Hét Dementie Congres

Leer hoe je (nog) betere dementiezorg kunt bieden

Kom naar de nieuwste editie van het Dementie Congres op 19 maart 2020 >

Het Dementie Congres_1 nov 2019

Tijdens het Dementie Congres op 1 november 2019 zoomen dementie-experts in op vraagstukken uit jouw dagelijkse praktijk. Wil jij (nog) meer betekenen voor jouw patiënten met dementie? Dan mag jij dit congres niet missen!

Wat kan je verwachten?

We gaan volledig mee in de ontwikkelingen die gaande zijn. In de ochtend volg je een plenaire lezing over de wonderen van het geheugen bij Dementie door Frans Hoogeveen. In de middag kun je workshops verwachten met onderwerpen als dementie en:

  • Thuiswonend
  • Palliatieve zorg
  • De uitdagende omgeving
  • Euthanasie
  • Muziek als medicijn
  • Psychiatrie
Stel je eigen programma samen

Je weet zelf het beste welke thema’s voor jouw werk interessant zijn en wat jij wilt leren. Daarom volg je in de middag tijdens de 2 workshoprondes een door jouw gekozen onderwerp.

Bekijk alle workshops >

Ervaringen van deelnemers van de editie in maart:

“De interactie die in elke workshop werd gezocht maakte dat elke workshop voelde als een cadeau.”
“De herkenbare praktijksituatie die geschetst werden en de spiegel die me daardoor voorgehouden werd”
“Het programma en met name de workshops waren erg gevarieerd ik had ze graag allemaal gedaan.”
“Ontzettend goede sprekers, ook tijdens de workshops. Lange dag, maar geen moment ‘moe’ geweest. Blijft boeien. Hele leerzame en voedende dag.”
“Veel nieuwe informatie, leuk om in contact te komen met collega’s van andere organisaties”

Meld je nu aan voor Hét Dementie congres en kom erachter hoe jij nóg beter dementiezorg kunt bieden.

In de ochtend volg je een plenaire lezing over de wonderen van het geheugen bij dementie van Frans Hoogeveen. Daarna is er een lezing over dementie en muziek. De rest van de dag volg je de 2 door jouw gekozen workshops. Bekijk alle workshops >

09.30
Ontvangst en registratie
10.00
Welkom en opening
10.35
Lees meer Sluiten
De wonderen van het geheugen bij dementie

Wat gebeurt er met het geheugen van mensen met dementie? Welke vormen van geheugen functioneren nog goed en welke minder goed? Frans neemt je mee in de wonderen van het geheugen bij mensen met en mensen zonder dementie.

11.15
Ochtendpauze
11.45
Lees meer Sluiten
Prijsuitreiking Denkbeeld prijs 2019

Loop je rond met een goed idee om de zorg voor mensen met dementie te verbeteren, of heb je hiervoor zelfs al een project opgestart? Ding dan mee naar deze prijs en win onder andere een financiële bijdrage om je droom waar te kunnen maken. Mee doen? Lees meer >

12.00

Hoe kun je met muziek iets betekenen voor de kwaliteit van het leven van mensen met dementie? Tijdens deze sprankelende presentatie draait het om tijd voor persoonsgerichte zorg terug verdienen door middel van muziek. Breng met muziek het verleden dichterbij!

12.30
Plenaire afsluiting
12.40
Lunchpauze
13.40
Workshopronde 1
14.40
Middagpauze
15.10
Workshopronde 2
16.10
Einde

Programma onder voorbehoud van wijzigingen

Je weet zelf het beste welke thema’s voor jouw werk interessant zijn en wat jij wilt leren. Daarom volg je in de middag de 2 door jouw gekozen workshop. Je kunt kiezen uit de volgende workshops:

1.

Wat is jouw rol als professional bij thuiswonende mensen met dementie? Opvattingen vanuit de Sociale Benadering van Dementie: hierin leren we dat dementie nooit alleen de persoon zelf treft, maar ook zeer ingrijpend is voor zijn of haar omgeving. Bovendien benadrukt de sociale benadering dat mensen met dementie hun eigen leven op zinvolle wijze willen blijven invullen, net als iedereen. Frans geeft je in deze workshop vele handvatten voor de praktijk mee.

