Nursing Festival

Ben jij al toe aan een zomers feestje?

Goed nieuws! Congressen en evenementen mogen weer plaatsvinden! Volgens de richtlijnen van het RIVM word je gevraagd om een vaccinatiebewijs, herstelbewijs of negatieve coronatest te laten zien. Dit kan heel makkelijk met de CoronaCheck-app. De meest gestelde vragen vind je hier: FAQ

Het Nursing Festival: Een onvergetelijke dag waarin wij verpleegkundigen en verzorgenden in het zonnetje zetten!

Spraakmakende workshops, inspirerende lezingen en de beste sprekers. Maar ook: muziekoptredens waar je energie van krijgt, een markt met gezellige kraampjes, genieten van lekker eten en drinken en nog veel meer verrassingen. Na een jaar werken in coronatijd, met hoge werkdruk en onder soms lastige omstandigheden is het tijd voor een dag met inhoud én ontspanning!

Hoe het Nursing Festival er precies uit gaat zien, hangt nog af van de maatregelen rondom het coronavirus. Maar zeker weten we al dat het, net als de afgelopen jaren, een feestje in festivalstijl wordt voor alle verpleegkundigen en verzorgenden van Nederland. Waarin nieuwe kennis en vaardigheden opdoen hand in hand gaan met plezier maken, samen met collega’s uit je team en de rest van het land.

Het Nursing Festival is een perfecte manier om samen met je collega’s de zomervakantie af te sluiten, jezelf op te laden en je te laten inspireren door andere zorgverleners en experts. Zodat jij weer vol energie je werk kunt doen.

Het kan zijn dat er dit jaar minder kaarten beschikbaar zijn dan normaal. Reserveer jouw plek daarom op tijd!

Wat is er allemaal te doen op het Nursing Festival?

Het programma vindt plaats tussen 09.30 en 17.30 uur. Je hebt keuze uit 4 van onderstaande workshops. Enkele weken voor het festival ontvang je een mail om jouw programma samen te stellen. Bekijk timetable >

1.

We leven in een bizarre tijd, ieder met zijn eigen verhaal. Hoe zorg je  als zorgprofessional nu goed voor jezelf? Sander neemt je mee in zijn praktijkverhalen, wat hij de afgelopen tijd gezien heeft en waar jij zeker wat aan kunt hebben. Peer support komt hierbij o.a. aan bod.

2.
Lees meer Sluiten
Omgaan met het netwerk van jouw cliënten

Als zorgverlener liggen nu en in de toekomst steeds meer kansen in de samenwerking met het netwerk van de cliënt, dat vraagt wel een andere rol van jou. Via actieve werkvormen krijg je vele tips mee die in de praktijk toepasbaar zijn om de samenwerking met de mantelzorger/het netwerk te verbeteren. Hoe kunnen we het netwerk in kaart brengen en versterken? En wat heeft een mantelzorger nodig en wat heb jij als zorgverlener nodig voor een betere samenwerking? Hoe komen we op een goede manier met elkaar in gesprek, wat kunnen we van een mantelzorger wel/niet vragen, en hoe kan hij/zij beter omgaan met cliënt/patiënt?

3.
Lees meer Sluiten
Onbegrepen gedrag bij dementie

In deze workshop gaan we dieper in op ‘ons gedrag’. Wat bepaalt ons gedrag, hoe kunnen we gedrag van mensen met dementie beter begrijpen (waar komt het vandaan) en hoe kunnen wij daar op inspelen en mee omgaan?

We gebruiken een mix van theorie en ervaringsoefeningen om tot inzicht te komen. Wanneer je collega in het zorgoverleg zegt: ‘Bij mij doet de cliënt dat (onbegrepen gedrag) nooit..’ hebben we soms de neiging om te denken ‘daar heb je háár weer….’, terwijl dit eigenlijk betekent dat deze collega de sleutel heeft tot de oplossing. Een interactieve workshop waarin we benadrukken dat je het beste samen naar deze sleutel kunt zoeken

4.
Lees meer Sluiten
Agressie: erkennen en begrenzen

Agressie komt zoals we allen weten helaas veel voor in de zorg. Tijdens deze workshop geeft Gerben jou handvatten om agressie te voorkomen door anders te reageren. Je krijgt inzicht voor oplossingen bij vastlopend problematisch gedrag.

Gun jezelf deze workshop!

