Congres Kleinschalig Zorgen

Ontwikkel je kennis om de kwaliteit van kleinschalig zorgen te verhogen

Kleinschalig Zorgen: een voor de bewoner gecreëerde herkenbare vertrouwde en veilige woonomgeving en de zorg en begeleiding is afgestemd op de gewoontes en behoeftes. Hoe bied je nog betere zorg binnen het kleinschalig zorgen? Hoe houd je het niveau hoog, je werk leuk en de kleinschaligheid intact?

Tijdens dit congres geven we antwoorden en praktische handvatten om het kleinschalig zorgen gezamenlijk zo succesvol mogelijk te maken. Keer huiswaarts met inspiratie en ideeën die je direct kunt toepassen in de dagelijkse praktijk.

Kom naar het congres Kleinschalig Zorgen en werk mee aan een thuis!

Onderwerpen op het programma:

  • De laatste ontwikkelingen rond kleinschalig zorgen
  • Best Practices: leer van verschillende experts uit de (kleinschalige) zorg
  • Hoe krijg je bewoners weer in beweging?
  • OmDenken in de (dementie)zorgwereld
  • Kleinschalig zorgen in de wereld van psychiatrie
  • Familieparticipatie; hoe ben je een goede spil in het netwerk van de bewoner
  • Wet Zorg en Dwang: in de praktijk

Met een managementtraject in de middag.

Ervaringen van deelnemers in 2019:
“Het was een hele indrukwekkende leerzame dag.”
“Het was een leuke dag, met veel herkenning en ik heb weer een hoop nieuwe ideeën die we kunnen doorvoeren op de locatie.” 
“Ik heb mijn kennis weer opgefrist. Ik vond het leuk om de volgende dag mijn nieuwe inzichten en kennis aan mijn collega’s over te dragen.”
”Ik heb veel handvatten gekregen om mee te nemen naar de werkvloer.”

Congres Kleinschalig Zorgen | Programma

09.00 uur
Ontvangst
09.30 uur
Opening door de dagvoorzitter Joost Hoebink
09.40 uur
Lees meer Sluiten
Openingspresentatie ”Leve de kleinschaligheid”

Hugo Borst en Carin Gaemers nemen je tijdens hun openingspresentatie op een inspirerende wijze mee in hun visie op de kleinschalige zorg in Nederland.

10.15 uur
Lees meer Sluiten
Anders denken: verandering gevraagd in blik en actie bij mensen met dementie

Juist onder tijdsdruk en met personeelstekorten zullen we anders moeten gaan kijken en handelen: doorbrekende gedachten in het beleid van de zorg van mensen met dementie. Hoe kun je je taak aangaan? Hoe kun je er zijn voor de mensen met dementie in deze veranderende wereld in de zorg? Hoe krijg je tijd terug voor de mensen met dementie? Hoe kun je aan het eind van je dienst naar huis gaan met een voldaan gevoel? Heb je te maken met ziekteverzuim, overbelasting, tijdstekort? Het kan anders het moet anders! Naast wij zelf hebben ook de bewoners last van onze drukte: bewoners voelen zich verloren door de drukte van ons. Laten we met elkaar weer rust creëren. Laat je door Jos Cuijten inspireren in haar nieuwe presentatie.

10.45 uur
Lees meer Sluiten
Kleinschalig zorgen met psychiatrische problemen

Meer informatie volgt

11.15 uur
Koffie- en theepauze
11.45 uur

Leer van de ervaringen van 2 kleinschalig zorgen experts, wat je positie binnen kleinschalig zorgen ook is, het zal je inspireren!

Samen&Anders
Een vernieuwend concept in een verouderd verzorgingshuis waarbij maatschappelijke impact centraal staat.
Door Bob Janse, projectleider Sociale Innovatie van Laurens Wonen

12.50 uur
Lunchpauze
13.50 uur
Lees meer Sluiten
Workshopronde 1 & start managementtraject
14.50 uur
Koffie- en theepauze
15.20 uur
Lees meer Sluiten
Workshopronde 2 & vervolg managementtraject
16.20 uur
Einde & netwerkborrel

Programma onder voorbehoud van wijzigingen

Ervaringen van deelnemers in 2019:

“Ik vind het heel belangrijk om af en toe weer geprikkeld te worden en dat is zeker gebeurd.”
”Ik heb veel geleerd en vooral ook veel inspiratie opgedaan.”
”Het was goed georganiseerd met ruim tijd voor de workshops en een pauze ertussen, zodat je de informatie kon laten bezinken voordat je naar de volgende workshop ging.”

