Let op: de informatie in dit artikel is ten minste vijf jaar oud

Artikel bewaren

Je hebt een account nodig om artikelen in je profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

Charim Thuiszorg heeft ‘grote moeite’ met undercoveractie EenVandaag

Charim Thuiszorg is niet blij met de actie van tv-programma Een Vandaag, dat thuis bij cliënten van Charim met een verborgen camera filmde. De beelden werden dinsdag 8 februari uitgezonden.
een vandaag

Een Vandaag filmde  in Woudenberg, Zeist en Veenendaal. De beelden tonen volgens de programmamakers aan dat hun undercovermedewerker, die geen enkele opleiding op het gebied van de thuiszorg heeft genoten, handelingen verrichtte waarvoor zij niet bevoegd was.

 

Uitzendkrachten
Volgens manager Yvonne Mulder van Charim Thuiszorg wordt soms gebruik gemaakt van uitzendkrachten van bureau Studentenwerk. Deze worden ingezet voor eenvoudige handelingen. Volgens de programmamakers van EenVandaag is de uitzendkracht niet geïnstrueerd over haar verantwoordelijkheden. Maar volgens Charim zijn de taken en verantwoordelijkheden wel met de betrokkene doorgesproken. ,,Als de regels niet zijn nagevolgd -we hebben namelijk de reportage nog niet kunnen zien- zullen we met het uitzendbureau in overleg moeten om dit punt te verbeteren.”

 

Auteur: Redactie TvZ
Bron: Veenendaalse krant

Geef je reactie

Om te kunnen reageren moet je ingelogd zijn. Heb je nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.