Masterclass Klinisch redeneren

Analyseren, verduidelijken en benoemen van probleemsituaties

De masterclass Klinisch redeneren gaat online door!
Goed nieuws: de masterclass Klinisch redeneren gaat online door. Je kunt de masterclass vanuit huis veilig en op afstand bijwonen. Aanmelden voor deze interactieve masterclass, inclusief masterclasspakket is nog steeds mogelijk.

Weet jij welke competenties van belang zijn in het proces van klinisch redeneren? En welke vragen en afwegingen op zijn plaats zijn? ‘Het analyseren van problematiek’ wordt vaak gezien als het moeilijkste onderdeel van klinisch redeneren. Je hebt daarin namelijk niet alleen flink veel mensenkennis nodig, maar ook veel biomedische kennis van anatomie, fysiologie, pathofysiologie én farmacotherapie.

Til jouw vaardigheden naar een hoger niveau
Op 18 juni organiseert Nursing in samenwerking met dé expert op het gebied van klinisch redeneren en schrijver van de ProActive Nursing boeken, Marc Bakker, de masterclass Klinisch redeneren. Een masterclass voor de verpleegkundige die zijn/haar eigen vaardigheden naar een hoger niveau wil tillen. Bekijk het programma.

‘De masterclass Klinisch redeneren van Nursing is een múst voor iedere verpleegkundige die nou eindelijk eens wil weten hoe we het klinisch redeneren op een interprofessionele wijze in praktijk kunnen brengen. Klinisch redeneren zoals het bedoeld is dat wil zeggen door verpleegkundigen en voor de belangen van de patiënt.’ Docent Marc Bakker

Benieuwd wat je kunt verwachten? Bekijk de video:

5 redenen waarom je deze masterclass niet mag missen:

  • Je leert het International Classification of Functioning, Disability and Health (ICF) model te gebruiken
  • Je gaat in kleine groepen werken aan casuïstiek uit de praktijk (voor verschillende branches)
  • Je werkt onder begeleiding van Klinisch redeneren expert Marc Bakker
  • Je gaat aan de slag met het online kennis en sociaal leersysteem MOOS van VUmc
  • Je ontvangt 6 accreditatiepunten!

Meld je vandaag nog aan voor de Nursing masterclass Klinisch redeneren en leer in één dag probleemsituaties beter te analyseren, verduidelijken en te benoemen.

Kan je niet op 18 juni?
Kom dan naar de masterclass Klinisch redeneren op 9 december 2021.

9.00
Online inloop en ontvangst
9.15
Opening door de dagvoorzitter
9.30
Lees meer Sluiten
Kennismaking met het praktijkmodel klinisch redeneren 'Hoe gaat het?'

Tijdens het ochtendprogramma ligt het accent op de praktijkcompetenties van het klinisch redeneren en de drie focussen in de zorg. Vanuit de vraag ‘hoe gaat het op dit moment met de patiënt?’ is het praktijkmodel klinisch redeneren ontwikkeld waarmee je in de beroepspraktijk op een eenduidige manier leert redeneren. Dit model is universeel, toepasbaar door iedere verpleegkundige en in iedere zorgsetting binnen de gezondheidszorg, bij iedere patiënt.

10.30
Ochtendpauze
11.00
Lees meer Sluiten
Start met het werken aan een gemeenschappelijke casus

Tijdens dit onderdeel ga je oefenen met het praktijkmodel van het klinisch redeneren. Hierbij wordt er gebruik gemaakt van casuïstiek en wordt er van jou als deelnemer verwacht dat je meedenkt en input levert in de uitwerking daarvan.

12.30
Lunchpauze
13.30
Lees meer Sluiten
Introductie van MOOS (online kennis- en sociaal leerplatform)

MOOS is een geheel nieuw ontwikkeld online kennis- en sociaal leerplatform ingericht door ProActive Nursing. Met MOOS kun je op je werkplek het klinisch redeneren op een eenduidige manier in praktijk te brengen. Je kunt je individueel, maar vooral ook samen met anderen op een opbouwende en uitdagende wijze ontwikkelen t.a.v. het klinisch redeneren. Ga als eerste aan de slag met het mobiele sociale leersysteem van VUmc. Leren van elkaar en leren met elkaar!

13.45
Lees meer Sluiten
Uitwerken van casuïstiek in MOOS

Wat als comorbiditeit en multimorbiditeit om de hoek komen kijken? In dit onderdeel krijg je uitleg over wat je moet doen als het klinisch redeneer- en besluitproces door comorbiditeit en multimorbiditeit verder uitgewerkt moeten worden middels MOOS. Deelnemers worden opgesplitst in kleinere groepen en werken samen de casuïstiek uit.

Gedurende de middag zijn er tussendoor zogenaamde Q&A (vraag en antwoord) momenten, waarbij de werkgroepen hun uitkomsten onderling bespreken en er gelegenheid is om vragen en antwoorden te bespreken. Hiervoor zijn meerdere docenten vanuit VUmc Amstel Academie aanwezig.

14.30
Middagpauze
15.00
Lees meer Sluiten
Werken aan complexe comorbiditeit/multimorbiditeit casussen

Start met werken aan casussen met complexere vraagstukken horend bij comorbiditeit/multimorbiditeit. Wederom in werkgroepen.