Congres Kleinschalig Zorgen | Workshops

Je weet zelf het beste wat jij wilt leren. Daarom stel je in de middag je eigen programma samen aan de hand van 2 verschillende workshops. Dit kan ook een mix zijn tussen workshops voor verpleegkundigen/verzorgenden en managers.

1.
Lees meer Sluiten
Kleinschalig zorgen en (ouderen)psychiatrie

Meer informatie volgt.

2.
Lees meer Sluiten
Omgevingszorg: kijken door de ogen van mensen met dementie

Hoe komt het dat omgevingszorg niet wordt doorgevoerd, niet wordt opgepakt? Terwijl het werk er zoveel leuker van wordt. In deze praktische workshop leer je wat jij kan toepassen, je maakt het leven voor mensen met dementie beter en je eigen werk leuker! Door jarenlange observaties met name in zorginstellingen kwam Jos Cuijten erachter dat de wereld waar mensen met dementie wonen is afgestemd op ons mensen met gezonde hersenen. Cuijten: “Ze wonen er omdat wij er werken in plaats van dat wij er werken omdat zij er wonen”. Voor mensen met ‘gezonde’ hersenen is het een uitdaging een brug te slaan naar mensen met ‘beschadigde’ hersenen zoals bij dementie. In deze workshop leer je hoe een beschadigd brein werkt en hoe een gunstige leefomgeving kan helpen daarmee om te gaan. Kijk door de ogen van mensen met dementie dus!

3.
Lees meer Sluiten
Keep It Simple! - Over kwaliteitssystemen voor kleinschalige zorgaanbieders

Werken in de zorg doe je vanuit je hart. Regels, protocollen en afvinklijsten leiden af van waar de zorg om draait. Tegelijk gun je de bewoners van je zorginstelling de best mogelijke zorg. Hoe zorg je er als kleinschalige zorgaanbieder voor dat de zorg in jouw instelling goed en veilig is?

4.
Lees meer Sluiten
Wet Zorg en Dwang: in de praktijk

De Wet Zorg en Dwang vervangt de BOPZ. Hiermee worden onvrijwillige zorg en versterking van de rechtspositie van cliënten duidelijker geregeld. Dit zal gevolgen hebben voor de zorg in de praktijk; kies je voor veiligheid en vrijheidsbeperking of ga je op zoek naar alle mogelijkheden voor zorg zónder dwang? Ben je benieuwd wat voor gevolgen de Wet Zorg en Dwang voor jou heeft en wil jij graag praktische tips? Kom dan naar deze workshop!

5.
Lees meer Sluiten
Hoe krijg je de familie mee?

Meer informatie volgt.

6.
Lees meer Sluiten
Hoe voeg je eenvoudig vitaliteit toe aan het leven van de bewoner?

Dagelijks waardevolle contact momenten en een actieve leefstijl dragen bij aan hogere kwaliteit van leven. Vitaliteit gaat over levendigheid en levenskracht en hoe je behoeftefrustraties wegneemt waardoor je uit het overleef stand letterlijk en figuurlijk uitstapt. Bewegen is meer dan sport en spel, bewegen is mobiliteit ofwel vrijheid, bewegen is gedrag ofwel een communicatievorm. Je kan met een gerust hart aannemen dat bewegen een waardevolle tool is om levensvragen te beantwoorden en levensdoelen te behalen.

Jij als zorgprofessional speelt hierbij een belangrijke rol. Want bewegen kan altijd en overal. Tijdens deze workshop neemt Azmi je op een energieke en creatieve manier mee in zijn verhaal. Je zult kennis maken met verschillende mobiliteitsdomeinen binnen verschillende bestaansvelden. En zoals elke tool die men in kan zetten binnen de gezondheidszorg  om bepaalde doelen te bereiken, zal je handvatten krijgen waardoor je in staat bent om bewegen in te zetten voor een vitaler mens maar ook om gezondheid te bevorderen, beschermen en handhaven.

