Home Challenge Overzicht Nursing Challenge toetsen

Overzicht Nursing Challenge toetsen

Nursing Challenge: Nortriptyline

6
1588
Het antidepressivum nortriptyline wordt gebruikt voor de behandeling van depressie, maar ook bij neuropathische pijn. De toets bij dit artikel levert 1 accreditatiepunt op.

Nursing Challenge: Gastric bypass

4
3419
Zorgverleners krijgen steeds vaker te maken met patiënten die een gastric bypass ondergingen. Bij deze ingreep wordt de maag verkleind en verandert de opname van voedingsstoffen en medicijnen. Met de toets bij dit artikel kun je 2 accreditatiepunten halen.

Nursing Challenge: Covid-19

7
21833
Besmetting met het coronavirus kan leiden tot de ziekte covid-19. In dit artikel een overzicht van symptomen, behandeling en verpleegkundige aandachtspunten. De toets bij dit artikel levert 2 accreditatiepunten op.

Nursing Challenge: Pregabaline

2
2791
Pregabaline wordt ingezet bij de behandeling van sommige soorten pijn, focale epilepsie en gegeneraliseerde angstaanvallen. Maak de toets bij dit artikel en verdien 1 accreditatiepunt.

Nursing Challenge: Rivastigmine

0
2324
Rivastigmine wordt gebruikt bij bepaalde vormen van dementie. Welke aandachtspunten zijn er bij de pleisters en bij de capsules? De toets bij dit artikel levert 1 accreditatiepunt op.

Nursing Challenge: Hepatitis B

2
2608
Hepatitis B is een besmettelijke virusziekte, die in de chronische vorm meestal geen duidelijke klachten geeft. De acute fase kan wel symptomatisch verlopen. Je belangrijkste taak als verpleegkundige: voorlichting geven en therapietrouw bevorderen. De toets bij dit artikel is goed voor 2 accreditatiepunten.

Nursing Challenge: Levodopa

3
3701
Levodopa is een veel voorgeschreven medicijn bij de ziekte van Parkinson. Maak de toets bij het artikel en haal 1 accreditatiepunt.
substantia nigra

Nursing Challenge: Ziekte van Parkinson

0
4458
Nursing legde 9 veelgestelde vragen over Parkinson voor aan deskundigen. Met de toets bij dit artikel kun je 2 punten halen voor het kwaliteitsregister V&V.

Eline wint de Nursing Challenge 2019

0
7166
Afgelopen jaar deden een kleine 7000 verpleegkundigen mee aan de Nursing Challenge. Eline Kassenberg had de hoogste score en wint daarmee de hoofdprijs.
osteoporose

Nursing Challenge: Osteoporose

0
4335
Goede uitleg over osteoporose en het nut van de behandeling kan het fractuurrisico verlagen. Met de toets bij dit artikel kun je 2 accreditatiepunten halen.

Accreditatie

Met de Nursing Challenge dagen we je uit om je kennis te toetsen en te vergroten. In elke Nursing vind je twee artikelen met een online kennistoets. Deze toetsen mag je als abonnee maken. Je verdient hiermee accreditatiepunten én maakt kans op leuke prijzen.