Home Challenge Overzicht Nursing Challenge toetsen 2018

Overzicht Nursing Challenge toetsen 2018

Nursing Challenge: metformine

2734
Metformine is een bloedglucoseverlagend middel voor de behandeling van diabetes mellitus type 2. De toets bij dit artikel is goed voor 1 accreditatiepunt.

Nursing Challenge: ileus

6493
Bij een ileus is sprake van een darmafsluiting met vaak heftige klachten, zoals koliekachtige buikpijn en braken. Een onbehandelde ileus kan levensbedreigend zijn. Wat zijn de verpleegkundige interventies? De toets bij dit artikel levert 2 accreditatiepunten op.

Nursing Challenge: Nitrofurantoïne

4222
Nitrofurantoïne (Furabid®, Furadantine®) is een antibioticum. Het wordt gebruikt voor de behandeling en profylaxe van ongecompliceerde urineweginfecties. Maak de toets bij dit artikel en verdien een accreditatiepunt.

Nursing Challenge: immuuntherapie

2043
Kanker ontstaat door problemen in het immuunsysteem. Daarom wordt tegen steeds meer soorten kanker immuuntherapie ingezet. In dit artikel aandacht voor checkpoint inhibitors. Met de toets verdien je 2 accreditatiepunten.

Nursing Challenge: inhalatiecorticosteroïden

2201
Corticosteroïden voor inhalatie - denk aan beclometason, budesonide, fluticason - worden vooral gebruikt bij astma en COPD. Lees wat hierbij de aandachtspunten zijn, en haal 1 accreditatiepunt met de bijbehorende toets.

Nursing Challenge: galsteenlijden

2839
Galstenen zijn een veel voorkomende aandoening van de galblaas. Pas als een galsteen vast komt te zitten, ontstaan er klachten. Lees welke klachten dat zijn en hoe ze behandeld worden. De toets bij dit artikel levert twee accreditatiepunten op.

Desiree Nanninga wint de Nursing Challenge 2018

1566
Afgelopen jaar deden maar liefst 6.000 verpleegkundigen mee aan de Nursing Challenge. Vijf collega’s vallen in de prijzen, maar de hoofdprijs gaat naar Desiree Nanninga-Domeyer. Gefeliciteerd allemaal!

Nursing Challenge: naproxen

5097
Naproxen is een NSAID (Non Steroïdal Anti-Inflammatory Drug). NSAID's hebben een pijnstillende, koortsverlagende en ontstekingsremmende werking. Ze remmen bovendien de trombocytenaggregatie. Verdien een accreditatiepunt met de toets bij dit artikel.

Nursing Challenge: eten en drinken in de terminale fase

7944
Terminale patiënten eten en drinken steeds minder naarmate het einde nadert. Met welke verpleegkundige aandachtspunten moet je rekening houden? Verdien twee punten met de toets bij dit artikel.
kennistoets

Nursing Challenge: Macrogol

8733
Macrogol is een laxans en wordt onder andere gebruikt voor de behandeling of het voorkomen van obstipatie en voor darmlediging voorafgaand aan een darmonderzoek.

Accreditatie

Met de Nursing Challenge dagen we je uit om je kennis te toetsen en te vergroten. In elke Nursing vind je twee artikelen met een online kennistoets. Deze toetsen mag je als abonnee maken. Je verdient hiermee accreditatiepunten én maakt kans op leuke prijzen.