Omgaan met complex gedrag in de ouderenzorg

Hoe ga je om met problematisch gedrag bij oudere patiënten?

Omgaan met complex gedrag bij oudere patiënten is niet makkelijk. Toch is dit problematische gedrag vaak wel te verklaren. Op 10 maart leer je op een andere manier naar complex gedrag te kijken, als individu en als team.

Kom jij in je werk regelmatig ouderen tegen met problemen als roepgedrag, agressie, een dwangstoornis of zorg mijden? Dit problematische gedrag kan overweldigend zijn. Het maakt dat je aan jezelf kunt gaan twijfelen of je machteloos voelt en dat is onacceptabel. Hoewel het omgaan met complex gedrag bij (oudere) patiënten niet makkelijk is, is het vaak wel te verklaren. Waar komt dit gedrag nou eigenlijk vandaan? Wanneer wordt het gedrag vertoont? En, hoe kun je er goed mee omgaan?

Omgaan met complex gedrag in de ouderenzorg
Op 11 november 2020 leer je hoe je grip krijgt op complex gedrag in de ouderenzorg. Een dagje uit je dagelijkse werkzaamheden als verpleegkundige of verzorgende om te leren op een andere manier naar complex gedrag te kijken en er beter mee om te gaan.

Tijdens deze dag leer je:

  • Wat de belangrijkste skills zijn om goed om te gaan met problematisch gedrag bij ouderen
  • Welke randvoorwaarden belangrijk zijn in de hulpverlening aan zorgmijdende ouderen
  • Op een andere manier naar complex gedrag te kijken, als individu en als team

Het programma wordt binnenkort bekend gemaakt.

Bauke Koekkoek

Dagvoorzitter
Dr. Bauke Koekkoek is lector Psychiatrische Zorg bij de HAN, crisisdienstverpleegkundige, epidemioloog en auteur van ‘Verward in Nederland’ (2017). Hij zoekt graag naar oplossingen in moeilijke situaties, in zijn werk met cliënten en in zijn werk als onderzoeker.

Terugblik
Bekijk de video van het congres Omgaan met complex probleemgedrag in de ouderenzorg op 13 november 2018.

Datum en locatie
11 november 2020 | Hotel Veenendaal

Bastion 73, 3905 NJ Veenendaal

Voor wie?
Dit congres is geschikt voor verpleegkundigen, verpleegkundig specialisten, verzorgenden en andere zorgprofessionals die op de werkvloer te maken krijgen met problematisch gedrag bij oudere patiënten.

Tarieven
239,- p.p. (btw vrij) | Vroegboektarief voor de eerste 50 aanmeldingen*
279,- p.p. (btw vrij) | Regulier tarief
239,- p.p. (btw vrij) | Abonnee tarief voor abonnees van Nursing, TvV en/of TvZ
899,- p.p. (btw vrij) | Commercieel tarief

Aanmelden
Meld je aan via het inschrijfformulier.

Accreditatie
Accreditatie voor het congres Omgaan met complex gedrag in de ouderenzorg is aangevraagd. Vul je relatienummer in op het inschrijfformulier om hiervoor in aanmerking te komen.

Heb je een suggestie voor accreditatie voor een bepaalde beroepsvereniging?
Mail dan jouw verzoek naar leonie.vanhelten@bsl.nl. Wij zullen bij voldoende interesse jouw verzoek in overweging nemen.

Cedeo erkend
Met dit klanttevredenheidsoordeel is de kwaliteit van onze congressen en masterclasses ruimschoots gewaarborgd. Cedeo is een onafhankelijke intermediair die opleidingsinstituten toetst. Lees meer over de CEDEO erkenning.

Btw vrij door CRKBO registratie
Springer Media B.V., waarvan Bohn Stafleu van Loghum onderdeel uitmaakt, is als instelling geregistreerd in het Centraal Register Kort Beroepsonderwijs (CRKBO). Door deze CRKBO registratie mogen wij onze congressen btw vrij aanbieden. Lees meer over de CRKBO registratie.

Heb je vragen over:

.. je inschrijving of aanmelding?
Neem contact op met de klantenservice
T: (030) – 638 36 38
E: aanmelder@bsl.nl

.. de inhoud of het programma?
Neem contact op met Henriëtte Boven (projectleider)
M: +31 (0)6 – 53 97 9913
E: henriette.boven@bsl.nl

.. bereikbaarheid of andere logistieke vragen?
Neem contact op met Eva Reuvers (event coördinator)
T: +31 (030) – 63 383663
E: eva.reuvers@bsl.nl

Annuleren
Annulering dien je schriftelijk aan ons te melden. In geval van annulering tot uiterlijk 4 weken voor de datum van het congres of evenement wordt € 50 (incl. btw) in rekening gebracht. De administratiekosten bedragen € 35 (incl. btw) indien de kosten van het betreffende congres of evenement minder dan € 100 (excl. btw) bedragen. In geval van annulering binnen 4 weken voor de opleidingsdatum wordt het volledig verschuldigde bedrag in rekening gebracht. De betreffende deelnemer kan zich bij verhindering wel kosteloos laten vervangen door een ander.