Nursing Festival

Ben jij al toe aan een zomers feestje?
Nursing Festival 2020

Het Nursing Festival gaat door! Namelijk in het prachtige Landgoed Zonheuvel in Doorn met heel veel ruimte, zodat we makkelijk 1,5 meter afstand van elkaar kunnen houden. Gezien de RIVM maatregelen is er deze editie een zeer beperkt aantal kaarten beschikbaar, dus wacht niet langer en schrijf je in.

Kom ook genieten van: bijzondere workshops, de beste sprekers, vrolijke muziekoptredens, heerlijk eten en drinken en vooral heel veel lol met je collega’s. Als we het Nursing Festival in één woord moeten omschrijven, dan doen we dat met: ENERGIE!

Nursing Festival: 27 augustus 2020
Op dit verpleegkundige feestje geniet je een dag lang in festival-stijl van razend interessante lezingen en spraakmakende workshops, maar ook lekker ontspannen op de gezellige markt, met dansbare muziek en heel veel verrassingen. Een perfecte manier om samen met je collega’s de zomervakantie af te sluiten, jezelf op te laden en je te laten inspireren door andere zorgverleners en experts. Zodat jij weer vol energie je werk kunt doen.

Wil je vast in de stemming komen? Bekijk hier de aftermovie:

Wat is er allemaal te doen op het Nursing Festival?

Tijdens het Nursing Festival vinden onderstaande workshops plaats. Wij zorgen er voor dat je 1,5 meter afstand van elkaar kunt houden. We hebben 2 programma’s:

Programma 1 (09.30 tot 15.30 uur) Programma 2 (11.00 tot 17.00 uur)
1.

We praten met elkaar over de afgelopen tijd, we delen ervaringen, kijken vooruit en geven elkaar tips. Kom jij je dag ook starten bij deze talkshow over corona in het openluchttheater?

2.

Prof. dr. Erik Scherder heeft aangetoond dat muziek een positief effect heeft op de verbindingen tussen gebieden in het brein. Hoe kun je muziek inzetten als hulpmiddel in de zorg? Muziek, op wat voor manier dan ook beleefd, professioneel of zomaar, passief of actief, kan wonderen doen. Tijdens dit onderdeel beschrijft prof. dr. Erik Scherder hoe en je zal het zelf ervaren. Het belooft een muzikale belevenis te worden.

Met muzikale begeleiding van Isaac Bullock

3.
Lees meer Sluiten
Speedrekenen met MeneerMegens

Op een andere manier je Verpleegkundig Rekenen verbeteren? Weg met je boeken maar lekker aan de slag samen met de bekende YouTube-leraar MeneerMegens. Voetjes in het gras, rekenmachine en pen in de aanslag en go! Geen stress, want het kan ook relaxt en leuk, daar kun je op rekenen!

4.

Wat weet jij over pijn? Wat zou je over pijn willen weten? Is jouw kennis nog wel up-to-date? Tijdens deze interactieve bijeenkomst zal Eric de Roode jullie kennis testen over alle aspecten van de pijnbestrijding.
Kennisvragen met verrassende antwoorden zullen je interesse zeker wekken deze dag. Op een luchtige manier zullen pijnlijke onderwerpen besproken worden.
Welke fabels en feiten zijn er binnen de pijnbestrijding? Hoe zit het met de opioïdcrisis in Nederland. Wat is jouw rol als verpleegkundige of verzorgende bij het geven van pijnstillers.
Geen hoorcollege over pijn, maar een interactieve quiz waar je op luchtige manier je kennis kunt testen, maar bovenal nieuwe kennis kunt opdoen!

Eric de Roode, verpleegkundig specialist anesthesiologie en pijnbestrijding, NWZ te Alkmaar en directeur van E-nursing

5.
Lees meer Sluiten
Leven na hersenletsel: een kijkje in het hoofd van de patiënt

Anne is 23 jaar en student aan de Universiteit Wageningen, wanneer zij zich plots niet lekker voelt.
Anne is geen klager, maar na een paar dagen zich ellendig te hebben gevoeld, besluit zij toch maar even langs de huisartsenpost te gaan.
Hier wordt haar verteld dat ze voorlopig nog niet naar huis mag. Vele onderzoeken volgen en met uiteindelijk de vreselijke conclusie: een bloedend cavernoom bij de hersenstam.

Anne vertelt tijdens het Nursing Festival haar verhaal. Dit is een groot doel tijdens haar revalidatie.
Voor het gemak neemt zij Simon, haar neuropsycholoog, ook mee.

Simon Bakker, Neuropsycholoog, Daan Theeuwes Centrum
& Anne – ervaringsdeskundige

6.
Lees meer Sluiten
Onbegrepen gedrag bij dementie: ‘bij mij doet ze dat nooit’

In deze workshop gaan we dieper in op ‘ons gedrag’. Wat bepaalt ons gedrag, hoe kunnen we gedrag van mensen met dementie beter begrijpen (waar komt het vandaan) en hoe kunnen wij daar op inspelen en mee omgaan?

