Nursing Festival

Boek nu je tickets voor het verpleegkundig event van 2019!
Nursing Festival - verpleegkundig feestje met inhoud

Een verpleegkundig feestje met inhoud, speciaal voor jou! Kom ook met je collega's genieten van bijzondere workshops, vakinhoudelijke sprekers, leuke muziekoptredens, lekker eten en een gezellige markt!

Nursing Festival: 29 augustus 2019
Je hebt het mooiste vak van de wereld. Maar het is wel elke dag hard werken. Daarom willen we jou in het zonnetje zetten. En dat doen we op het Nursing Festival, op donderdag 29 augustus 2019. Een bezoek staat garant voor de beste sprekers, spraakmakende workshops en heel veel plezier met collega’s.

Wat is er allemaal te doen op Nursing Festival? Bekijk hier het programma >>

iconen Nursing Festival

Inspiratie, ontspanning en inhoud

 • Laat je bijpraten in de best beoordeelde lezingen van het jaar
 • Met onder andere Nederlands beroemdste neurowetenschapper Erik Scherder en modestylist Fred van Leer en nog veel meer topsprekers
 • Geniet van leuke muziekoptredens
 • Doe inspiratie op over de zorg van de toekomst
 • Smul van lekkere hapjes en drankjes
 • Ontdek de innovaties die eraan komen op een gezellige markt
 • Verdiep je kennis met bijzondere workshops en leerzame kennissessies
 • Combineer ontspanning en inhoud op dit unieke festival!

Boek nu je tickets voor het verpleegkundig event van 2019!

Nursing Festival: 29 augustus 2019 | Programma: Wat is er allemaal te doen?

Het programma wordt ontwikkeld met o.a. de beste sprekers, spraakmakende workshops en inspirerende lezingen. Op het Nursing festival stel jij zelf jouw programma samen.

1.

Prof. dr. Erik Scherder heeft aangetoond dat muziek een positief effect heeft op de verbindingen tussen gebieden in het brein. Hoe kun je muziek inzetten als hulpmiddel in de zorg? Muziek, op wat voor manier dan ook beleefd, professioneel of zomaar, passief of actief, kan wonderen doen. Tijdens dit onderdeel beschrijft prof. dr. Erik Scherder hoe en je zal het zelf ervaren. Het belooft een muzikale belevenis te worden.

2.
Lees meer Sluiten
Fashionles

Met het hart op de tong en een flinke dosis humor geeft Fred van Leer op het Nursing Festival fashionles.

Als je een lezing van Fred bij woont dan leer je wat je in de kast moet hebben. Met deze basis  kom je altijd goed voor de dag en heb je geen stress meer in de ochtend. Kortom LEER van FRED.

3.
Lees meer Sluiten
Hoe krijg je mensen met dementie in beweging?

Mensen met dementie willen vaak niet zoveel meer en kunnen ook niet zoveel meer. Toch doen we pogingen om ze in ‘beweging’ te krijgen. Op de vraag ‘wilt u helpen aardappels schillen?’ is het antwoord regelmatig ‘dat heb ik m’n hele leven al gedaan!’. Toch geloven wij er in dat er manieren zijn om mensen met dementie op een laagdrempelige manier tot activiteit te krijgen. Zowel thuis als in een zorginstelling. Hoe? Door het creëren van een uitdagende omgeving, met uitdagingen die passen in de wereld van iemand met dementie. Tijdens deze workshop maak je kennis met een andere manier van denken.

4.
Lees meer Sluiten
Van breinvriendelijk/stressvrij werken, naar boksend uit je hoofd

Teveel te doen en te weinig tijd? Nog erger het blijft allemaal in je hoofd zitten?

De workshop “van breinvriendelijk/stressvrij werken naar boksend uit je hoofd”, neemt jou mee in de werking van het brein.
Na een korte presentatie over het brein en hoe je breinvriendelijk kunt werken door Frans, ga je met Cor aan de slag om al boksend uit je hoofd raken. Hierin zal het boksen gebruikt worden om bewuster te worden van je emoties en gedachten.

Het resultaat na deze workshop:

 • Inzicht in de werking van het brein;
 • Praktische tips om stressvrij te werken
 • Nog meer bewustwording van je fysiek in combinatie met je gedachten.

