Masterclass Vakbekwaam indiceren

Voor wijkverpleegkundigen die hun vaardigheden in het indiceren willen versterken

Als wijkverpleegkundige heb je al enige ervaring opgebouwd met indiceren. Hoe gaat het tot nu toe? Hoe kun je jouw indicatie nog beter onderbouwen? Hoe kunnen collega’s daarbij helpen?

Deze editie is uitverkocht. Bekijk de eerstvolgende datum >>

Jouw indicatie zorgt ervoor dat de cliënt de juiste zorg krijgt. Het is dus belangrijk dat je je vaardigheden hierin blijft verbeteren. Vakbekwaam indiceren is dé manier om voor elkaar te krijgen dat cliënten jou voldoende vertrouwen om samen te doen wat nodig is.

Ben jij wijkverpleegkundige en wil je jouw vaardigheden in het indiceren naar een hoger niveau tillen? Kom dan naar de masterclass Vakbekwaam Indiceren.

Wat kun je verwachten?

  • Meer over de verschillen tussen de diverse classificatiesystemen
  • Werken aan concrete casuïstiek, met actrice!
  • Aan de slag in kleine groepen en oefenen met je eigen classificatiesysteem (Omaha System of Nada-I/NIC/NOC)

Waarom deelnemen?

  • Je oefent/traint in één dag jouw vaardigheden in het indiceren
  • Je ontvangt tips & tricks om jouw indicatiestellingen nog beter te maken
  • Je leert over de kwaliteitsborging van het verpleegkundig indiceren d.m.v. intercollegiale toetsing

Bekijk het programma >

Voorbereiding
Vooraf ontvang je casuïstiek om zelf door te lezen en uit te werken, zodat je voorbereid op de masterclass komt.

9.00
Ontvangst
9.30
Lees meer Sluiten
Vakbekwaam indiceren anno nu

Tijdens de plenaire introductie wordt er samen met de deelnemers gesproken over hun ervaringen sinds de ingang van het indiceren en zorg organiseren in de wijk. En zal er vooral ook worden besproken wat er beter zou kunnen. Er zal worden ingegaan op vragen als:

  • Tegen welke uitdagingen lopen verpleegkundigen aan? Wat zijn de maatschappelijke uitdagingen?
  • Hoe zorgen jij en jouw collega-wijkverpleegkundigen ervoor dat het diagnosticeren, indiceren en organiseren niet alleen op hoog niveau blijft, maar ook continu verbetert?
  • En wat kan intercollegiale toetsing bijdragen aan de kwaliteit van zorg?

10.00
Lees meer Sluiten
De verschillende classificatiesystemen

Hoe zien het Omaha System en Nanda-I/NIC/NOC er precies uit? Hoe werken zij? En wat zijn de verschillen en overeenkomsten? Je wordt meegenomen in beide systemen.

11.10
Pauze
11.30
Lees meer Sluiten
Laatste vragen van de casus bespreken met de cliënt zelf

Tijdens dit onderdeel kun je aan de cliënt zelf de onderdelen uit je voorbereide casus toetsen: diagnoses – doel – interventies

12.30
Lunch
13.15
Lees meer Sluiten
Aan de slag met casuïstiek uit de praktijk

We gaan verder aan de slag met de casus uit de voorbereiding. Na een korte introductie ga je in kleine groepen van zo’n 10 personen aan de slag met een casus uit de praktijk waarbij de diverse stappen voor het indiceren worden doorlopen. Vanaf nu zal er begeleiding zijn van diverse docenten die werkzaam zijn bij zorgaanbieders die werken met Omaha en met Nanda. Het doel van dit uur is het uitwerken van de ‘voorkant’ van het verpleegkundig proces: anamnese en diagnose.

Let op! De groepen worden ingedeeld op vergelijkbaar niveau (beginner/gevorderd) en je zult de casus verder uitwerken in je eigen classificatiesysteem Omaha System of Nanda-I/NIC/NOC.

14.15
Pauze
14.30
Lees meer Sluiten
Verder werken aan de casus

Je werkt verder in kleine groepen aan de casus in je eigen classificatiesysteem waarbij de nadruk nu ligt op de ‘achterkant’ van het verpleegkundig proces: doelen, organisatie, uitvoering en resultaat.

15.30
Lees meer Sluiten
Reflectie a.d.h.v intercollegiale toetsing

Beginners en gevorderden van de verschillende classificatiesystemen worden ‘gemixt’ en gaan in nieuwe groepen aan de slag met de uitkomsten van de casus. Je bespreekt de uitkomsten met elkaar en bevraagt elkaar kritisch.

17.00
Einde

Kjell Lutz

Kjell Lutz heeft organisatiepsychologie in Utrecht gestudeerd waarbij hij zich heeft gespecialiseerd in kennisoverdracht. Na zijn studie is hij eerst gaan werken als projectleider van e-learning cursussen en daarna als trainer. Hij heeft vele soorten doelgroepen getraind van advocaten tot food producenten, van accountants tot politiemedewerkers en van HR consultants tot gemeente ambtenaren. Tijdens dit werk ontdekte hij zijn passie voor het podium, eerst als spreker en later als dagvoorzitter.