16.00
Lees meer Sluiten
Afsluiting: wat waren jouw leerervaringen?

Tijdens deze afsluiting wordt in een laatste Q&A sessie ingegaan op de vragen: Wat waren jouw leerervaringen vandaag? Wat neem je mee naar huis?

16.15
Einde

Kan je niet op 18 juni?
Kom dan naar de masterclass Klinisch redeneren op 9 december 2021.

Kan je niet op 18 juni?
Kom dan naar de masterclass Klinisch redeneren op 9 december 2021.

Bekijk de video
Ben je benieuwd wat je precies gaat leren tijdens de Masterclass Klinisch Redeneren? Marc Bakker geeft een tipje van de sluier in de onderstaande video’s:

Wat vinden jouw collega’s van de masterclass?
Ruim 1500 collega-verpleegkundigen ging je voor en leerden tijdens de masterclass in één dag het klinisch redeneren op interprofessionele wijze in de praktijk te brengen. Zij beoordelen de masterclass gemiddeld met een 8,2.

  • ‘Veel verdieping en fijn dat er veel casuïstiek gebruikt wordt ter verduidelijking.’
  • ‘Het enthousiasme en de betrokkenheid waarmee de masterclass gegeven wordt.’
  • ‘Hele fijne sfeer en een veilig gevoel, waardoor je al je vragen kan stellen.’
  • ‘Met nodige finesse wordt een complex gegeven als klinisch redeneren aangeleerd.’
  • ‘Het leren denken volgens bepaald stramien en vertrouwen hebben in – en trots zijn op – mijn capaciteiten als verpleegkundige. Mooi hoe docent Marc Bakker die trots overbracht.’

Kan je niet op 18 juni?
Kom dan naar de masterclass Klinisch redeneren op 9 december 2021.

Wat ‘coronaproof’ nascholen bij ons betekent
Lees hier meer over de maatregelen die wij op de congressen treffen of bekijk de video.

Datum
Vrijdag 18 juni 2021 (volgende editie op 9 december).

Locatie
Online

Voor wie?
Dit congres is bedoelt voor verpleegkundigen, docenten, studenten en overige professionals in de thuiszorg, verpleeghuizen, verzorghuizen, ziekenhuizen, gehandicaptenzorg en maatschappelijke hulpverlening. Andere belangstellenden zijn uiteraard ook van harte welkom.

Tarief
299,- p.p. (btw vrij) | Standaardtarief
279,- p.p. (btw vrij) | Abonnee tarief Nursing en/of TvZ*

*Niet geldig in combinatie met andere kortingen en acties van (onderdelen van) Bohn Stafleu van Loghum

Aanmelden
Meld je aan via het inschrijfformulier.

Accreditatie
Accreditatie is aangevraagd voor 6 punten bij het Kwaliteitsregister V&V en Register Zorgprofessionals (algemene scholing en specialisme wijkverpleegkunde) en het Verpleegkundig Specialisten Register. Vul je relatienummer in op het inschrijfformulier om hiervoor in aanmerking te komen.
De masterclass staat gelijk aan een studiebelasting van 6 uur.

Heb je een suggestie voor accreditatie voor een bepaalde beroepsvereniging?
Mail dan jouw verzoek naar sarah.phillips@bsl.nl. Wij zullen bij voldoende interesse jouw verzoek in overweging nemen.

Cedeo erkend
Met dit klanttevredenheidsoordeel is de kwaliteit van onze congressen en masterclasses ruimschoots gewaarborgd. Cedeo is een onafhankelijke intermediair die opleidingsinstituten toetst. Lees meer over de CEDEO erkenning.

Btw vrij door CRKBO registratie
Springer Media B.V., waarvan Bohn Stafleu van Loghum onderdeel uitmaakt, is als instelling geregistreerd in het Centraal Register Kort Beroepsonderwijs (CRKBO). Door deze CRKBO registratie mogen wij onze congressen btw vrij aanbieden. Lees meer over de CRKBO registratie.

Contact

Vragen over inschrijving/aanmeldingen?

Klantenservice
T: 030 – 638 36 38
E: aanmelder@bsl.nl

Vragen over het programma?

Yefke Patiwael (Portfoliomanager)
T: 030 – 638 38 49
M: 06 – 22 70 62 53
E: yefke.patiwael@bsl.nl

Praktische vragen?

Sarah Phillips (Eventcoördinator)
T: 030 – 638 37 19
M: 06 – 54 74 46 73
E: sarah.phillips@bsl.nl

Vragen over sponsormogelijkheden?

Dyron Bijl (Sales manager)
T: 010 – 742 19 41
E: dyron@crossmedianederland.com

Annuleren
Annulering dien je schriftelijk aan ons te melden. In geval van annulering tot uiterlijk 4 weken voor de datum van het congres of evenement wordt € 50 (incl. btw) in rekening gebracht. De administratiekosten bedragen € 35 (incl. btw) indien de kosten van het betreffende congres of evenement minder dan € 100 (excl. btw) bedragen. In geval van annulering binnen 4 weken voor de opleidingsdatum wordt het volledig verschuldigde bedrag in rekening gebracht. De betreffende deelnemer kan zich bij verhindering wel kosteloos laten vervangen door een ander.

Kan je niet op 18 juni?
Kom dan naar de masterclass Klinisch redeneren op 9 december 2021.