5.
Lees meer Sluiten
Een lesje BREIN

Hoe werkt menselijk gedrag bij neurologische aandoeningen? Leer het brein begrijpen, daar kun je veel voordeel uit halen. Je kan bv goed uitleggen waarom iemand zich moe voelt, moeite heeft met onthouden of waarom het linkerbeen niet werkt. Maar ook kun je zo gedragsveranderingen als stemmingswisselingen of flirten met iedereen beter verklaren aan een partner. En als je weet waarom iemand bijvoorbeeld snel gaat schelden of slaan, neem je het minder persoonlijk. Dat helpt weer om geduldig te blijven en betere zorg te verlenen.

Review: “Bijna een jonge uitvoering van Erik Scherder!”

6.
Lees meer Sluiten
Reken op Meneer Megens

Op een andere manier je Verpleegkundig Rekenen verbeteren? Weg met je boeken maar lekker aan de slag samen met de bekende YouTube-leraar MeneerMegens. Voetjes in het gras, rekenmachine en pen in de aanslag en go! Geen stress, want het kan ook relaxt en leuk, daar kun je op rekenen!

7.

Zorg niet gericht is op genezing, maar op verzachting van lijden. Juist in de palliatieve fase, kun je veel betekenen voor je patiënt. Je kan bijvoorbeeld vragen aan een patiënt hoe hij naar de toekomst kijkt en wat hij belangrijk vindt in het leven. Vervolgens kun je samen bespreken hoe de laatste periode eruit gaat zien. Zo voeg je niet alleen waarde aan het leven toe, maar ook aan het sterven! Tijdens deze inspirerende sessie van Sander de Hosson krijg je tips en inzicht, met een lach en een traan.

8.
Lees meer Sluiten
Leven na hersenletsel: een kijkje in het hoofd van de patiënt

Anne is 23 jaar en student aan de Universiteit Wageningen, wanneer zij zich plots niet lekker voelt.
Anne is geen klager, maar na een paar dagen zich ellendig te hebben gevoeld, besluit zij toch maar even langs de huisartsenpost te gaan.
Hier wordt haar verteld dat ze voorlopig nog niet naar huis mag. Vele onderzoeken volgen en met uiteindelijk de vreselijke conclusie: een bloedend cavernoom bij de hersenstam.

Anne vertelt tijdens het Nursing Festival haar verhaal. Dit is een groot doel tijdens haar revalidatie.
Voor het gemak neemt zij Simon, haar neuropsycholoog, ook mee.

Simon Bakker, Neuropsycholoog, Daan Theeuwes Centrum
& Anne – ervaringsdeskundige

9.

Wat weet jij over pijn? Wat zou je over pijn willen weten? Is jouw kennis nog wel up-to-date? Tijdens deze interactieve bijeenkomst zal Eric de Roode jullie kennis testen over alle aspecten van de pijnbestrijding.

Kennisvragen met verrassende antwoorden zullen je interesse zeker wekken deze dag. Op een luchtige manier zullen pijnlijke onderwerpen besproken worden.

Welke fabels en feiten zijn er binnen de pijnbestrijding? Hoe zit het met de opioïdcrisis in Nederland. Wat is jouw rol als verpleegkundige of verzorgende bij het geven van pijnstillers.

Geen hoorcollege over pijn, maar een interactieve quiz waar je op luchtige manier je kennis kunt testen, maar bovenal nieuwe kennis kunt opdoen!

10.
Lees meer Sluiten
Eenzaamheid, rouw en verlies

Het verlies van een dierbare is zwaar en gaat gepaard met allerlei emoties. Niet altijd lukt het je cliënt om die gevoelens met naasten te delen. Iedereen gaat tenslotte op zijn eigen manier met verlies om. Eenzaamheid kan ontstaan na verlies, maar kan ook te maken hebben met andere gebeurtenissen. Via concrete voorbeelden maakt rouwdeskundige Manu Keirse duidelijk hoe onkunde en onwetendheid over verlies en verdriet leidt tot eenzaamheid. Tal van praktische tips worden geboden om eenzaamheid te verminderen.

11.
Lees meer Sluiten
Festival Feitjes Evidence Based Practice

Laat je in deze workshop meenemen door EBP-fanaat Peter Vink, naar leuke evidence over de ingrediënten van een goed festival: muziek, dansen, alcohol, drugs; hoe zit het precies? Wist je dat onderzoek naar dit soort ingrediënten heel ingewikkeld is? Peter laat je zien waarom.

12.
Lees meer Sluiten
Talkshow Medicatieveiligheid

Let’s talk about medication! Medicatieveiligheid is een heel omvangrijk begrip. We gaan via een aantal stellingen in op dit altijd zeer belangrijke thema. Hoe draag je bij aan medicatieveiligheid? En wat leren we van de afgelopen tijd? Discussieer mee, mis de talkshow niet!

