Masterclass Vakbekwaam indiceren

Voor wijkverpleegkundigen die hun vaardigheden in het indiceren willen versterken
Masterclass Vakbekwaam indiceren_Nursing_januari 2020

Jouw indicatie zorgt ervoor dat de cliënt de juiste zorg krijgt. Het is dus belangrijk dat je je vaardigheden hierin blijft verbeteren. Vakbekwaam indiceren is dé manier om voor elkaar te krijgen dat cliënten jou voldoende vertrouwen om samen te doen wat nodig is.

Ben jij wijkverpleegkundige en wil je jouw vaardigheden in het indiceren naar een hoger niveau tillen? Schrijf je dan in voor de masterclass Vakbekwaam Indiceren.

Wat kun je verwachten?

  • Meer over de verschillen tussen de diverse classificatiesystemen
  • Werken aan concrete casuïstiek, met actrice!
  • Aan de slag in kleine groepen en oefenen met je eigen classificatiesysteem (Omaha System of Nanda-I/NIC/NOC)
  • Tips & tricks om jouw indicatiestellingen nog beter te maken

Voorproefje? Bekijk de video:

Bekijk het programma >

Let op: er is slechts een bepaald aantal plaatsen beschikbaar.

Voorbereiding
Vooraf ontvang je casuïstiek om zelf door te lezen en uit te werken, zodat je voorbereid op de masterclass komt.

9.00
Ontvangst
9.30
Opening door de dagvoorzitter
9.40
Lees meer Sluiten
Vakbekwaam indiceren anno nu

Tijdens de plenaire introductie wordt er samen met de deelnemers gesproken over hun ervaringen sinds de ingang van het indiceren en zorg organiseren in de wijk. En zal er vooral ook worden besproken wat er beter zou kunnen. Er zal worden ingegaan op vragen als:

  • Tegen welke uitdagingen lopen verpleegkundigen aan? Wat zijn de maatschappelijke uitdagingen?
  • Hoe zorgen jij en jouw collega-wijkverpleegkundigen ervoor dat het diagnosticeren, indiceren en organiseren niet alleen op hoog niveau blijft, maar ook continu verbetert?
  • En wat kan intercollegiale toetsing bijdragen aan de kwaliteit van zorg?

10.25
Lees meer Sluiten
De verschillende classificatiesystemen

Hoe zien het Omaha System en Nanda-I/NIC/NOC er precies uit? Hoe werken zij? En wat zijn de verschillen en overeenkomsten? Je wordt meegenomen in beide systemen.

11.10
Pauze
11.30
Lees meer Sluiten
Laatste vragen van de casus bespreken met de cliënt zelf

Tijdens dit onderdeel kun je aan de cliënt zelf de onderdelen uit je voorbereide casus toetsen: diagnoses – doel – interventies

12.30
Lunchpauze
13.15
Lees meer Sluiten
Aan de slag met casuïstiek uit de praktijk

We gaan verder aan de slag met de casus uit de voorbereiding. Na een korte introductie ga je in kleine groepen van zo’n 10 personen aan de slag met een casus uit de praktijk waarbij de diverse stappen voor het indiceren worden doorlopen. Vanaf nu zal er begeleiding zijn van diverse docenten die werkzaam zijn bij zorgaanbieders die werken met Omaha en met Nanda. Het doel van dit uur is het uitwerken van de ‘voorkant’ van het verpleegkundig proces: anamnese en diagnose.

Let op! De groepen worden ingedeeld op vergelijkbaar niveau (beginner/gevorderd) en je zult de casus verder uitwerken in je eigen classificatiesysteem Omaha System of Nanda-I/NIC/NOC.

14.35
Pauze
14.55
Lees meer Sluiten
Verder werken aan de casus

Je werkt verder in kleine groepen aan de casus in je eigen classificatiesysteem waarbij de nadruk nu ligt op de ‘achterkant’ van het verpleegkundig proces: doelen, organisatie, uitvoering en resultaat.

16.00
Lees meer Sluiten
Reflectie a.d.h.v intercollegiale toetsing

Beginners en gevorderden van de verschillende classificatiesystemen worden ‘gemixt’ en gaan in nieuwe groepen aan de slag met de uitkomsten van de casus. Je bespreekt de uitkomsten met elkaar en bevraagt elkaar kritisch.

17.00
Einde

Docent Henk Rosendal over de Masterclass Vakbekwaam indiceren:

Terugblik vorige edities
Dit is alweer de 7e editie van de Masterclass Vakbekwaam indiceren van Nursing. Ben jij van plan om er deze editie ook bij te zijn? En ben je benieuwd wat je kunt verwachten? Bekijk de video of lees de reacties van oud deelnemers.