Frans Duijts, De Hoofdzaken & Cor van Drieberge, De Boksende Coach

5.
Lees meer Sluiten
Speedrekenen met MeneerMegens

Op een andere manier je Verpleegkundig Rekenen verbeteren? Weg met je boeken maar lekker aan de slag samen met de bekende YouTube-leraar MeneerMegens. Voetjes in het gras, rekenmachine en pen in de aanslag en go! Geen stress, want het kan ook relaxt en leuk, daar kun je op rekenen!

Dirk Megens, docent (verpleegkundig) Rekenen en Youtuber

6.
Lees meer Sluiten
Hoe ga je om met verandering?

Verandering is iets dat hoort bij ons leven en werken. Maar hoe ga je daarmee om? Hoe vind je licht in het donker? Hoe zorgen lef, humor, acceptatie en zelfvertrouwen dat obstakels eigenlijk veel kleiner zijn dan ze lijken? De visie van deze spreker is een eye-opener, laat je verrassen en inspireren!
Mystery guest

Hét spectaculaire optreden tijdens de Nursing Experience 2018 gemist? Mis het deze keer zeker niet! Door je collega’s beoordeeld met een 9!

 

7.
Lees meer Sluiten
Pilates; zorg voor jezelf en kom ook een lesje doen!

Ruim 85% van verpleegkundigen en andere zorgmedewerkers kampt met fysieke klachten als rug-, nek- en schouderpijn. Het werken in ongemakkelijke houdingen en fysiek zwaar werk is de grote veroorzaker van deze pijn. Om dit op korte termijn te verlichten nemen we vaak een andere lichaamshouding aan die op lange termijn juist overbelast. Tijdens het Nursing festival bieden we jou Pilates aan waarin we aan de slag gaan met het aanleren van een gezonde houding en de ontwikkeling van een soepele wervelkolom. Elementen die aan bod komen zijn:

 • Verbetering van het lichaam bewustzijn
 • Controleren van de ademhaling tijdens het bewegen
 • Verbeteren van de controle over het lichaam en het bewegen
 • Educatie en verbetering van een juiste houding

Pilates is voor iedereen! In de workshop wordt speciale aandacht besteed aan het uitvoeren van de oefeningen op je eigen niveau en tempo. Aan het einde van de workshop krijg je concrete handvatten en oefeningen mee voor thuis.

Lianne de Jong, MerakiYou

8.
Lees meer Sluiten
Hoe kun je ondervoeding voorkomen?

Het effect van ondervoeding is erg groot. Denk aan een groter valrisico bij ouderen. Daarnaast leidt het tot een slechtere kwaliteit van leven, langer ziekenhuisverblijf, trager herstel van ziekte, sneller ziek worden en vervroegde opnames in verzorgingshuizen en verpleeghuizen. Ondervoeding vroegtijdig signaleren is dus van groot belang. Tijdens deze workshop leer je hoe je dat kunt doen.

Canan Ziylan, docent verpleegkunde aan de Hogeschool Rotterdam en voedingswetenschapper

9.
Lees meer Sluiten
De wereld van de pathologie: hoe is het echt?

Een van de breedste vakken binnen de geneeskunde, een spil in het ziekenhuis; pathologie. Iets met lijken hoor je dan vaak. Wellicht staat het ver van je af, maar het is een specialisme waar je veel van kunt leren. Wat veel mensen vergeten of gewoon niet weten is dat de pathologie als een onzichtbare spil in het ziekenhuis elke dag ziektes bij de levende patiënten een naam geeft. Borstkanker, prostaat- of darmkanker maar ook anatomische nierinsufficiëntie, hersentumoren, bijholte ontstekingen en uitstrijkjes. Het aanbod bij de pathologie is extreem breed. Laat je tijdens deze workshop door Nederlandse bekendste forensisch patholoog Frank van de Goot op humoristische wijze meenemen in de wereld van de pathologie, maar dan hoe het echt is. Een prachtige medische specialisatie die helaas veel te weinig zichtbaar is voor zowel de buitenwereld als voor de zorgprofessional.

Frank van de Goot is Nederlandse bekendste forensisch patholoog.