We gebruiken een mix van theorie en ervaringsoefeningen om tot inzicht te komen. Wanneer je collega in het zorgoverleg zegt: ‘Bij mij doet de cliënt dat (onbegrepen gedrag) nooit..’ hebben we soms de neiging om te denken ‘daar heb je háár weer….’, terwijl dit eigenlijk betekent dat deze collega de sleutel heeft tot de oplossing. Een interactieve workshop waarin we benadrukken dat je het beste samen naar deze sleutel kunt zoeken.

Barbara Oppelaar, mede-eigenaar en trainer, Ervarea

7.
Lees meer Sluiten
Anatomie (en corona)

Gezien de situatie waarin we leven, gaat Jan deze workshop in op de long- en luchtwegen, slijmvliezen, sinussen, buis van Eustachius, hoesten, bronchiën en meer.

8.

Verliesverwerking is niet alleen belangrijk bij een overlijden. Je kunt ook denken aan andere situaties zoals verlies van de gezondheid, van het werk, of van een toekomstperspectief. Tijdens deze sessie zal Manu Keirse, hoogleraar verliesverwerking, jou inspireren door te laten zien dat verdriet óók perspectieven biedt om opnieuw te leren houden van het leven.

9.
Lees meer Sluiten
Morele dilemma's in palliatieve zorg

Als zorgverlener in de palliatieve zorg heb je regelmatig te maken met situaties waarin je twijfelt over wat het juiste is om te doen. Of je verschilt hierover van mening met elkaar, je patiënt of een naaste. Deze situaties kunnen ‘morele stress’ veroorzaken: emotionele belasting die je ervaart als je het gevoel hebt dat er geen goede zorg wordt verleend. Morele stress draagt bij aan de hoge belasting die je als zorgverlener in je werk kunt ervaren. Om je te ondersteunen bij deze lastige situaties is er een instrument ontwikkeld genaamd CURA: Concentreren, Uitstellen, Reflecteren en Actie. CURA helpt je om gestructureerd stil te staan bij twijfels rondom ‘goede zorg’. Tijdens deze workshop lopen we casuïstiek door, om jou handvatten te geven ter ondersteuning bij morele dilemma’s in de palliatieve zorg.

10.
Lees meer Sluiten
Sportschool voor je geest

Bij goed voor jezelf zorgen denken we vaak aan veel bewegen en gezond eten, maar je zit pas écht lekker in je vel als je ook mentaal sterk bent. Wouter de Jong verwelkomt je in zijn Sportschool voor je geest en laat zien hoe je je mentale conditie kunt verbeteren. Gebaseerd op positieve psychologie, mindfulness, aandacht- en compassie training is zijn sportschool als een proteïne shake voor je hersenen. In de ‘sportschool voor je geest’ leer je onder andere: waarom streven naar geluk allesbehalve egoïstisch is; hoe je relatie met vrienden en collega’s te versterken en meer gedaan te krijgen in minder tijd. Mis deze sessie zeker niet!

Onder voorbehoud van wijzigingen

Neem hier even de tijd voor op Nursing Festival

Geniet van zomerse muziekoptredens, lekker eten, een gezellige markt en nog veel meer. Fun gegarandeerd!

Muziek
Lees meer Sluiten
Isaac Bullock

Isaac Bullock is in samenwerking met Prof. Dr. Erik Scherder een veel geziene gast op onze Nursing-congressen en ook het Nursing Festival! Tijdens het Nursing Festival zorgt hij voor een gezellige sfeer en muzikale toevoeging op de markt!

Boksen
Lees meer Sluiten
De Boksende Coach

Boksclinics: Iedereen kent het belang van sporten, maar niet iedereen die sport is in staat om stress los te laten. Stress is anno 2020 beroepsziekte nummer één. Het loslaten van stress is essentieel voor goed en gezond functioneren, helemaal in een van nature stressvolle omgeving als de zorg.

Tijdens de Boksclinics helpt Cor van Drieberge (De Boksende Coach) op een actieve manier het beste uit jezelf te halen. Hij zal je uitdagen tot nadenken, maar daarnaast is er uiteraard genoeg tijd om te lachen, verbinden en lol te maken!

Make-up
Lees meer Sluiten
Advies van visagisten

De échte uitdaging in de visagie is het leren lezen van een gezicht. Een gezicht vertelt wie je bent, het vertelt over verhouding en vormen en door gebruik van kleuren en materialen kun je kleine veranderingen aanbrengen.

Laat je inspireren en informeren door de gespecialiseerde visagisten van de School van MiekePetiet!

Shoppen
Lees meer Sluiten
Kleding- en sieradenkraampjes

Op de markt mag uiteraard een kleding- en sieradenkraampje niet ontbreken. De collectie van B&MORE is veelzijdig, volgens de nieuwste trends en bestaat uit verschillende stijlen. Voor ieder wat wils! Het assortiment bestaat onder andere uit kleding, sieraden, tassen, shawls en riemen.

Betaling van de producten is uitsluitend mogelijk via pin.

Boeken
Lees meer Sluiten
Boekenverkoop Prof. dr. Erik Scherder

Op de markt kun je één van de boeken van Prof. dr. Erik Scherder bemachtigen.

Betaling van de producten is uitsluitend mogelijk via pin.