2.
Lees meer Sluiten
Muziek als medicijn

Verdieping na de presentatie van de ochtend. Muziek brengt plezier en kan ontspannen, maar kun je het ook in de dagelijkse zorgplannen integreren?

3.

Tijdens deze workshop worden de ontwikkelingen rondom euthanasie en dementie besproken. Wat is jouw rol bij euthanasie? Hoe bespreek je wensen rondom euthanasie in complexe situaties? Met de persoon met dementie zelf, maar ook met naasten. Bert Keizer beoordeelt als arts complexe euthanasieverzoeken en zal je handvatten voor de dagelijkse praktijk meegeven.

4.
Lees meer Sluiten
De uitdagende omgeving

Mensen met dementie willen vaak niet zoveel meer en kunnen ook niet zoveel meer. Toch doen we pogingen om ze in ‘beweging’ te krijgen. Op de vraag ‘wilt u helpen aardappels schillen?’ is het antwoord regelmatig ‘dat heb ik m’n hele leven al gedaan!’. Toch geloven wij er in dat er manieren zijn om mensen met dementie op een laagdrempelige manier tot activiteit te krijgen. Zowel thuis als in een zorginstelling. Hoe? Door het creëren van een uitdagende omgeving, met uitdagingen die passen in de wereld van iemand met dementie. Tijdens deze workshop maak je kennis met een andere manier van denken.

5.
Lees meer Sluiten
Palliatieve zorg bij dementie

Hoe sta je mensen met dementie bij in hun verlangens, dilemma’s en angsten ten aanzien van het levenseinde? Hoe optimaliseer je de kwaliteit van leven en hoe verlicht je het lijden?

6.
Lees meer Sluiten
Psychiatrie bij dementie

Geheel ten onrechte is de psychiatrische problematiek bij de ziekte van Alzheimer en andere dementieziekten een eeuw lang niet of te weinig onderkend. Het is pas sinds kort dat er serieuze aandacht is voor deze problematiek en welke consequenties deze heeft voor de dagelijkse praktijk van zorgverleners. In deze interactieve workshop word je bijgepraat hierover en wordt geoefend hiermee. Wat doe je al goed en wat zou er beter kunnen?

Kom op 1 november naar Hét Dementie congres en leer hoe jij nóg beter dementiezorg kunt bieden.

Tijdens het Dementie Congres zoomen dementie-experts in op vraagstukken uit jouw dagelijkse praktijk.

Al jaren organiseren wij hét dementie congres voor verpleegkundigen, verzorgenden en overige geïnteresseerden. Ben je benieuwd hoe deelnemers het congres hebben ervaren? Lees hun reacties hieronder en/of bekijk de video!

Dit vonden de deelnemers van de editie in maart 2019:

“De interactie die in elke workshop werd gezocht maakte dat elke workshop voelde als een cadeau.”
“Ik vond het een erg leerzaam congres. fijn om alles weer op te frissen en een andere kijk te krijgen over bepaalde onderwerpen.
“De herkenbare praktijksituatie die geschetst werden en de spiegel die me daardoor voorgehouden werd”
“Leuke sprekers en goede onderwerpen. Ook leuk om met elkaar ervaringen uit te wisselen.”
“Je krijgt mooie tips mee die je in je praktijk kunt toepassen en waar je over na kunt denken.”
“Het programma en met name de workshops waren erg gevarieerd ik had ze graag allemaal gedaan.”
“Ontzettend goede sprekers, ook tijdens de workshops. Lange dag, maar geen moment ‘moe’ geweest. Blijft boeien. Locatie was prima, goede garderobe, goede organisatie. Goede parkeergelegenheid. Eten/lunch/tussendoortjes waren meer dan goed! Hele leerzame en voedende dag.”

