Let op: de informatie in dit artikel is ten minste vijf jaar oud

Artikel bewaren

Je hebt een account nodig om artikelen in je profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

Cliënten verpleeghuis voeren musical op

Cliënten van verpleeghuis Zandhove in Zwolle voeren aanstaande zaterdag een musical op. De cliënten zijn verantwoordelijk voor zowel het script als de uitvoering.

Vorig jaar werd er voor het eerst een musical opgevoerd door de cliënten: Ja zuster, nee zuster. ‘Voor deze musical hebben zij zelf het script bedacht’, vertelt woordvoerster Magda Mali. ‘Ze worden hierbij ondersteund door een regiseusse en theatermaker. Er wordt in de voorstelling geacteerd en gezongen, in speciale kostuums.’

 

Voorstelling

In de musical spelen cliënten met verschillende ziektebeelden mee, zoals niet aangeboren hersenletsel, en somatische ouderen. Tijdens het project worden sociale contacten en samenwerking tussen cliënten, verzorgenden en vrijwilligers gestimuleerd. De repetitieperiode duurde een jaar. Zaterdag zullen de cliënten de voorstelling opvoeren in de Capellenborg Theater te Wijhe. Het publiek zal voor het grootste deel bestaan uit medebewoners van Zandhove.

 

Bron: Zorgspectrum Het Zand

Geef je reactie

Om te kunnen reageren moet je ingelogd zijn. Heb je nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.