Op het Nursing Festival vind je alleen de best beoordeelde sprekers van het afgelopen nascholingsjaar:

Video: Bekijk de wereld met andere ogen | Nursing Festival

Doe jij ook alles voor betere zorg? Dan is deze video een must-see. Ontspan even en verwonder jezelf!

Video: Aftermovie van het Nursing Festival

Heb jij jezelf al gespot?

Wil je vast in de stemming komen? 

Bekijk hier de aftermovie, het fotoalbum en lees de bezoekerservaringen:

 

  • “Zoveel interessante onderwerpen gegeven door enthousiaste deskundige mensen. De sfeer was erg prettig door de festival opzet. Lekker buiten op een mooi landgoed. Ook het eten was erg goed verzorgd”
  • “Super mooie locatie! Lezingen waren geweldig en leerzaam. De markt was ook erg leuk en ontspannen om rond te lopen, ook voor de verzorgende IG genoeg te zien en horen.”
  • “Ik vond het leuk dat je ter plekke kon kijken welke workshops je wilde gaan doen. Het was qua locatie e.d. heel goed voor elkaar. De workshops waren interessant en inspirerend!”
  • “Lekker een dag er tussenuit en wel werkgerelateerd.”
  • “Leuke en interessante workshops. Ontspannen sfeer. Fijn dat er ook aandacht is – naast het vakinhoudelijke – voor het welzijn van de zorgprofessional.”

Proef alvast de sfeer in onze aftermovie 

Coronaproof | Nursing Festival

Wij doen er samen met Landgoed Zonheuvel alles aan om je deelname zo veilig mogelijk te laten verlopen.

• Tijdens het event zal de locatie ingericht zijn volgens de 1,5 meter richtlijn. Meer informatie hierover vind je op de website van Landgoed Zonheuvel.
• Landgoed Zonheuvel is coronaproof ingericht, betreft ruimtes, sanitair en catering
• Wij houden ons aan de maximale capaciteit van de ruimtes.
• Wij raden aan om reizen met het openbaar vervoer zoveel mogelijk te vermijden.
• Een week voorafgaand aan het congres ontvang je van ons verdere details.

Vanzelfsprekend blijven wij de actuele richtlijnen van het RIVM en het kabinet volgen.

Heb je nog vragen?

Neem dan contact op met de klantenservice

T: (030) – 638 36 38
E: aanmelder@bsl.nl

Wat ‘coronaproof’ nascholen bij ons betekent
Lees hier meer over de maatregelen die wij op de congressen treffen.

Alles wat je wilt weten over het Nursing Festival

Inspiratie, ontspanning en inhoud: na het Nursing Festival ga je naar huis met een ongelofelijke dosis energie. Hier vind je alle praktische informatie:


Wanneer en waar? 27 augustus 2020 | Landgoed Zonheuvel, Doorn

Amersfoortseweg 98, 3941 EP Doorn
Routebeschrijving >


Voor wie? Alle verpleegkundigen, verzorgende en overige geïnteresseerden.


Ticketprijzen
Nursing Festival belooft een onvergetelijk spektakel te worden. Een dag vol inspiratie, ontspanning en inhoud en inclusief een heerlijke lunch!

94,- p.p. (excl. btw) | Regulier tarief
84,- p.p. (excl. btw) | Abonnee tarief
79,- p.p. (excl. btw) | Early bird tickets voor de eerste 100 deelnemers

Ben jij al toe aan een zomers feestje? De vorige editie was 100% uitverkocht dus als je erbij wil zijn scoor dan snel je tickets.

*Voorwaarden | Niet geldig in combinatie met andere kortingen en acties van (onderdelen van) Bohn Stafleu van Loghum. Annuleren is niet mogelijk. Bij verhindering kan natuurlijk altijd een vervanger van jouw inschrijving gebruikmaken. Wil je een vervanger doorgeven? Stuur dan een e-mail naar aanmelder@bsl.nl.

Cedeo erkend
Met dit klanttevredenheidsoordeel is de kwaliteit van onze congressen en masterclasses ruimschoots gewaarborgd. Cedeo is een onafhankelijke intermediair die opleidingsinstituten toetst. Lees meer over de CEDEO erkenning.

 


Accreditatie
Het Nursing Festival staat gelijk aan een studiebelasting van 4 uur.
Het congres is geaccrediteerd voor 4 punten door het Kwaliteitsregister V&VN (scholing algemeen).


Contact
Voor vragen met betrekking tot inschrijven is onze klantenservice bereikbaar op het telefoonnummer 030 – 6 38 36 38 of per e-mail via aanmelder@bsl.nl.

Sponsormogelijkheden
Kom in contact met de doelgroep. De Nursing Experience is het grootste bij- en nascholingsevenement voor verpleegkundigen en verzorgenden in Nederland al jaren lang is deze winter editie helemaal uitverkocht. Daarom dit jaar voor het eerst een Nursing Experience Festival summer edition. Het biedt u de mogelijkheid om kwalitatief contact te hebben met de verpleegkundigen en verzorgenden.

Meer informatie? Neem vrijblijvend contact op met onze accountmanager Nursing Festival.