10.
Lees meer Sluiten
Debrideren op een varkenspoot

Let op, ervaring vereist: deze interactieve workshop is bedoeld voor verpleegkundigen die ervaring hebben met wondzorg.

We gaan werken met de curette op een varkenspoot. Zo ontdek je hoe je het gereedschap vasthoudt en gebruikt, hoe het is om in de huid te snijden en verwijder je zelf een huidlaag van één en vier millimeter. De workshop maakt je niet bekwaam – zo moet je ook weefsels kunnen herkennen, weten wat je doet op welke plaats in het lichaam en de techniek regelmatig uitvoeren onder begeleiding. Maar het is een leuke én leerzame kennismaking om erachter te komen of je je verder wilt bekwamen in scherp debridement. Vragen die tijdens deze workshop worden beantwoord:

 • Welke typen debridement zijn er?
 • Welke methoden van debridement zijn beschreven en wat zijn de voor- en nadelen?
 • Wanneer kies je welke vorm van debridement?
 • Wat zegt de meest recente literatuur over het effect op wondgenezing van een frequent toegepast scherp debridement?

Marco Warbout, wondconsulent Da Vinci Kliniek, Geldrop

      

Dit wil je niet missen, boek nu je tickets.

Nursing Festival: 29 augustus 2019 | Wie komen er allemaal:

Bekijk hier een overzicht van de sprekers en optredens tijdens het Nursing Festival.

Het programma is nog in ontwikkeling, houd de website in de gaten voor de laatste updates!

Dit wil je niet missen!

Nursing Festival: 29 augustus 2019 | Sfeer video

Ben je benieuwd wat je kunt verwachten? Bekijk de video hieronder:

Dit feestje wil je niet missen!

Nursing Festival: 29 augustus 2019 | Interview met Fred van Leer

Met het hart op de tong en een flinke dosis humor geeft modestylist Fred van Leer op het Nursing Festival fashionles. Wil je nu alvast wat tips voor jouw garderobe? Lees dit interview!

Fashionles van Fred van Leer
Fred van LeerDe voorstellingen van het eerste seizoen van zijn theatershow ‘Leer van Fred LIVE’ waren volledig volgeboekt. Ook de kaarten voor de nieuwe 70 shows waarmee Fred van Leer (42) van september 2019 tot mei 2020 door het land trekt, waren in diverse theaters al binnen een paar uur – soms zelfs binnen een kwartier! – uitverkocht. Zijn Instagram-account telt ruim 600.000 volgers, zijn boek ‘Leer van Fred’ is inmiddels aan de vierde druk toe, zijn YouTube-filmpjes worden grijs gedraaid en ook dit jaar is hij bij TLC weer te zien met zijn goed bekeken programma’s ‘Say yes to the dress Benelux’ en ‘Alles uit de kast’. Wij kregen alvast een mini-fashionles en probeerden ondertussen het geheim van zijn populariteit te ontrafelen.

Tekst Ellen Smink

Het interview met Fred van Leer vindt plaats op de dag dat de kaartverkoop van zijn 70 nieuwe shows is begonnen. De kaartverkoop is nog maar net aan de gang, of een aantal theaters meldt al op internet dat de voorstellingen vol zitten. Dat het zo snel zou gaan, verbaast de stylist zelf nog het meest. “Het is echt bizar. Ik ben er stil van. Ik kan er zelf ook niet bij waar die populariteit vandaan komt. Ik doe niet leuk om het leuk doen. Ik kan niet anders dan mezelf zijn en ik denk dat dat opvalt. Ik zit toch in een wereld waar veel fake is. Ik ben wie ik ben, niet gepolijst. Ik kan ook veel zeggen tegen een vrouw, zonder dat ze zich beledigd voelt. Dat is heel fijn.”

De lach van herkenbaarheid
Zowel zijn shows als zijn filmpjes op social media hebben een humoristische, vaak zelfs hilarische insteek. Toch is het, zo verzekert Van Leer ons, niet alleen maar “lachen, gieren, brullen”. “Ik wil vrouwen echt helpen, dus je moet ik ook een waarheid zeggen. De lach in mijn theatershow zit heel erg in de herkenbaarheid. Ik zeg die dingen niet omdat ik ze uit een boekje heb geleerd maar omdat ik al vanaf 2001 als stylist werk en allerlei soorten vrouwen heb geadviseerd. En ik weet hoe het is als je onzeker bent; ook ik ben iemand die dat regelmatig is.”