Gasten olv moderator Joost Hoebink:

Apothekers ouderenzorg: Chiara van Rodijnen en Nina Janssen

13.
Lees meer Sluiten
Problematisch gedrag, wat kun je doen?

Psychiatrische problematiek, we komen het steeds meer tegen in de zorg. Onvoldoende kennis en een niet passende benadering kunnen zorgen voor ontregelend gedrag‎. In deze lezing gaat Gerben in op verschillend ingewikkelde gedragingen (denk bv aan claimend gedrag), wat het kan doen met het team én wat we kunnen doen om het gedrag uit te laten doven. Na deze bijdrage, vind je gemakkelijker samen oplossingen bij (vastgelopen) problematisch gedrag.

14.
Lees meer Sluiten
Medicatieveiligheid in vogelvlucht

Verschillende thema’s binnen medicatieveiligheid komen aan bod.

Via voorbeelden uit de praktijk, komen er vele thema’s binnen medicatieveiligheid tijdens deze interactieve workshop aan bod. Je krijgt ook zelf de gelegenheid voorbeelden en vragen in te brengen.

Van het (wel of niet) malen, klaar maken en toedienen van medicatie, tot voeding, opiaten, slikproblemen, het medicatieproces en meer. Ga morgen weer wijzer de werkvloer op!

15.
Lees meer Sluiten
Talkshow Verpleegkundig Leiderschap

Je hebt meer invloed dan je denkt! Met elkaar gaan we in gesprek over verpleegkundig leiderschap. Doe jij ook mee?

Hoe pak je de leiderschap rol? Hoe overtuig je anderen? Hoe kun je jouw stem laten horen?

Margje Mahler geeft je vanuit haar rol als bestuurder tips mee en zal je vertellen hoe zij dit aanpakt, met gelijk geluid; alle zorgprofessionals aan tafel!

Margje Mahler, directeur zorg, Zorggroep Apeldoorn en ouderenpsycholoog

vaste Nursing dagvoorzitter Joost Hoebink

En de aanwezige verpleegkundigen

Onder voorbehoud van wijzigingen

Neem hier even de tijd voor op Nursing Festival

Geniet van zomerse muziekoptredens, lekker eten, een gezellige markt en nog veel meer. Fun gegarandeerd!

Yoga
Lees meer Sluiten
Yoga Mindfulness

Het afgelopen jaar ben jij ontzettend druk geweest met het zorgen voor anderen. Hoe ga jij om met drukte in je hoofd?

Mindfulness helpt niet alleen bij het hanteren van stress, maar ook bij het herstellen van balans tussen werk en privé. De combinatie met yoga is prachtig.

Je verbetert de kwaliteit van leven, doordat je vanuit rust handelt en bewuste(re) keuzes maakt.

 

Cisca Lunenborg van Melzen, Medisch secretaresse bij Ziekenhuis Bethesda & Sportinstructrice yogasport-hoogeveen.nl.

Boek
Lees meer Sluiten
Koop een boek van jouw favoriete Nursing sprekers!

Peter Jansen van Uitgeverij de Tijdstroom is aanwezig met een boekentafel, waar je de boeken van jouw favoriete Nursing sprekers kunt kopen!

Shop
Lees meer Sluiten
Shop handgemaakte sieraden, accessoires en meer!

Tijdens het Nursing Festival zal Suzanne van Bécasine Jewellery & Accessoires aanwezig zijn om haar kleurrijke, handgemaakte sieraden en andere accessoires te verkopen. Leuk weetje: voor het maken van de sieraden maakt zij gebruik van prachtige edelstenen, zoals citrine, labradoriet en aquamarijn. Aquamarijn wordt door sommige natuurgenezers gezien als een steen die rust en ontspanning bevordert!

Ben jij ook zo toe aan…

  • kennis opdoen met je voeten in het gras?
  • genieten van muziek met een smoothie in je hand?
  • spraakmakende workshops afwisselen met een markt?

Dan ben je toe aan het Nursing Festival waarin wij verpleegkundigen en verzorgenden in het zonnetje zetten. Je geniet van een dag vol bijzondere lezingen en workshops, maar ook gezelligheid en plezier. En je gaat naar huis met kennis, energie en een glimlach op je toet!

Op het Nursing Festival vind je alleen de best beoordeelde sprekers van het afgelopen nascholingsjaar:

Video: Bekijk de wereld met andere ogen | Nursing Festival

Doe jij ook alles voor betere zorg? Dan is deze video een must-see. Ontspan even en verwonder jezelf!

