteun je als verpleegkundige de patiënt bij zijn klachten en symptomen? De toets bij dit artikel levert 2 accreditatiepunten op.
persoon typt op laptop

Nursing Challenge wordt vernieuwd in 2023

0
1033
Trouwe Nursing Challenge-fans opgelet! In 2023 wordt de Nursing Challenge vernieuwd en verbeterd. Wat gaat er veranderen?

Nursing Challenge | ACE-remmers

0
3010
ACE-remmers worden onder meer ingezet bij hypertensie, hartfalen en nierschade. Ze verlagen de bloeddruk en gaan achteruitgang van de nierfunctie tegen. De toets bij dit artikel levert 1 accreditatiepunt op.

Nursing Challenge | Behandelingen bij longkanker

0
2479
Longkanker is een aandoening met een hoge ziektelast en slechte prognose, maar de behandeling heeft zich sterk ontwikkeld. Met de toets bij dit artikel verdien je 2 accreditatiepunten.

Accreditatie

Met de Nursing Challenge dagen we je uit om je kennis te toetsen en te vergroten. In elke Nursing vind je twee artikelen met een online kennistoets. Deze toetsen mag je als abonnee maken. Je verdient hiermee accreditatiepunten én maakt kans op leuke prijzen.