“Wij benoemen vaak alleen datgene wat we het minst mooi vinden. Waarom? Dat hoef je toch niet te benoemen. Benoem wat je wel mooi vindt.”

Geen Hans Klok
“Iedereen kan er prachtig uitzien, met welk lichaam dan ook”, is het credo van Fred van Leer die onder andere stylist is voor Kim-Lian van der Meij, Glennis Grace en Caroline Tensen. “Dat is ook de kern. Natuurlijk is het makkelijker als je een gemiddelde maat hebt, maar het kan allemaal wel. En ja, je moet er iets meer moeite voor doen. Ik leer vrouwen om anders naar zichzelf te kijken. Wij benoemen vaak alleen datgene wat we het minst mooi vinden. Waarom? Dat hoef je toch niet te benoemen. Benoem wat je wel mooi vindt. Dat klinkt misschien makkelijk, maar het is wel waarom het draait. De truc is positief denken. Dat is ook de kern van het boek The Secret dat jaren geleden erg populair was. Het geheim is dat we ons lekkerder in ons vel voelen als we positief zijn. Ik laat vrouwen op een andere manier naar zichzelf kijken en benoemen wat ze wel mooi aan zichzelf vinden. Is het je taille, zijn het je heupen, zijn het je billen… Ik heb maar één ding nodig. Van daaruit ga ik werken. Ik ben geen Hans Klok; ik kan er geen taille in toveren. Ik moet werken met het lijf dat je hebt en met wie je bent, daar kan ik geen verandering in brengen. Jijzelf ook niet. Je kunt wel blijven klagen dat je in het gips zit, maar het gips gaat er niet eerder vanaf. Ja, kan ook denken: ik heb dit figuur, hoe ga ik dat leuk aankleden. Dat is het. Eigenlijk heel simpel.”

Het geheim van een goede basis
Het geheim van een goede garderobe zit hem, volgens Van Leer, in een aantal basiskledingstukken, dat iedere vrouw in de kast moet hebben hangen. “Negentig procent van de vrouwen heeft geen goede basis in de kast. Ze hebben heel veel kleding en toch niets om aan te trekken. Dat komt omdat de basis van hun garderobe niet in orde is. Met een goede basis kom je altijd goed voor de dag en heb je geen stress meer in de ochtend. Denk bijvoorbeeld aan een goed spijkerbroekje, een zwart jurkje, een kokerrok, een mooi pak, een wit bloesje en een zwart leren jasje. Kortom aan kledingstukken die je constant kan combineren. Als je dan niet weet wat je in een bepaalde situatie moet aantrekken, pak je je basisspullen erbij en zie je er altijd goed uit. Dat kan je vervolgens opleuken met mooie accessoires, een gekke tas, een mooie sjaal, een glittertje, of wat dan ook. De basis moet in orde zijn en vanuit die basis kan je alles toevoegen. Als je alleen die hysterische top, die hysterische hakken, hysterische tas en hysterische bril hebt, dan heb je eigenlijk niets. Dan zie je eruit als een clown.”

Relatie met je kleding
Van Leer wil ons nog een wijsheid meegeven: zorg dat je een relatie met je kleding hebt. “Als vrouwen gaan shoppen en ze zien een leuke top, willen ze er in de winkel altijd een setje van maken. Die setjes moet je niet maken. Je moet iets kopen waar je verliefd op bent. Zorg dat je kledingstukken in je kast hebt waarmee je een relatie hebt. Als je er een relatie mee hebt, weet je dat je het heel vaak aandoet. Voor zoiets heb je ook wat meer voor betaald dan voor die goedkope rotzooi die je na een of twee keer al niet meer aan doet omdat het niet meer lekker zit, de stof niet mooi is, of noem maar op.”

“Ik ga een minitheatershow geven. Ik ben zelf ook heel benieuwd naar wat ik precies ga doen. Ik weet pas wat ik ga zeggen als ik het gezegd heb. Elke show is anders.”

