Home Challenge Overzicht Nursing Challenge toetsen 2018

Overzicht Nursing Challenge toetsen 2018

Nursing Challenge: tramadol

2267
Tramadol is geregistreerd voor de behandeling van matige tot hevige acute en chronische pijn. Nursing beantwoordt de negen meest gestelde vragen.

Nursing Challenge: alcoholverslaving

2361
Een ziekenhuisopname hakt er bij een alcoholverslaafde patiënt behoorlijk in. Abrupt stoppen met drinken kan zorgen voor afkickverschijnselen. Hoe kun je dat voorkomen? En wat doet alcohol met de lever?

Nursing Challenge: simvastatine

4230
Simvastatine (Zocor®) is een cholesterolsyntheseremmer. Het verlaagt de cholesterolconcentratie in het bloed. Een overzicht van indicaties, contra-indicaties en bijwerkingen.
urine observeren

Nursing Challenge: observeren van urine

4510
Gezonde urine is bijna geurloos en heeft de kleur van stro of een blond biertje. Veranderingen in de kleur of geur van urine kunnen allerlei oorzaken hebben. Wanneer moet je niet-pluisgevoel aanslaan?

Nursing Challenge: Anti-emetica

4070
Domperidon en metoclopramide zijn dopamine-antagonisten. Ze onderdrukken misselijkheid en braken, en bevorderen de maagontlediging. Maak de toets en verdien een accreditatiepunt.

Nursing Challenge: verpleegkundige zorg na een myocardinfarct

4342
De klachten na een myocardinfarct kunnen ernstig zijn. Hoe ziet de nazorg eruit, en hoe help je de patiënt zijn leven weer zo goed mogelijk op te pakken?

Nursing Challenge: Aanprikken van een poortkatheter / Port-a-Cath

3814
Hoe prik je een poortkatheter (Port-a-cath) aan en hoe spoel je hem door? Lees het artikel, maak de toets en verdien twee accreditatiepunten.

Nursing Challenge: Direct werkende orale anticoagulantia

2542
Er zijn vier direct werkende orale antistollingsmiddelen (DOAC’s) beschikbaar: apixaban, dabigatran, edoxaban en rivaroxaban. Waar moet je op letten bij deze anticoagulantia? De toets bij dit artikel levert een accreditatiepunt op.

Nursing Challenge: Delier, dementie, depressie

6568
Delier, dementie en depressie zijn vaak lastig van elkaar te onderscheiden. Vooral als ze tegelijkertijd voorkomen. Hoe ontwar je deze kluwen?
medicatie voor maag

Nursing Challenge: Omeprazol

4833
Maagzuurremmers zoals omeprazol staan al jaren in de top-5 van de meest voorgeschreven geneesmiddelen. Waar let je op?

Accreditatie

Met de Nursing Challenge dagen we je uit om je kennis te toetsen en te vergroten. In elke Nursing vind je twee artikelen met een online kennistoets. Deze toetsen mag je als abonnee maken. Je verdient hiermee accreditatiepunten én maakt kans op leuke prijzen.