Dit vonden de deelnemers van de editie in november 2018:

“Ook al heb je lang ervaring met de doelgroep, er zijn altijd nieuwe manieren of methodes die dingen toevoegen in het omgaan met mensen met dementie.”
“De uitdagende omgeving: een top workshop!!”
“Interessante onderwerpen, goede sprekers, mensen uit de praktijk, heel herkenbaar.”
“Mooie locatie met inspirerende sprekers! Tijdens pauze momenten kwamen we niets te kort! Goed verzorgd.”
“De dag vloog voorbij, heel veel geleerd veel energie van gekregen.”
“Fijne sprekers, mooie verhalen en voorbeelden uit de praktijk! Super veel aan gehad! Kon mijn kennis de volgende dag op de werkvloer al gebruiken.”

Aftermovie Hét Dementie Congres 16 november 2018:

Ben jij er dit jaar (weer) bij?

Locatie
De ReeHorst
Bennekomseweg 24
6717 LM EDE (Gld) (klik hier voor de routebeschrijving)

De ReeHorst ligt op slechts 5 minuten rijden vanaf de A12 en de A30.
De ReeHorst ligt op slechts 5 minuten loopafstand van NS station Ede-Wageningen.

Tarieven
239,- per persoon (btw vrij) | Vroegboektarief (de eerste 100 deelnemers)
279,- per persoon (btw vrij) | Regulier tarief
239,- per persoon (btw vrij) | Abonneetarief Nursing, TVV, TVZ, Denkbeeld*
239,- per persoon (btw vrij) | Ledentarief NU ’91*

*Niet geldig in combinatie met andere kortingen en acties van (onderdelen van) Bohn Stafleu van Loghum.

Cedeo erkend
Met dit klanttevredenheidsoordeel is de kwaliteit van onze congressen en masterclasses ruimschoots gewaarborgd. Cedeo is een onafhankelijke intermediair die opleidingsinstituten toetst. Lees meer over de CEDEO erkenning.

Btw-vrij door CRKBO registratie
Springer Media B.V., waarvan Bohn Stafleu van Loghum onderdeel uitmaakt, is als instelling geregistreerd in het Centraal Register Kort Beroepsonderwijs (CRKBO). Door deze CRKBO registratie mogen wij onze congressen btw-vrij aanbieden. Lees meer over de CRKBO registratie.

Doelgroep
Alle verpleegkundigen (algemeen, geriatrie, wijk, gespecialiseerd, in opleiding, ZZP), casemanager dementie, verzorgenden, helpenden, praktijkondersteuners, ouderenpsychologen, fysiotherapeuten, ergotherapeuten, docenten, activiteitenbegeleiders, dagbestedingscoaches, medewerkers maatschappelijke zorg en overige geïnteresseerden.

Accreditatie
Accreditatie aangevraagd bij het Accreditatiebureau Kwaliteitsregister V&V, Register Zorgprofessionals (Geriatrie-Gerontologie, Praktijkverpleegkunde, Wijkverpleegkunde) en de NVvPO (nascholing voor praktijkondersteuners).
Vul je relatienummer in op het inschrijfformulier om hiervoor in aanmerking te komen.

Contact:

Klantenservice (inschrijving/aanmelding)

T: 030 638 36 38
E: aanmelder@bsl.nl

Christa van den Hurk (inhoudelijke vragen)

Congresontwikkelaar
T: 030 638 38 51
M: 06 12 56 78 75
E: christa.van.den.hurk@bsl.nl

Yvette de Jager (logistieke vragen)

Congrescoördinator
T: 030 638 37 05
E: yvette.dejager@bsl.n

Dyron Bijl (sponsormogelijkheden)

Sales
T: 010 742 19 41
E: dyron@crossmedianederland.com

Annuleren
Annulering dien je schriftelijk aan ons te melden. In geval van annulering tot uiterlijk 4 weken voor de datum van het congres of evenement wordt € 50 (incl. btw) in rekening gebracht. De administratiekosten bedragen € 35 (incl. btw) indien de kosten van het betreffende congres of evenement minder dan € 100 (excl. btw) bedragen. In geval van annulering binnen 4 weken voor de opleidingsdatum wordt het volledig verschuldigde bedrag in rekening gebracht. De betreffende deelnemer kan zich bij verhindering wel kosteloos laten vervangen door een ander.