Coronamaatregelen| Nursing Festival

Afgelopen vrijdag heeft er opnieuw een persconferentie plaatsgevonden. Het Nursing Festival is een kleinschalig evenement en kan daarom veilig en zonder 1,5 meter afstand houden plaatsvinden. De voorwaarden hiervoor zijn:

  • Je bent in het bezit van een coronatoegangsbewijs
    (vaccinatiebewijs van minimaal 2 weken oud, een negatief testbewijs maximaal 24 uur oud of een herstelbewijs van maximaal 6 maanden oud)
  • Het coronatoegangsbewijs voeg je toe aan jouw CoronaCheck App. Bij aankomst op het evenemententerrein wordt jouw QR-code gescand. Het is belangrijk dat je een legitimatiebewijs bij je hebt, omdat de QR-code gekoppeld is aan jouw persoonlijke gegevens. De QR-code is alleen geldig wanneer je je hierbij kunt legitimeren.
    Voor meer informatie over het coronatoegangsbewijs en het aanmaken van de CoronaCheck App verwijzen wij naar de website van Rijksoverheid: Coronatoegangsbewijs voor evenementen. Hier staat stapsgewijs beschreven hoe het een coronatoegangsbewijs werkt.

Daarnaast hebben wij de veel gestelde vragen verzameld en beantwoord. Deze vind je hier: Veel gestelde vragen

Heb je nog vragen?

Neem dan contact op met de klantenservice:

T: (030) – 638 36 38
E: aanmelder@bsl.nl

Coronamaatregelen
Lees hier meer over de maatregelen n.a.v. de persconferentie van afgelopen vrijdag 13 augustus.

Richtlijnen RIVM op dit moment

Het kabinet heeft meer bekend gemaakt over de doorgang van evenementen vanaf 30 juni. Met toegangsbewijzen kunnen vanaf stap 4 in het openingsplan evenementen onder voorwaarden worden georganiseerd. Op dit moment zijn de voorwaarden: (en dan testen/vaccineren)

Alles wat je wilt weten over het Nursing Festival

Inspiratie, ontspanning en inhoud: na het Nursing Festival ga je naar huis met een ongelofelijke dosis energie. Hier vind je alle praktische informatie:


Wanneer en waar? 26 augustus 2021 | De Landgoederij | Camminghalaan 30, 3981 GH Bunnik

Wat de corona-maatregelen ook brengen, wij gaan er alles aan doen om de leukste nascholing van het jaar door te laten gaan! Vorig jaar is dit ook gelukt, bekijk hier de foto terugblik >


Voor wie? Alle verpleegkundigen, verzorgende en overige geïnteresseerden.


Ticketprijzen
Nursing Festival belooft een onvergetelijk spektakel te worden. Een dag vol inspiratie, ontspanning en inhoud en inclusief een heerlijke lunch!

99,- p.p. (excl. btw) | Regulier tarief
89,- p.p. (excl. btw) | Abonnee tarief
79,- p.p. (excl. btw) | Early bird tickets voor de eerste 50 deelnemers

Ben jij al toe aan een zomers feestje? De vorige edities waren 100% uitverkocht dus als je erbij wil zijn scoor dan nu alvast je tickets.

*Voorwaarden | Niet geldig in combinatie met andere kortingen en acties van (onderdelen van) Bohn Stafleu van Loghum. Annuleren is niet mogelijk. Bij verhindering kan natuurlijk altijd een vervanger van jouw inschrijving gebruikmaken. Wil je een vervanger doorgeven? Stuur dan een e-mail naar aanmelder@bsl.nl.

Cedeo erkend
Met dit klanttevredenheidsoordeel is de kwaliteit van onze congressen en masterclasses ruimschoots gewaarborgd. Cedeo is een onafhankelijke intermediair die opleidingsinstituten toetst. Lees meer over de CEDEO erkenning.

 


Accreditatie
Het Nursing Festival staat gelijk aan een studiebelasting van 4 uur.
Het congres is geaccrediteerd voor 4 punten door het Kwaliteitsregister V&VN (scholing algemeen).


Contact
Voor vragen met betrekking tot inschrijven is onze klantenservice bereikbaar op het telefoonnummer 030 – 6 38 36 38 of per e-mail via aanmelder@bsl.nl.

Sponsormogelijkheden
Kom in contact met de doelgroep. De Nursing Experience is het grootste bij- en nascholingsevenement voor verpleegkundigen en verzorgenden in Nederland al jaren lang is deze winter editie helemaal uitverkocht. Daarom dit jaar voor het eerst een Nursing Experience Festival summer edition. Het biedt u de mogelijkheid om kwalitatief contact te hebben met de verpleegkundigen en verzorgenden.

Meer informatie? Neem vrijblijvend contact op met onze accountmanager Nursing Festival.