Henk Rosendal

Henk Rosendal is lector Wijkzorg aan de Hogeschool in Rotterdam. Hij startte samen met José van Dorst de Stichting Bevordering Wijkverpleegkunde (SBW).

José van Dorst

Vakinhoudelijk manager van de wijkverpleegkundigen binnen TWB, Thuiszorg met Aandacht
José van Dorst is vakinhoudelijk manager van de wijkverpleegkundigen binnen TWB, Thuiszorg met Aandacht. Zij startte samen met Henk Rosendal de Stichting Bevordering Wijkverpleegkunde (SBW).

Petra van Hartskamp

Petra van Hartskamp (1964) studeerde in 1988 af aan de Amsterdamse theaterschool. Speelde en maakte diverse theaterproducties. Daarnaast speelde ze in TV producties zoals Pleidooi, Westenwind, GTST, Flodder, ONM, De geheime Dienst e.a. Gaf theaterworkshops bij Buitenkunst en les op verschillende theateropleidingen. Na een aantal jaren ook als rollenspelactrice te hebben gewerkt, deed ze de Post HBO opleiding tot coach en communicatietrainer ‘Trainen met Hart en Ziel’ en richtte Helder-Communiceren op. Volgde de afgelopen jaren: Dramatechnieken in coaching en training bij Lex Mulder, Reflecteren In Actie (Argyris) bij Het Consulaat, Voice Dialogue bij Berry Collewijn, de studie Jung psychologie bij Karen Hamakers-Zondag, Deep Democracy bij Myrna Lewis en Yonathan Keren en Systemisch werken in organisaties bij Phoenix Opleidingen. Daarnaast is zij gecertificeerd Belbin Teamroltrainer.

Wil je alvast meer weten over vakbekwaam indiceren?

De docenten van de masterclass, Henk Rozendal en José van Dorst, schreven samen met Silke F. Metzelthin een artikel voor het Nederlands Tijdschrift voor Evidence Based Practice (2-2017):

Classificeren met Omaha versus NANDA: Maakt het uit wat je gebruikt? >>

Doelgroep
Wijkverpleegkundigen die hun vaardigheden in het indiceren willen versterken. Na het volgen van deze dag heb je tips & tricks ontvangen die het indicatieproces vergemakkelijken. Let op! Dit is niet een masterclass waarbij bevoegdheid verkregen wordt om te mogen indiceren.

Tarief
299,- per persoon (btw-vrij)

Deze datum is uitverkocht. Bekijk de volgende editie >>

Locatie
Amersfoortseweg 98, 3941 EP Doorn
Routebeschrijving >>

Cedeo erkend
Met dit klanttevredenheidsoordeel is de kwaliteit van onze congressen en masterclasses ruimschoots gewaarborgd. Cedeo is een onafhankelijke intermediair die opleidingsinstituten toetst. Lees meer over de CEDEO erkenning.

Btw-vrij door CRKBO registratie
Springer Media B.V., waarvan Bohn Stafleu van Loghum onderdeel uitmaakt, is als instelling geregistreerd in het Centraal Register Kort Beroepsonderwijs (CRKBO). Door deze CRKBO registratie mogen wij onze congressen btw-vrij aanbieden. Lees meer over de CRKBO registratie.

Accreditatie
De masterclass staat gelijk aan een studiebelasting van 6 uur. Accreditatie wordt aangevraagd bij het Accreditatiebureau Kwaliteitsregister V&V.

Contact:

Klantenservice (inschrijving/aanmelding)

T: 030 638 36 38
E: aanmelder@bsl.nl

Yefke Patiwael (inhoudelijke vragen)

Congresontwikkelaar
T: 030 638 38 49
M: 06 22 70 62 53
E: yefke.patiwael@bsl.nl

Yvette de Jager (logistieke vragen)

Congrescoördinator
T: 030 638 37 11
M: 06 12 96 47 98
E: yvette.dejager@bsl.nl

Dyron Bijl (sponsormogelijkheden)

Sales
T: 010 742 19 41
E: dyron@crossmedianederland.com

Annuleren
Je inschrijving is alleen schriftelijk te annuleren. Annuleer je tot vier weken voor aanvang van het event, dan brengen wij € 50,00 p.p. aan administratiekosten in rekening. Bij een meerdaagse masterclass of congressen met een deelnameprijs vanaf € 950,00 p.p. bedragen de administratiekosten € 250,00 p.p. Bij een masterclass of congres met een deelnameprijs van minder dan € 125,00 p.p. bedragen de administratiekosten € 35,00 p.p.. Meld je je binnen vier weken voor aanvang af? Dan zijn we helaas genoodzaakt het volledige inschrijfbedrag te berekenen. Overigens kun je bij verhindering ook een vervanger van je inschrijving gebruik laten maken.