Ervaringen van deelnemers van vorige edities:
‘Het was interactief, niet eenzijdig zoals een college. Dat maakt het leuk!’
‘Prettig om van tevoren de casus voor te bereiden. Goede docenten, duidelijk programma en planning.’
‘Ik vond het fijn om de casus uit te werken in een kleine groep. Verder hebben we een
mooie praktijk situatie gespeeld met de actrice, wat ontzettend leerzaam was.’
‘Het contact met andere wijkverpleegkundigen heb ik als zeer positief ervaren. We hebben de laatste ontwikkelingen met elkaar besproken en samen gewerkt aan de casus.’
‘Het interactieve deel met de actrice is me heel erg goed bevallen. Het is niet alleen luisteren, maar ook deel uitmaken van de masterclass!’
‘De dag was goed in elkaar gezet, professioneel, leuk gedaan met degene die het presenteerden en de actrice was ook leuk.’
‘Heel fijn om zo met verschillende collega‘s de diepgang in te gaan van ons vak. deze dag heeft mij veel inzichten en kennis opgeleverd.’
‘Super leerzame dag waar ik niet over uitgesproken raak. Als je nu aan mij vraagt ‘‘wat heb je nou geleerd‘‘, zou ik het niet met specifieke woorden kunnen benoemen. Het is een manier van denken en beoordelen die nu een verandering doormaakt en dat is niet in woorden of begrippen te onderdrukken.’

Ben jij er deze editie ook bij?

Wil je alvast meer weten over vakbekwaam indiceren?

De docenten van de masterclass, Henk Rosendal en José van Dorst, schreven samen met Silke F. Metzelthin een artikel voor het Nederlands Tijdschrift voor Evidence Based Practice (2-2017):

Classificeren met Omaha versus NANDA: Maakt het uit wat je gebruikt? >>

Doelgroep
Wijkverpleegkundigen die hun vaardigheden in het indiceren willen versterken. Na het volgen van deze dag heb je tips & tricks ontvangen die het indicatieproces vergemakkelijken. Let op! Dit is niet een masterclass waarbij bevoegdheid verkregen wordt om te mogen indiceren.

Tarieven*
Voor de eerste 25 aanmelders € 279,-
Regulier tarief € 299,-

* Tarieven zijn btw vrij

Beperkt aantal plaatsen! Direct inschrijven >>

Locatie
Amersfoortseweg 98, 3941 EP Doorn
Routebeschrijving >>

Cedeo erkend
Met dit klanttevredenheidsoordeel is de kwaliteit van onze congressen en masterclasses ruimschoots gewaarborgd. Cedeo is een onafhankelijke intermediair die opleidingsinstituten toetst. Lees meer over de CEDEO erkenning.

Btw-vrij door CRKBO registratie
Springer Media B.V., waarvan Bohn Stafleu van Loghum onderdeel uitmaakt, is als instelling geregistreerd in het Centraal Register Kort Beroepsonderwijs (CRKBO). Door deze CRKBO registratie mogen wij onze congressen btw-vrij aanbieden. Lees meer over de CRKBO registratie.

Accreditatie
De masterclass staat gelijk aan een studiebelasting van 6 uur. Accreditatie wordt aangevraagd bij het Accreditatiebureau Kwaliteitsregister V&V.

Contact:

Klantenservice (inschrijving/aanmelding)

T: 030 638 36 38
E: aanmelder@bsl.nl

Yefke Patiwael (inhoudelijke vragen)

Congresontwikkelaar
T: 030 638 38 49
M: 06 22 70 62 53
E: yefke.patiwael@bsl.nl

Yvette de Jager (logistieke vragen)

Congrescoördinator
T: 030 638 37 11
M: 06 12 96 47 98
E: yvette.dejager@bsl.nl

Dyron Bijl (sponsormogelijkheden)

Sales
T: 010 742 19 41
E: dyron@crossmedianederland.com

Annuleren
Je inschrijving is alleen schriftelijk te annuleren. Annuleer je tot vier weken voor aanvang van het event, dan brengen wij € 50,00 p.p. aan administratiekosten in rekening. Bij een meerdaagse masterclass of congressen met een deelnameprijs vanaf € 950,00 p.p. bedragen de administratiekosten € 250,00 p.p. Bij een masterclass of congres met een deelnameprijs van minder dan € 125,00 p.p. bedragen de administratiekosten € 35,00 p.p.. Meld je je binnen vier weken voor aanvang af? Dan zijn we helaas genoodzaakt het volledige inschrijfbedrag te berekenen. Overigens kun je bij verhindering ook een vervanger van je inschrijving gebruik laten maken.