Let op: de informatie in dit artikel is ten minste vijf jaar oud

Artikel bewaren

Je hebt een account nodig om artikelen in je profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

Check of je goede dementiezorg levert

Alzheimer Nederland, Vilans en 28 brancheorganisaties en beroepsverenigingen hebben vorige week de Zorgstandaard Dementie gepresenteerd. De zorgstandaard vormt de norm voor professionals en patiënten waaraan goede dementiezorg moet voldoen.

‘Er bestaan al veel verschillende richtlijnen en werkwijzen voor de omgang met patiënten met dementie, maar een algemene norm ontbreekt’, vertelt Margje Mahler, senior programmamedewerker kwaliteit en innovatie ouderenzorg bij Vilans. ‘In de Zorgstandaard Dementie is voor het eerst beschreven hoe dementiezorg wordt georganiseerd in thuiszorg, verpleeghuis en ziekenhuis, beschreven vanuit het cliëntperspectief, met daarin aandacht voor zorg voor de individuele patiënt. De zorgstandaard geeft richting aan regio’s en biedt ondersteuning aan regionale integrale ketenzorg in aansluiting op de wensen en behoeften van mensen met dementie en hun mantelzorgers.’

Bron: Vilans

 

Klik hier voor de Zorgstandaard Dementiezorg

 

Lees ook:

Geef je reactie

Om te kunnen reageren moet je ingelogd zijn. Heb je nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.