Lekker thuis
Zo druk als hij soms op het toneel kan zijn, zo rustig is hij in zijn privéleven. ”Ik ben niet precies degene die ik laat zien op Instagram. Er zit ook een ander gedeelte in mij. Hoe leuk ik het theater en het televisiewerk ook vind, het liefste ben ik gewoon thuis, in mijn huis in Rotterdam. Dat is mijn basis. Alleen, of met vrienden. Ik ben heel blij met een lekkere fles wijn, vrienden op de bank en een beetje muziek erbij. Ja, dat is rijkdom.”

Wat kunnen we straks op het congres van Fred verwachten? “Ik ga een minitheatershow geven. Ik ben zelf ook heel benieuwd naar wat ik precies ga doen. Ik weet pas wat ik ga zeggen als ik het gezegd heb. Elke show is anders. Dat maakt het voor mij ook leuk.” Ook al weet hij zelf nog niet precies hoe zijn ‘Fashionles’ tijdens het congres zal uitpakken, een feestje wordt het zeker, sprankelend en zo nu en dan hilarisch. Compleet met de beste stylingtips en tricks.

Koop je tickets voor Nursing festival & ‘Leer van Fred!’

Nursing Festival info | Alles wat je wilt weten over het Nursing Festival

Je hebt het mooiste vak van de wereld. Maar het is wel elke dag hard werken. Daarom willen we jou in het zonnetje zetten. En dat doen we op het Nursing Festival.


Wanneer

Datum Nursing Festival

 


Voor wie?

Alle verpleegkundigen, verzorgende en overige geïnteresseerden.


Waar is het Nursing Festival?

Op een unieke evenementenlocatie aan de Kromme Rijn in Bunnik (Utrecht): De Landgoederij
Adres: Camminghalaan 30, 3981 GH Bunnik


Ticketprijzen
Nursing Festival belooft een onvergetelijk spektakel te worden. Een dag vol inspiratie, ontspanning en inhoud en inclusief een heerlijke lunchBoek nu je tickets.

69,- p.p. (excl. btw) | Early Bird tickets voor de eerste 100 deelnemers
84,- p.p. (excl. btw) | Regulier tarief*
74,- p.p. (excl. btw) | Abonnee tarief Nursing, TvV, TvZ*
74,- p.p. (excl. btw) | Ledentarief Nu’ 91*

*Voorwaarden | Niet geldig in combinatie met andere kortingen en acties van (onderdelen van) Bohn Stafleu van Loghum. Annuleren is niet mogelijk. Bij verhindering kan natuurlijk altijd een vervanger van jouw inschrijving gebruikmaken. Wil je een vervanger doorgeven? Stuur dan een e-mail naar aanmelder@bsl.nl.

CRKBO
Springer Media B.V., waarvan Bohn Stafleu van Loghum onderdeel uitmaakt, is als instelling geregistreerd in het Centraal Register Kort Beroepsonderwijs (CRKBO). Instellingen die geregistreerd staan in het Centraal Register Kort Beroeps Onderwijs (CRKBO) voldoen aan de Kwaliteitscode voor Opleidingsinstellingen voor Kort Beroepsonderwijs en mogen hun beroepsopleidingen btw vrij aanbieden.


Accreditatie
Nursing Festival staat gelijk aan een studiebelasting van 3 uur. Zodra er meer bekend is over het programma wordt er accreditatie aangevraagd. 


Contact
Voor vragen met betrekking tot inschrijven is onze klantenservice bereikbaar op het telefoonnummer 030 – 6 38 36 38 of per e-mail via aanmelder@bsl.nl.

Sponsormogelijkheden
Kom in contact met de doelgroep. De Nursing Experience is het grootste bij- en nascholingsevenement voor verpleegkundigen en verzorgenden in Nederland al jaren lang is deze winter editie helemaal uitverkocht. Daarom dit jaar voor het eerst een Nursing Experience Festival summer edition. Het biedt u de mogelijkheid om kwalitatief contact te hebben met de verpleegkundigen en verzorgenden.

Meer informatie? Neem vrijblijvend contact op met onze accountmanager Nursing Festival.