7.
Lees meer Sluiten
Problemen in de prikkelverwerking, wat kun jij doen?

Bewoners: Jong, oud, mensen met een diagnose als autisme, ADHD of dementie ervaren soms flinke problemen in de prikkelverwerking. Het brein kan de sensorische informatie niet goed organiseren. En omdat de samenhang tussen hersenen en gedrag heel sterk is, zal ook het gedrag minder georganiseerd zijn. Dat kan zich op een heleboel verschillende manieren uiten, wat herkennen van de problemen soms moeilijk maakt. Wat kun je betekenen voor bewoners die dagelijks last hebben van prikkels? Door hier goed te kunnen inspelen, kun je ook problemen oplossen omtrent gedrag.

Congres Kleinschalig Zorgen | Sprekers

Tijdens dit congres geven experts jou praktische handvatten en beantwoorden ze velen vragen, zodat jij jouw kleinschalige instelling zo succesvol mogelijk kunt maken.

Congres Kleinschalig Zorgen | Praktische informatie

Wanneer
Dinsdag 21 april 2020

Waar
De ReeHorst
Bennekomseweg 24
6717 LM EDE (Gld) (routebeschrijving)

De ReeHorst ligt op slechts 5 minuten rijden vanaf de A12 en de A30.
De ReeHorst ligt op slechts 5 minuten loopafstand van NS station Ede-Wageningen.

Tarieven
Kom samen met je team!
239,- p.p. (btw vrij) | Vroegboektarief t/m 16 februari 2020
279,- p.p. (btw vrij) | Regulier tarief
239,- p.p. (btw vrij) | Abonneetarief Nursing, TVV en TVZ
239,- p.p. (btw vrij) | Ledentarief NU ’91*

*Niet geldig in combinatie met andere kortingen en acties van (onderdelen van) Bohn Stafleu van Loghum.

Accreditatie
Het congres is geaccrediteerd voor 4 punten bij Kwaliteitsregister V&V. Accreditatie wordt aangevraagd bij de NVvPO (nascholing voor praktijkondersteuners). Vul je relatienummer in op het inschrijfformulier als je voor accreditatie in aanmerking wilt komen.

Cedeo erkend
Met dit klanttevredenheidsoordeel is de kwaliteit van onze congressen en masterclasses ruimschoots gewaarborgd. Cedeo is een onafhankelijke intermediair die opleidingsinstituten toetst. Lees meer over de CEDEO erkenning.

Btw vrij door CRKBO registratie
Springer Media B.V., waarvan Bohn Stafleu van Loghum onderdeel uitmaakt, is als instelling geregistreerd in het Centraal Register Kort Beroepsonderwijs (CRKBO). Door deze CRKBO registratie mogen wij onze congressen btw vrij aanbieden. Lees meer over de CRKBO registratie.

Voor wie?
Alle verpleegkundigen (algemeen, geriatrie, wijk, gespecialiseerd, in opleiding, ZZP), casemanager dementie, verzorgenden, helpenden, praktijkondersteuners, ouderenpsychologen, docenten, activiteitenbegeleiders, dagbestedingscoaches, medewerkers maatschappelijke zorg en overige geïnteresseerden.

Contact:

Klantenservice (inschrijving/aanmelding)

T: 030 638 36 38
E: aanmelder@bsl.nl

Christa van den Hurk (inhoudelijke vragen)

Congresontwikkelaar
T: 030 638 38 51
M: 06 12 56 78 75
E: christa.van.den.hurk@bsl.nl

Eefje Korten (logistieke vragen)

Congrescoördinator
T: +31306383653
E: eefje.korten@bsl.nl

Dyron Bijl (sponsormogelijkheden)

Sales
T: 010 742 19 41
E: dyron@crossmedianederland.com


Annuleren

Annulering dien je schriftelijk aan ons te melden. In geval van annulering tot uiterlijk 4 weken voor de datum van het congres of evenement wordt € 50 (incl. btw) in rekening gebracht. De administratiekosten bedragen € 35 (incl. btw) indien de kosten van het betreffende congres of evenement minder dan € 100 (excl. btw) bedragen. In geval van annulering binnen 4 weken voor de opleidingsdatum wordt het volledig verschuldigde bedrag in rekening gebracht. De betreffende deelnemer kan zich bij verhindering wel kosteloos laten vervangen door een ander.